Reklama

Reklama

Penny Cheneryová je žena v domácnosti a matka čtyř dětí. Dozvídá se o smrti své matky a vrací se do svého rodného domu. Její otec je těžce nemocný. I když o dostizích skoro nic neví, rozhodne se po něm převzít dostihové stáje ve Virginii a vsadit všechno na to, že kůň jménem Secretariat se stane šampiónem. S pomocí zkušeného trenéra Luciena Laurina si dokáže v ryze mužském byznysu získat respekt, řídit obchody a vychovat dostihového šampiona - držitele americké Trojkoruny a nejslavnějšího koně dostihové historie. (TV Nova)

(více)

Videa (3)

Trailer

Recenze (167)

ripo 

všechny recenze uživatele

Nie som priaznivcom dostihov, ale uznávam, že kôň je krásne zviera. Kedysi v sedemdesiatych rokoch mi plagát vo formáte A4 z časopisu Pionýrská stezka visel na záchode spolu s Ole Olsenom, Jody Scheckterom a inými osobnosťami. Takže viem, že vyhral Trojkorunu .... Pekný príbeh o tom, že nikdy sa netreba vzdať svojich snov 3*** ()

1860 

všechny recenze uživatele

Mílý a zaoblený příběh o vítězství jednoho koně, majitelky a všech ostatních, které se rodilo velmi těžce a po velkém obětování.. Nic nového? To ne, ale Randallovi Wallacovi se to podařilo naotčit tak, že to nikoho nenechá chladným a nakonec s napětím opravdu čekáte, zda ten kůň s hodně divným jménem vyhraje nebo ne.. ()

Reklama

danca044 

všechny recenze uživatele

Tenhle film mě opravdu zaujal a také dojal. Sledovat příběh Secretariata bylo velmi poutavé a i přesto že film trval dvě hodiny, jsem se vůbec nenudila. Příběh byl silný a velice emotivní s dobrými hereckými výkony, jako např. Diane Lane, která na plátně vypadá velice přesvědčivě. Toto byl první sportovní film, který mě opravdu bavil. ()

Eoin 

všechny recenze uživatele

Od Secretariata som neočakával veľa a tak som bol prijemne prekvapený. U mňa sa to vyrovnalo Eastwoodovmu Invictus, a možnože aj mierne prekonalo. Pri dostihoch som sa potil napätím aj keď som vedlel ako to dopadne. John Malkovich zasa u mňa podobne ako pri RED vylepšil zážitok z filmu a tak som zas pridal o hviezdičku navyše (dokonca začínam uvažovať o pridaní Johna medi moju Top10 hercov). Jeden z mínusov filmu bol vyber hudby ktorá nezanechávala na divákovi žiaden audio zážitok s filmu takže si človek nemôže pospomínať na film nejakým príjemným soundtrackom. Ale z Disneyho tvorby je to naozaj vydarený kúsok. 80% ()

Ant 

všechny recenze uživatele

Přesně ten typ filmu, který byste od Disneyho čekali. Nenáročné rodinné drama o jednom výjimečném koni. Akorát, že většina příběhu se zaměřuje na jeho majitelku a její rodinnou krizi, která i tak působí dost plytce, místo aby se snažil přoblížit údajně nejlepšího závodního koně v dějinách. A to se v tomhle případě bohužel nepodařilo. 3,5* ()

Galerie (29)

Zajímavosti (19)

  • Vo filme sa objavila aj skutočná nahrávka z dostihového závodu Preakness Stakes (druhý závod The Triple Crown), keď rodina Tweedyovcov tento závod sledovala v TV. (U_S_O)
  • Časovač ukázal, že Secretariat v Belmont Park prekonal rekord o viac ako 2,5 sekundy. (blanes)
  • V septembri 1989 dostal skutočný Secretariat zápal kopyta, ktorý je smrteľný pre mnoho koní. O mesiac neskôr bol usmrtený eutanáziou... (blanes)

Reklama

Reklama