Reklama

Reklama

Grotesque

Obsahy(1)

"Vzrušuješ mě, rozřežu Tě na kousky." Mladý unesený pár se vzbudí ve strašidelném sklepení, svázaný a skalpovaný. Dlouhé a šílené mučení právě začalo. Po Saw a Kostce se zrodil nejkrutější japonský horor. (MIDO FILM)

Recenze (288)

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Docela hardcore. S násilím ve filmech problém nemám, přecijenom jsem viděl už leccos, ale tohle byla síla. Těžko říct, co bych na Gurotesuku měl přesně hodnotit, protože se nejedná o nic víc než o brutální a vrcholně samoúčelnou řezničinu, s dost bizarním předělem někdy kolem poloviny, díky kterému na ni úplně záhy nezapomenu. Od atmosférického Noroi je to pro režiséra každopádně krok zpět, i když v rámci gore hororů je na vrcholu. ()

kagemush 

všechny recenze uživatele

Ve třicátých letech měli cenzoři docela problém,když se filmovému gangsterovi po ráně pěstí,třeba od neúplatného policisty, zpustila z nosu červená. Jakože tohle už je brutální,fuj.(prý i Hitchcock natočil Psycho černobíle,aby scéna ve sprše nevyzněla tak krvavě,ale třeba to jsou jen drby).Kdyby se pánové cenzoři dožili tady toho,asi by už nikdy neměli problémy s tuhou stolicí. ()

Reklama

corpsy 

všechny recenze uživatele

Tak tomuto sa hovorí - SILA! Film, ktorý bol natočený z jedného jediného dôvodu - ŠOKOVAŤ! Jednoducho zlepenec brutálnych scén, medzi ktorými sa vlastne nenachádza žiadny dej, ktorý by niečo posúval ďalej alebo naspäť, žiadne režisérske nápady - vlastne vôbec žiadna réžia ako taká, len zapnutá kamera nakrúcajúca explicitné násilie. ()

Litsarch 

všechny recenze uživatele

Udělala mi radost verze Grotesque - Unrated version. Jen v necenzurované verzi je možno plně vidět, zda to předčilo SAW a podobné. Co se týká brutality, může si s nimi podat ruku. Co se týká ale příběhu, totálně pohořívá. SAW a distributorem zmiňovaná Kostka mají děj geniálně promyšlený. Grotesque oproti tomu má jen jednoduchý děj, kde sadista ve sklepení dlouze mučí mladý pár s tím, že když dojde vzrušení, tak je pustí. Je dobrý doktor, takže udržet je naživu mu problém nedělá. A tady přichází to, v čem má Grotesque vynikat. Brutalitou a sadismem za hranicí únosnosti. Jelikož se mnou nějak výrazně nehnul SAW, Kostka, Collection, Srpski film a ani třeba Lidská stonožka, tak toto nemohlo také. S méně otrlejšími jedinci to ale jistě hne a některé scény až moc. Já ale musím ocenit postavu sadisty. Ne, opravdu nemám stejnou úchylku jako on, ale jeho klid a vyrovnanost na mě až skoro udělala dojem. A za posledních 10min, hlavně za jednu scénu kde jsem se opravdu zasmál, ty **** prostě dát musím. ()

cariada 

všechny recenze uživatele

Tohle je asi nejbrutálnější horor co jsem viděl.Pozor spoiler- Příběh je velice komorní magor unese mladý pár, který se sotva seznámil. A začne je mučit. Nejdřív jen tak pobodá muže a holku vyprstuje docela hustý. Pak přitvrdí holce ustřihne bradavky a chlápkovi přibije koule a uřízne penis (chudák to muselo asi bolet) , ještě předtím motorovkou uřízne dívce prsty na obou rukou až na palce , ty na vleče na nit a dá to chlápkovi na krk, jako že je to dárek od ní to samé udělá i klukovi (opravdu hustý a bizardní). Celý to prokládá kecama co by kdo udělal pro druhého a když už nebude moc, aby to řekl , že začne zase u holky. Rázem přestane a že pochopil, že chtějí žít , tak je začne léčit a chová se najednou jinak. A že je za pár dní pustí oni tomu naivně věří. Jenže on rázem začne zase pokračovat až do úplného konce. Který jenom stupňuje brutalitu. Konec s letící hlavou, která se mu zakousne do krku působí humorně. Stopáž je celkem krátká ,ale bohatě stačí. Celé je to jen o třech hercích. Tohle opravdu není pro slabší povahy. ()

Galerie (5)

Zajímavosti (6)

  • Ve filmu hrají pouze tři lidé. (uprchlice)
  • První země, ve které byl film zakázán, je Velká Británie. Dále byl zakázan také v Norsku. (Vojtino)
  • Sadista používá řetězovou pilu značky Makita. (Yoshimitsu)

Reklama

Reklama