Reklama

Reklama

Penny Cheneryová je žena v domácnosti a matka čtyř dětí. Dozvídá se o smrti své matky a vrací se do svého rodného domu. Její otec je těžce nemocný. I když o dostizích skoro nic neví, rozhodne se po něm převzít dostihové stáje ve Virginii a vsadit všechno na to, že kůň jménem Secretariat se stane šampiónem. S pomocí zkušeného trenéra Luciena Laurina si dokáže v ryze mužském byznysu získat respekt, řídit obchody a vychovat dostihového šampiona - držitele americké Trojkoruny a nejslavnějšího koně dostihové historie. (TV Nova)

(více)

Videa (3)

Trailer

Recenze (167)

danca044 

všechny recenze uživatele

Tenhle film mě opravdu zaujal a také dojal. Sledovat příběh Secretariata bylo velmi poutavé a i přesto že film trval dvě hodiny, jsem se vůbec nenudila. Příběh byl silný a velice emotivní s dobrými hereckými výkony, jako např. Diane Lane, která na plátně vypadá velice přesvědčivě. Toto byl první sportovní film, který mě opravdu bavil. ()

Lachtaan 

všechny recenze uživatele

Standardní rodinný film, který vás nijak extrémně nezasáhne, ale jako kulisa do práce, kdy nemáte možnost sledovat každý záběr s každým detailem, je naprosto vyhovujícím adeptem. Původně jsem čekal film cílící na samotného koně jako hlavního protagonistu, nakonec je to spíše o jeho majitelích a jejich hamižné honbě za úspěchem. V tom tvůrce cením, že je i přes tenhle neduh nevykreslili jako nesympatické postavy, ale dokázali je diváku podat tak, aby je chápal a fandil jim. [viděno na Disney+ 8.10.2022] ()

Reklama

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Další spolehlivá pohádka od Walta Disneyho. Jede se opět podle léty stanoveného mustru. Tentokráte mi snad i chybělo napětí, protože mi bylo od začátku jasné že ten kůň bude vyhrávat, nečekal jsem že ale prakticky všechny závody. Abych upřesnil, závody samotné, všechna čest, skvělé. Jak různé pohledy kamery, tak hlavně rychlost dostihových koní. Mimo závodění se film jeví trošku alibisticky. John Malkovich se mi líbil v RED, tady si uhrál svůj standard. Diana Lane odtáhla celý příběh na svých bedrech a myslím že se jí to povedlo dosti solidně. Kdo miluje koně nebo má k nim hluboký vztah, rozhodně ať neváhá a film okamžitě vyhledá. ()

DavidS. 

všechny recenze uživatele

Běží se podle klasického vzorce - od nedůvěry k vítězstvím, od ženy v domácnosti ve schopnou podnikatelku. K tomu něco rodinné krize, moře sentimentu a dojetí...Prostě klasické sportovní "drama" v produkci Disney...Diane Lane lepší než všichni plnokrevníci...Nadčasovost, síla a nasnímání Phar Lapa samozřejmě nepřekonáno... ()

Kimon 

všechny recenze uživatele

Tento druh filmů, myslím tím sportovní, má z hlediska napínavosti pro diváka jeden handicap. Divák předem tuší, jak příběh skončí. Není divu, ze sportovního prostředí se totiž filmy o outsiderech netočí. Takže vítěz je předem znám. V tomto poutavě natočeném přiběhu to však není na újmu a divák si přesto přijde na své. Oceňuji u tohoto příběhu podle skutečné události, že autoři nám na konci filmu představili fotografie skutečných postav příběhu, i to, že hlavní představitelka skutečného příběhu si ve filmu dokonce zahrála malou roli. ()

Galerie (29)

Zajímavosti (19)

  • Secretariat stále drží rekord pro nejrychlejší čas pro Kentucky Derby - 1:59 2/5 - od roku 1973. (Anchi)
  • Počas Kentucky Derby je počuť dav ako spieva pieseň My Old Kentucky Home, keď sa jazdci pripravujú. V skutočnosti sa však táto pieseň spieva až keď sú jazdci na trati. (U_S_O)
  • Časovač ukázal, že Secretariat v Belmont Park prekonal rekord o viac ako 2,5 sekundy. (blanes)

Reklama

Reklama