Reklama

Reklama

Penny Cheneryová je žena v domácnosti a matka čtyř dětí. Dozvídá se o smrti své matky a vrací se do svého rodného domu. Její otec je těžce nemocný. I když o dostizích skoro nic neví, rozhodne se po něm převzít dostihové stáje ve Virginii a vsadit všechno na to, že kůň jménem Secretariat se stane šampiónem. S pomocí zkušeného trenéra Luciena Laurina si dokáže v ryze mužském byznysu získat respekt, řídit obchody a vychovat dostihového šampiona - držitele americké Trojkoruny a nejslavnějšího koně dostihové historie. (TV Nova)

(více)

Videa (3)

Trailer

Recenze (167)

DavidS. 

všechny recenze uživatele

Běží se podle klasického vzorce - od nedůvěry k vítězstvím, od ženy v domácnosti ve schopnou podnikatelku. K tomu něco rodinné krize, moře sentimentu a dojetí...Prostě klasické sportovní "drama" v produkci Disney...Diane Lane lepší než všichni plnokrevníci...Nadčasovost, síla a nasnímání Phar Lapa samozřejmě nepřekonáno... ()

kinej 

všechny recenze uživatele

Ani přes to jak moc zbožňuju koně, nemohu tento film označit za dobrý. Vysloveně mi totiž nesedí patetický styl Randalla Wallace, který prvoplánovitě útočí na city diváka prostřednictvím všech možných prostředků. A zde je toho patosu až přespříliš. Začíná to u scénáře, který je prošpikován opravdu kýčovitými povrchními replikami, pokračuje to přes plytké herecké projevy ala TV Hallmark a pokračuje to tuctovou rádobydojímavou hudební kulisou. Krom toho je Secretariat film o koních, který zase tak moc o koních není. Místo scén s těmito nádhernými zvířaty, jsou divákovi předkládány nezajímavé životní problémy jedné rodiny a nadbytečné dialogy nadbytečných postav (novináři, rodiná hospodyně atd.). A když už konečně dojde na koně, tak teprve tehdy se dá film označit za slušnou podívanou. Těch pár záběrů z dostihů je natočeno velice solidně, jenomže to z Secretariata dobrý film neudělá. Natočit to někdo jiný, mohlo to být o poznání lepší, ale Wallace je prostě kýčař. ()

Reklama

Streeper 

všechny recenze uživatele

Během sledování tohoto filmu jsem nejednou měla husí kůži a to bylo dojetím a napětím, které ve mě příběh o Secretariatovi dokázal probudit. Všichni herci byli skvělý a mám možná takový pocit, že tam i většina z nich nehrála ale byli tam sami za sebe. Pocit, který jsem prožívala při konci filmu, když se záběr přiblížil na skutečnou Penny Chenery se nedá popsat. Byla jsem příjemně překvapená. ()

Pump 

všechny recenze uživatele

Krásný a napínavý příběh dostihového koně jménem Secretariat, který nade vše miloval závodění a byl neskutečně rychlý. Diane Lane zahrála majitelku farmy a maminku úžasně motivujícím způsobem. John Malkovich jako trenér dostihových koní jako vždy naprosto skvělý a ponořený do role. Když chcete něco získat, často se musíte něčeho vzdát, alespoň na čas. Když to uděláte a neuspějete, nesmíte litovat, že jste neuspěli, ale měli byste být pyšní, že jste to vůbec zkusili. Když dokážete co jste si předsevzali, vychutnáte si svůj úspěch o to více, kolik jste museli obětovat a jak moc jste museli bojovat. To je pro mě osobně poselství tohoto krásného filmu. Škoda, že se takových filmů točí čím dál tím méně. V tomto případě Disney zaválel! ()

Aljak 

všechny recenze uživatele

Dostihové prostredie bolo síce strhujúce (doteraz som moc filmov z tohto prostredia nevidel), ale inak klasická Disneyovka s typickou šablónou, ktorá sa už vyskytla (a naďalej sa vyskytuje) v X športových filmoch. Až to začína byť otravné a otrepané. Ale tak, pozerať sa na to dalo, bolo to aj celkom pútavé a zaujímavé, akurát tá dejová línia proste do veľkej miery predvídateľná. Niet čo dodať, 3*. ()

Galerie (29)

Zajímavosti (19)

  • Časovač ukázal, že Secretariat v Belmont Park prekonal rekord o viac ako 2,5 sekundy. (blanes)
  • Golfista stojaci na odpališti vedľa Johna Malkovicha je člen produkcie, konkrétne vedúci make-up oddelenia, Michael Mills. (U_S_O)
  • Secretariat stále drží rekord pro nejrychlejší čas pro Kentucky Derby - 1:59 2/5 - od roku 1973. (Anchi)

Reklama

Reklama