Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Fifinka má narozeniny, a tak pro ni její přátelé vymyslí výlet do Prahy na výstavu z doby císaře Rudolfa II. Když dorazí, nechce se jim stát dlouhou frontu na vstupenky a rozhodnou se, že půjdou na prohlídku Zlaté uličky. Potkají podivného lva, ten je zavede do hrobky českých králů na setkání s Rudolfem II. Císař jim vysvětlí, že byl lehkomyslný a zapletl se s magistrem Kellym. Dal mu dokonce královské slovo, že pokud mu do několika dnů přinese kámen mudrců, může chtít cokoliv. Kelly chce samozřejmě královskou korunu. Rudolf II. se na doporučení svého rádce chce vydat do budoucnosti, aby od kamarádů ze Čtyřlístku získal kámen dřív než Kelly. Problém je v tom, že Myšpulín ani ostatní si nejsou vědomi, že by ho vlastnili. Pak si Myšpulín uvědomí, že kámen mudrců skutečně má, neboť ten spadl z nebe v den Fifinčiných narozenin a doslova si Čtyřlístek našel. Císař ani jeho přátelé ještě nemají vyhráno... (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (350)

dopitak 

všechny recenze uživatele

Jeden příklad za všechny o bezmocnosti tvůrců: císař Rudolf II. (ve filmu bůhví proč král) mluví normálně, ale když tvůrci potřebují zdůraznit, že se právě potkal s někým z moderní doby, začne používat hyperkorektní koncovky. Product placement bych spolknul, naštěstí film neměl tolik partnerů, ale fakt, že scénář je příšernej, prominout nelze. J+H Lamkovým by se měla další činnost zakázat. Kdyby se vybralo pár na rozvinutí vhodnějších příběhů z opravdického komixu a natočili to epizodně, udělali by líp, než plácat Harryho Pottera (ta hudba, že se Soukup nestydí) s Císařovým pekařem a kdoví čím dohromady. Jediným světlým bodem byl pro mě zásah policie, totiž to objetí rinku, kterému se dalo zasmát (jediný vtip pro dospělý doprovod kina). Jo a původně se slibovalo, že Myšpulína bude mluvit Karel Heřmánek! ()

topi odpad!

všechny recenze uživatele

Nevím, pro koho tahle hrůza měla být určena. Kultaři, kteří na Čtyřlístku vyrostli a do zhruba 92. roku jej milovali, tak ti si odplivnou. Pro novodobé děti silně pochybuji, že zaboduje a aspoň nějak je zaujme. Animace čiší amatérismem, zaostalostí a nedokonalostí a scénář úplnou infantilní trapností. Koukat se na to znamená trpět a vzpomínat na Čtyřlístek jako na nedostižitelný komiks, který měl zůstat navždy jen na papíře. ()

Reklama

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Čtyřlístek mě celé dětství poněkud míjel, tak jsem si alespoň na starší kolena připomněl, co mě to vlastně míjelo. Dle očekávání byl tento animák zacílen pouze na hodně malé děti, o to více mě zaráželo množství nechutné podprahové i nadprahové reklamy. Po určitou dobu jsem se dokázal kochat nad milou animací, protože už jsem velmi dlouho žádný animák neviděl. Později bohužel toto nadšení vyprchalo a zbyl pouze nemastný a neslaný děj a především neskutečně ubohý humor cílený pouze na dětské diváctvo. Dokonce ani ta Soukupova hudba mi úplně neodpovídala atmosféře filmu. [25 %] ()

Segrestor 

všechny recenze uživatele

Při častých návštěvách Tesca se mi podařilo postupně ten film vidět z vystavených televizí. Řeknu vám jedno, věc, kterou jedinou jsem si z toho odnesl je, prosím pěkně, Pribiňáček. Zprznili hrdiny dětského komiksu k opulentní reklamě na předražený smetanový dezert. To ať jdou do prdele. "Svý malý to stejně nekoupím, vy umělci. Nikdy už si nekoupím ten váš vyblijňáček. A ten váš film Čtyřlístek ve službách Pribiňáčku si strčte za klobouk, ačkoliv se vám technicky zdařil - to jediné uznávám." ()

Aelita

všechny recenze uživatele

Animovaná pohádková komedie s legendárním Čtyřlístkem v hlavní roli se odehrává v dobách vlády bankéřů, managerů, státních i unijních činitelů, vědců, umělců, politiků, filosofů a jiných novodobých levicových, pravicových i veškerých prostředních intelektuálů, stojících u pák regulace globálního hospodářství i manipulace s veřejným míněním a pracujících výhradně se simulakry (virtuálními kopiemi reálně neexistujících věcí), kteří v touze po bájném kameni mudrců neboli po vševědění a velemoci vydávají všanc cenný poklad – Svatováclavskou korunu a blaho celého království neboli reálné hmotné statky. Jediný, kdo může zachránit realitu před uvržením do doby ledové nebo do matrixu, jsou obyčejní hrdinové každodennosti. Jsou to Fifinka (dobrá kamarádka a ochránkyně domácího krbu), Myšpulín (koumák a mistr všeuměl), Pinďa (selský rozum a milovník života) a Bobík (věrný přítel a ochránce), kteří se neohroženě vydávají tam, kde je zapotřebí jejích pomoc. (Meziřádkový text distributora) ___ Příloha: SPOLEČNOST: SPIKNUTÍ VZDĚLANÝCH (http://neviditelnypes.lidovky.cz/spolecnost-spiknuti-vzdelanych-dax-/p_spolecnost.asp?c=A130211_215132_p_spolecnost_wag) ()

Galerie (25)

Zajímavosti (21)

  • Michal Žabka si dle svého vyjádření komiksy „Čtyřlístku“ prohlížel již v době, kdy ještě ani neuměl číst. (JoranProvenzano)
  • Ve filmu se objeví 60 postav. (M.B)
  • Na filmu pracovalo ve filmovém studiu Alkay Animation Prague více než čtyřicet animátorů z celého světa. (JoranProvenzano)

Reklama

Reklama