Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Dobové drama přináší pravdivý příběh problémového dětství Johna Lennona. Malý John je bystrý, ale jízlivý kluk, žijící v 50. letech v Liverpoolu se svou tetou Mimi a strýcem Georgem. Johnův otec opustil rodinu a přestože jeho matka Julie stale žije, byla jeho výchova svěřena Mimi. Přestože Mimiina pedantská povaha často koliduje s Johnovou neukázněnou osobností, mají se zjevně rádi, domácnost se ovšem po Georgeově náhlé smrti ocitá vzhůru nohama. Na pohřbu se dospívající John setká s Julií a překvapeně zjistí, že bydlí jen pár bloků od Mimi. Její osobnost je Johnovi daleko bližší než Mimiina a Julia podporuje jeho lásku k psaní a hudbě a učí ho hrát na banjo. Johnův oživený vztah k Julii ale přináší řadu nezodpovězených otázek a vyvolává mezi Johnem a Mimi napětí . A když se rytmem dne stává rokenrol, John se do téhle drzé hudby zamiluje a spřátelí se mladíkem, který by chtěl založit skupinu – s Paulem. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (101)

Marqta 

všechny recenze uživatele

Povedený snímek, sice začíná být někdy okolo poloviny lehce zbytečně natáhlý, jako by se člověk motal pořád dokola a nic moc se neděje, ale k závěru už vše zase odsýpá. prostředí a atmosféra snímku jsou celkem povedené, ale to co táhne celý celkový dojem nahoru jsou herecké výkony. Nechci rozebírat mou slabost pro pana Johnsona, ale odepřít se mu nedá to, že svou roli zahrál skvěle. Stejně tak i Anna-Marie Duff, Kristin Scott Thomas a Thomas Brodie-Sangster byl taky fajn. Jak jsem řekla bez nich, nevím jestli bych film dokoukala, nebo jestli by se mi líbil. Takhle hodnotím pozitivně i když je to místy celkem monotóní, chápu, že se jedná o životopisný snímek, takže prvotním tahákem nebylo vytvořit chytlavý příběh (tím nechci nijak shazovat nelehkost osudu Johna Lennona...) ale přece jenom to místy lehce pokulhává. Souhlasím s celkovým momentálním hodnocením tady (70%), takže váhám, jestli mám dát 3 nebo 4 hvězdy. ()

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Takový nevděčný fracek byl ten lennonovic kluk! Teta se mohla přetrhnout, aby ho dobře vychovala. A jenom proto, že byla trochu přísnější, tak on držkoval a neposlouchal. Diblíkovská mamka ho brala za zábavou, učila ho hrát a užívat si. A jenom proto, že ho v dětství odložila, tak ji pak nadával a odsuzoval. Spratek jeden! _____ Nezáviděníhodná puberta Johna Lennona, kterou osudově poznamenaly výrazné ženy - odtažitá teta a přelétavá matka, a začátky jeho hudební dráhy. Na filmu mi vadila nesourodost - dlouho se řeší hudba a nic jiného, pak se zas dlouho řeší rodina a na hudbu se ani nevzdechne - chtělo to trochu víc promíchat. /26. 12. 14./ ()

Reklama

ivishka 

všechny recenze uživatele

I když šlo jen o začátky jednoho z největších hudebních ikon poslední doby, který spolu s dalšími vždycky zůstane v našich srdcích tak to bylo skvěle propracované a mělo to švih. Film se nikde nějákým způsobem "nezakousl" a i když tam byl pořád ten zvyk si za každým dialogem zapálit cigaretu tak taková byla tehdy doba-možná že to trošku přeháněli...Musím ocenit propracování postavy Julie bez které by film neměl šťávu za to díky hereckému výkonu Anne-Marie Duff a také samozřejmě hlavně Aaron Johnson a jeho skvělý,talentovaný,náladový John Lennon. Jeden z nejlepších životopisných snímků co jem v poslední době viděla. ()

Icefist 

všechny recenze uživatele

Nic moc extra. Líbila se mi hezky zachycená dobová atmosféra, ale jinak jde vlastně jen o celkem průměrný příběh dospívajícího jedince, který je vláčen nahoru a dolů slastmi a strastmi lidského života. Herecky mě nikdo nijak zvlášť neuchvátil, a tak kdyby nebyl snímek spjat se jménem takto slavným, bylo by to ještě o deset procent míň. 70 % Oblíbená část- scéna s Johnovou hrou během týdne za školou ()

campix 

všechny recenze uživatele

Bohužel jde o poměrně nudný a neosobní popis životní kapitoly Johna Lennona. Pokud by všechno nebylo zastřešené jeho jménem, tak jde o klasické hudební drama. S osudy bouřlivého mladíka, které by mohly pasovat téměř na půlku Británie. Je tu lehký náběh na feel good drama plné dobré hudby. Zůstává však u té dobré hudby. Zbytek nemůžu nijak výrazně vychválit. Určitě to není nic hrozného, jenom nevidím nic, co by dokázalo Nowhere Boy ozvláštnit od zbytku pelotonu. Pokud pominu velké jméno hudební historie, dle nějž bylo inspirováno. ()

Galerie (40)

Zajímavosti (7)

  • Během natáčení se Aaron Johnson a o 23 let starší režisérka Sam Taylor Wood začali scházet. Brzy poté se zasnoubili a úspěšně se pokusili o dítě. (vadic)
  • Na hudbe k filmu spolupracovalo aj duo Goldfrapp, ktoré nahralo niekoľko skladieb v legendárnom štúdiu Abbey Road. (BathoryMan)
  • Za roli Johna Lennona získal Aaron Johnson kromě nominace na cenu BIFA za nejlepší herecký výkon také ocenění Empire Movie Award pro nejlepšího hereckého nováčka. (Mičl)

Reklama

Reklama