Reklama

Reklama

Mikuláš, Vendelín, Celestýn, Kryšpín, Albín, Viktorín a další hrdinové senzačních příběhů dětských knížek o Mikulášovi se v hrané verzi konečně dostávají na filmová plátna. Za 50 let od vydání první knihy si Mikuláše a jeho zběsilé spolužáky oblíbily generace dětí po celém světě i u nás. (oficiální text distributora)

Videa (5)

Trailer 5

Recenze (501)

nascendi 

všechny recenze uživatele

Celkom ma to bavilo, i keď už dávno nepatrím do cieľovej skupiny divákov, pre ktorých je film určený. Pre rovnaký dôvod nebudem zháňať knihu, aby som ako mnohí žialil nad tým, o koľko je lepšia, ako film. Myslím, že tri hviezdičky odo mňa za pol druhej hodinky príjemnej zábavy sú primeraným ocenením tohto dielka. ()

ainny 

všechny recenze uživatele

Nahrání Mikuláše jsem brala jako velký risk a zapnutí přehrávače jako věc životu přímo nebezpečnou! Mikuláše miluju od puberty, kdy jsem k němu poprvé přičichla (vůně nových knížek patří k těm nejúžasnějším) a filmové verze jsem se hodně, hodně bála. A ejhle já při sledování opravdu málem umřela - smíchy. Je vidět, že zfilmování nevzali za své Amíci, ale kluk jeden ušatá zůstal pěkně doma. Pokud máte k tzv. rodinným filmům takovou nechuť jako já, tak ji překonejte páč výjimky potvrzují pravidlo. Filmový Mikuláš knížkám nedělá ostudu, je stejně vtipný a koukatelný. Role kluků i dospělých byly obsazeny opravdu výborně, i když se pochopitelně od těch knižních liší. Ono takové týpky jako v knížce aby jeden pohledal. :^))) ()

Reklama

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $30miliónovTržby USA $201,857(len Kanada)║Tržby Celosvetovo $60,000,000Takýto film dokáže človeka doslova nakopnúť, či nabiť radosťou, príjemná oddychovka o akých si v Amerických filmových končinách môžu nechať len snívať. Francúzi v poslednej dobe filmársky ožívajú a ponúkajú žánrové delikatesy. To detské zoskupenie by si rad radom zaslúžilo Oscarov. Krátke výstupy "Slávika v klietke" Gerarda Jugnota a šéfa žandárov zo Saint Tropez Michela Galabru sú čerešničkou na torte. /videl v kine: 95%/ ()

Aky 

všechny recenze uživatele

Mikulášovy patálie jsem četl několikrát, mám je strašlivě moc rád a doma i s přáteli si z nich občas citujeme. Tohle mi přijde jako milý film z rodu Bylo nás pět, Páni kluci..., ale pro mne to Mikulášovy patálie s jejich legračním naivním vyprávěním a stále dokola se opakujícími motivy a hláškami nejsou. To není hana, spíše je to pro mne potvrzení mého předchozího přesvědčení, že tahle literatura je do filmu převoditelná jen velmi obtížně. Sám to však považuji jen za svou soukromou potrefenost, nikoliv za pokus o objektivní hodnocení. I tak je to však i pro mne moc povedený film. ()

Ivoshek 

všechny recenze uživatele

Adaptovat geniální knížku s geniálníma ilustracema je těžká práce, protože čtenář si už zkrátka ty postavy nějak utvořil v hlavě a vůči filmařově představě bude mít vždycky tak trochu výhrady. Tady jsem je ale v podstatě neměl - ty postavy sedí ke knížce parádně (no, snad jen soused, pan Burda, toho jsem si vždycky představoval tlustšího). A vlastně celá ta atmosféra a dialogy a gagy. Že to je celkově sled scének myslím nevadí, to je knížka taky. Jedna kapitola nemá obvykle víc než tři čtyři stránky. Celkově myslím jedno z nejpovedenějších převedení knížek na plátno. ()

Galerie (39)

Zajímavosti (8)

  • Režisér Laurent Tirard zhlédl kolem osmi tisíc dětí z celé Francie. (Teodorik)
  • Mikulášova (Maxime Godart) matka (Valérie Lemercier) u závěrečných zkoušek autoškoly při rozjezdu nepoužije spojku, ale pouze plyn, a během parkování pouze zatočí volantem, přesto vůz zaparkuje a stojí. (Kuny27)
  • Natáčení probíhalo od 22. května 2008 do 11. října 2008 v belgickém hlavním městě Bruselu, ve francouzském hlavním městě Paříži a v malých francouzských obcích Nogent-sur-Marne a Saint-Ouen l'Amône. (Trajektt)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno