Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Rozdílnost povah a životního stylu je jádrem úsměvné komedie Zdeňka Svěráka. Příběh dvou starších pánů začíná v nemocnici, kde jsou oba hospitalizováni. Bývalého tramvajáka, melancholika Havlíka (Vlastimil Brodský), fascinuje životní síla a nezdolný temperament nového známého Chouně (Miloš Kopecký). A když zjistí, že jeho nový přítel nemá kde bydlet, sám mu nabídne dočasný pobyt u sebe. Chouň s radostí přijímá nabídku a brzy obrátí Havlíkův spořádaný život vdovce naruby. Starý průvodčí poznává, že také může žít jinak: vesele a bezstarostně. Idyla se pokazí, když Chouň Havlíka okrade… (Česká televize)

(více)

Recenze (106)

Mylouch 

všechny recenze uživatele

Zdánlivé patálie po obdržení rozhodnutí Kváčkové Boženy z penzijního. Herecky a režijně živý příběh, předjímající další Svěrákovy příběhy i Babí léto. Soulad pestrého tvůrčího týmu, zábavička v podání staré gardy (kdo se dneska vyrovná miniatuře Rosůlkové ?!), vzorově rozepsané i zahrané životné herecké role dávají dramatu důchodového věku sílu. ()

Kozlowski8 

všechny recenze uživatele

Přátelství dvou starších mužů vzniklo při jejich pobytu v nemocnici. Když po propuštění nabídne jeden z nich tomu druhému střechu nad hlavou, dále se upevňuje a zdá se, že ho nic neohrozí... Taková two man show v podání dvou stárnoucích českých hereckých ikon , ve velmi konverzačním duchu. je radost pozorovat herectví Vlastimila Brodského a Miloše Kopeckého, avšak jinak nic, na co bych koukal s otevřenými ústy a zatajeným dechem. Vývoj příběhu je dlouho dopředu čitelný a tím pádem méně poutavý. Přesto jsem si film vcelku vychutnal. 60%. ()

Reklama

Baxt 

všechny recenze uživatele

Český televizní film, který nesměřuje ke statické globalizaci ČT, ale naopak obsahuje víc emocí a neumělých citů, než kdejaký plnohodnotný projekt. Svěrák umí se scénářem dělat nepředstavitelné divy, pod jeho rukou vznikne vždy text plný lidskosti a dialogy fungující i bez hysterických scén a věčných póz. Vlastimil Brodský by měl jako občan USA právo na Oscara, Miloš Kopecký a Zázvorková taky nezklamali. Samostatnou kapitolou je překvapivě hudba, která s neuvěřitelnou přesností podbarvuje dění a dokazuje, že i v televizi by měla mít své místo, neboť tady měla obdivuhodný tah na diváka. Nakonec tam tedy těch 5* dám, pochybujíc, že v brzké době spatří světlo světa v naší zemičce nějaký obdobně kvalitní televizní snímek. ()

Oskar 

všechny recenze uživatele

Velmi dobrý tv film o přátelství dvou zcela odlišných staříků podle scénáře Zdeňka Svěráka. Velice inspirativní je jeho teorie (pronášená zde Marií Rosůlkovou), že každý člověk stojí v pomyslné frontě na smrt a s každou cigaretou jednoho v té frontě předběhne. Vidíte, jedna inteligentně řečená věta a měla na mě větší účinek než nějaké mravokárné kázání odnaučených kuřáků. Na okamžik jsem uvažoval o tom, že přestanu kouřit. ()

Deimos 

všechny recenze uživatele

TV/// Obsazení 8/10 Děj 8/10 Hudba 4/10 Efekty 2/10/// +výtečný Vlastimil Brodský, posledních zhruba 20 minut -má to pomalejší rozjezd, téměř bez hudby, prostředí i film působí staře/// To je neuvěřitelný. Tohle je film, který mě ze začátku nijak neohromil, ale v průběhu se mi líbil. Hlavně chemie mezi Brodským a Kopeckým byla parádní. Pozdější zvrat ve filmu mě pořádně napružil a finále je naprosto úžasné. Hodně mě to dojalo. Tehnle film sice na 4* nedosáhne (ač by si ji zasloužil), ale to jen kvůli zpracování, roku vzniku, prostředí apd. To je v tomto případě nevýhoda dílčího hodnocení. Každopádně musím říct, že to je úžasnej filmovej zážitek./// Celkem 60%/// ()

Galerie (9)

Související novinky

Zemřel režisér František Filip

Zemřel režisér František Filip

09.01.2021

Ve věku 90 let zemřel český režisér a scenárista František Filip. Zprávu o úmrtí plodného tvůrce televizní produkce přinesla Česká televize. Absolvent pražské FAMU má k dnešnímu dni na svém kontě na… (více)

Reklama

Reklama