Reklama

Reklama

Penny Cheneryová je žena v domácnosti a matka čtyř dětí. Dozvídá se o smrti své matky a vrací se do svého rodného domu. Její otec je těžce nemocný. I když o dostizích skoro nic neví, rozhodne se po něm převzít dostihové stáje ve Virginii a vsadit všechno na to, že kůň jménem Secretariat se stane šampiónem. S pomocí zkušeného trenéra Luciena Laurina si dokáže v ryze mužském byznysu získat respekt, řídit obchody a vychovat dostihového šampiona - držitele americké Trojkoruny a nejslavnějšího koně dostihové historie. (TV Nova)

(více)

Videa (3)

Trailer

Recenze (167)

laik_60 

všechny recenze uživatele

Príjemný film na daždivý deň, aj keď trochu dlhý, ale občasné "šplechy" v dialógoch sa snažia spestriť dlhokosť filmu. (Veta určená mladým: „proč máme platiť dane taky za svobodu ?“ odpoveď: „když to pochopíš, budeš dospelá“ ). Aj pred tušiacim záverom .... gradácia do konca .. príjemné nasávanie tej skvelej atmosféry a dávok eufórie. Už len kvôli mojej obľúbenej Diany Lane (aj keď Malkovich bol ešte lepší) by som filmu dal skoro štyri body, ale za ten strašný účes, čo cely film nosila ... (no hrozné :) ) , takto ma film odo mňa skvele tri body. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $35miliónovTržby USA $59,713,955Tržby Celosvetovo $60,251,371Tržby za predaj Blu-ray v USA $10,315,114Tržby za predaj DVD v USA $45,292,759║ Podobných filmov o dostihových koňoch je veľa, schématicky sa aj dosť podobajú, čím nastáva problém že už ani nemajú nejak čím zaujať. V tomto prípade je v celku malou výhodou obsadenie, kde zaujme svojim výstupom rázna Diane Lane a podivín John Malkovich. Závody sú prevažne dynamické a dobre nasnímané, Randall Wallace potvrdil že je zručný režisér. /70%/ ()

Reklama

LuciusWlk 

všechny recenze uživatele

Tomuhle filmu jsem úplně propadl a vůbec mě to nevadí. Tady asi záleží, jaký máte vztah ke koním. Já si zavzpomínal na roky strávené ve stájích a možná jsem proto kapku zaujatý. Ale snímek je nádherný. Kamera vynikající a obzvláště, jak bravurně je zde zachycena dynamika sprintujícího koně! Ta rychlost a síla je zde neuvěřitelně cítit. Že se jedná o pravdivý příběh, je příjemná třešnička. John Malkovich zde má šmrnc podivína a nepřekvapivě mu to sedí. Dlouho jsem se u filmu necítil tak dobře a odreagovaně, jako u tohoto snímku. Pro mě plný počet, možná zaujatě, ale spokojeně!!! ()

StarsFan 

všechny recenze uživatele

Některé filmy mají ten dar, že vám v závěru vženou slzy do očí. Secretariat takový vypjatý konec nemá, on je totiž dojímavý od počátku do konce. A taky nesmírně pozitivní; vždy, když se kamera detailně zaměřila na hlavního zvířecího hrdinu nebo když jsem Malkoviche viděla v jednom z těch jeho úžasných klobouků (není myšleno ironicky ani nadneseně) poskakovat a tančit kolem koně, měla jsem obrovskou chuť vlastnit svou vlastní stáj. Secretariat zkrátka asi nebude jedním z těch filmů, na který budou proudit davy, ale to nic nemění na tom, že je to jeden z těch nejpříjemnějších, nejupřímnějších a nejlepších filmů, které jsem v poslední době v kině viděla. ()

tahit 

všechny recenze uživatele

Tak u tohoto bijáku jsem se skvěle bavil a taky hodně fandil Secretariatovi. A mohu vás ujistit, že jsem se ani jednou nepodíval na hodinky, kdy už bude konec. Příběh je totiž příjemně natočen a není to žádná vyfabulovaná pohádka, tak co bych si více mohl přát pro zábavu podzimního večera? Mimo jiné v tom hrají sympatičtí herci Diane Lane, John Malkovich. Ono očekávat od filmu o koni nějaké veledílo určitě nelze. Čímž nechci říci, že by se mi to nelíbilo, právě naopak. Pro ty, kdo mají rádi koně a němé tváře, prostě pohoda. ()

Galerie (29)

Zajímavosti (19)

  • Nelsan Ellis, ktorý vo filme hral Eddieho Sweata (pomocník v stajni), bol počas natáčania niekoľkokrát pohryzený koňom do brucha a raz dokonca na neho kôň dupol. (U_S_O)
  • Otto Torwath, Secretariatův žokej, je opravdu žokej, stejně jako ostatní, kteří se ve filmu objevují. (Anchi)
  • V jednej scéne odohrávajúcej sa v roku 1969, Bull Hancock (Fred Dalton Thompson) hovorí o Lucienovi Laurinovi (John Malkovich), že je "oblečený ako Super Fly". Film Super Fly však mal premiéru až v roku 1972. (U_S_O)

Reklama

Reklama