Reklama

Reklama

Penny Cheneryová je žena v domácnosti a matka čtyř dětí. Dozvídá se o smrti své matky a vrací se do svého rodného domu. Její otec je těžce nemocný. I když o dostizích skoro nic neví, rozhodne se po něm převzít dostihové stáje ve Virginii a vsadit všechno na to, že kůň jménem Secretariat se stane šampiónem. S pomocí zkušeného trenéra Luciena Laurina si dokáže v ryze mužském byznysu získat respekt, řídit obchody a vychovat dostihového šampiona - držitele americké Trojkoruny a nejslavnějšího koně dostihové historie. (TV Nova)

(více)

Videa (3)

Trailer

Recenze (167)

vesper001 

všechny recenze uživatele

Něco na tom filmu je, co mi nesedělo. Jako když se díváte na nádherného koně s pytlem brambor v sedle. Film je jako ten koník: krásně nasnímaný, štáb v plné tvůrčí síle, kamera v nejlepší formě, oči na něm můžete nechat… jenže se příliš tlačí na pilu. Proto nemám ráda dostihy. A vadila mi majitelka Secretariata, která si přes svoje ambice neviděla ani na špičku nosu, natož, aby dohlédla na své svěřence. ()

Kimon 

všechny recenze uživatele

Tento druh filmů, myslím tím sportovní, má z hlediska napínavosti pro diváka jeden handicap. Divák předem tuší, jak příběh skončí. Není divu, ze sportovního prostředí se totiž filmy o outsiderech netočí. Takže vítěz je předem znám. V tomto poutavě natočeném přiběhu to však není na újmu a divák si přesto přijde na své. Oceňuji u tohoto příběhu podle skutečné události, že autoři nám na konci filmu představili fotografie skutečných postav příběhu, i to, že hlavní představitelka skutečného příběhu si ve filmu dokonce zahrála malou roli. ()

Reklama

klerik 

všechny recenze uživatele

Možnože to vyzerá ako obyčajný film o koňovi. Lenže Diane Lane... Ona je skrátka skvelá a dodáva filmu na dojemnosti. Randall v úlohe režiséra už tiež pochytil pár funkčných grifov ako vyvolať napätie a dunivá hudba Glennie-Smitha dorobí zvyšok. Navyše film dobre funguje aj ako sedemdesiatkova štýlovka... ()

tom88 

všechny recenze uživatele

Pekné, milé a súťaživé. Fajn filmík od Disneyho, ale po zvážení ostávam pri priemery. Príbeh ma až tak nechytil, herci ma tiež neohúrili a to mám Malkovicha moc rád, ale asi nie v takomto žánri. Kôň je síce pekný až radosť pozerať. Niektoré kamerové zábery v dostihoch sú fakt dobré, ale nestačilo mi to. Možno trocha krivdím, ale celkový dojem nie je taký silný. 70% ()

F.man 

všechny recenze uživatele

Docelá typická rodinná Disneyovka, která sází zejména na parádní námět, založený na skutečné události. Slovo rodinná v první větě, ale produkci trochu naškodu automaticky zabraňuje pouštět se do nějakých vyhrocených momentů, soudů, vlastního pohledu režiséra, prostě cokoliv co by nabouralo můj výsledný dojem o typické a rutinní studiovce. I Malkovich je tady jaksi nemastný - neslaný. Jo, má sice zajímavou postavu, ale ani náhodou nedostal tolik prostoru kolik by bylo potřeba a logicky tak z Luciena Laurina nedostal ani zlomek toho co by mohl. Kdybych nevěděl, že herec je Malkovich, ani by mi asi nepřišel nijak zajímavý... Takže asi jen obsazení "aby měl film na posteru slavné jméno". Nevím mno, čekal jsem teda rozhodně více. Ale abych zase jen neplival, Disney dojáky umí a i Secretariat je postavený tak, aby fungoval. A funguje. Ale prostě záměrně a prvoplánově. Dvě - tři hvězdy, objetivně asi k filmům, kterým jsem v poslední době dával tři hvězdy dám ale dvě. He leans back against the starting gate like he's in a hammock in the Caribbean... ()

Galerie (29)

Zajímavosti (19)

  • V jednej scéne odohrávajúcej sa v roku 1969, Bull Hancock (Fred Dalton Thompson) hovorí o Lucienovi Laurinovi (John Malkovich), že je "oblečený ako Super Fly". Film Super Fly však mal premiéru až v roku 1972. (U_S_O)
  • Vo filme sa objavila aj skutočná nahrávka z dostihového závodu Preakness Stakes (druhý závod The Triple Crown), keď rodina Tweedyovcov tento závod sledovala v TV. (U_S_O)
  • Nelsan Ellis, ktorý vo filme hral Eddieho Sweata (pomocník v stajni), bol počas natáčania niekoľkokrát pohryzený koňom do brucha a raz dokonca na neho kôň dupol. (U_S_O)

Reklama

Reklama