Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Zinos, mladý majiteľ reštaurácie, nemá práve veľa šťastia. Jeho priateľka Nadine sa odsťahovala do Šanghaja, zákazníci jeho reštaurácie Soul Kitchen začali bojkotovať nového šéfkuchára, a Zinos má ešte k tomu problémy s chrbticou! Veci sa začnú obracať k lepšiemu, keď ľudia prichádzajú na chuť jeho novej kulinárskej koncepcii. To však nestačí na to, aby Zinos našiel pokoj v duši. Rozhodne sa preto odletieť za Nadine do Číny a dať všetko do poriadku. Reštauráciu nechá na starosti svojmu nespoľahlivému bratovi Illiasovi. Oba kroky sa ukážu ako katastrofické: Illias vďaka pochybnému realitnému agentovi príde o reštauráciu a Nadine už má nového milenca! Zostáva mu ešte posledná šanca, aby spolu s bratom Illiasom získali späť Soul Kitchen. Na to by však museli prestať s hádkami a začať pracovať ako tím. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (125)

Krasus 

všechny recenze uživatele

Vždy jsem miloval pohádky a Soul Kitchen jsem si právě díky tomu zamiloval a to bez kompromisů. Akinův vyprávěcí styl mi sedne jak prdel na hrnec a působí na mě meditativně a zcela bez zábran. Výživný mix Hamburgského genia loci, padnoucího hudedbního doprovodu, komických výstupů (převážně scény v kuchyni jsou vynikající) a naivního vykreslení patálií moderního světa. Soul kitchen je prostě moje srdcovka, takže mi vlůbec nevadí, když hodnocení subjektivě nadnesu. ()

Olík 

všechny recenze uživatele

Mezinárodně uznávaný německý režisér Fatih Akin ubírá plyn a na příběhu restauratéra řešícího jak udržet v chodu svůj krachující podnik, se na půl dramaticky, na půl humorně vyznává ze své lásky k multikulturnímu Hamburku, městu jeho narození. Zvláštní cenou poroty na MFF v Benátkách oceněná Soul Kitchen je melodramatickou komedií o lásce, přátelství, rodině a boji s nepravidelně proudícími změnami, kterým se člověk musí neustále přizpůsobovat. ()

Reklama

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Jestli chtěl tenhle film předvést, jak je berlínská společnost multietnická, pak mnohem přesvědčivější jsou v tomhle ohledu snímky francouzské či britské výroby - holt nedávná minulost koloniálních říší se v tomhle ohledu nezapře... Zato ale Soul Kitchen myslím věrně ukazuje Berlíňany jako kulturně a sociálně pestré společenství na hony vzdálené představě Prušáků nebo obecně studených cílevědomých Němců. Na druhé straně mě peripetie kolem chodu restaurace v průmyslové čtvrti a životních kotrmelců jejího majitele narozdíl od festivalové poroty v Benátkách nijak zvlášť nenadchly a z mého pohledu mi nepřišly dostatečně nosné pro kultovní status této podle mě jen průměrné komedie. Celkový dojem: 55 %. ()

Rosalinda 

všechny recenze uživatele

Tak já jsem si celkem pochutnala. Výbuchy smíchu nečekejte, ale sem tam upřímný smích zkrátka přijde. Čistokrevná čtyřka to není, ale do kotle průměrnosti by se měly házet jiné věci. Stačí umět pořádně a řádně nabrousit nože... a jde se na to. Z toho se musí vyklubat slušný jídelníček. Slušný! Ne úplně dokonalý... ()

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Ani se vstřícnou náladou, kterou dnes mám, to není na víc než tři hvězdy. Přestože film má mile uvolněnou atmosféru a objeví se v něm sem tam vtípek, tak nedrží pohromadě. Postavy a zápletky se vynořují a zanořují jak kry před Titanicem, ale žádná nedokáže zasáhnout. Je to jako holandská omáčka, jejíž ingredince se tak špatně spojují - když se podaří, tak je skvělá, ale často se to nepovede - a tady se to nepovedlo. /11. 1. 12./ ()

Galerie (29)

Zajímavosti (2)

  • Film je založený na príbehu hlavného hrdinu Adama Bousdoukosa na základe jeho vlastných skúseností majiteľa gréckej reštaurácie s názvom Taverna Sotiris, kde bol režisér filmu Fatih Akin pravidelným zákazníkom. (temporalnaut)

Reklama

Reklama