Reklama

Reklama

Pětice přátel si pronajme byt k prožívání vzrušujících schůzek. Teď tu leží mrtvola a loft se mění na místo, kde je víc otázek než odpovědí. Kdo je oběť? Vědí o sobě všechno? Věděl někdo o jejich dohodě? Ale hlavně - kdo je vrah?
Film, ke kterému napsal scénář Bart De Pauw a hudbu složil Wolfram de Marco, zlomil v roce 2009 v Belgii rekord návštěvnosti domácí produkce. (Fr)

(více)

Recenze (135)

Pugo 

všechny recenze uživatele

Thriller, kde som sa spočiatku bál dlhej stopáže. Je to ale veľmi slušný film, ktorý ide podľa zabehnutých pravidiel žánru a vystačí si s jedným bytom, výbornými hercami a pár flashbackmi. Záver bol možno komplikovanejší, než by bolo potrebné a mohol skončíť o 15 minút skorej, ale i tak som nadmieru spokojný. Niekedy rozmýšlam, prečo niekto niečo podobné nenakrúti aj v našich končinách. O holandskom a hlavne americkom remaku sa ani netreba baviť... ()

italka63 

všechny recenze uživatele

Rozhodně zajímavý počin o pětici dobře situovaných kamarádů, z jichž jeden, architekt, nechá ve svém nově vybudované obrovském domě takzvaný loft pro užívání čehokoliv pro své přátele. Existuje jen pět klíčů. Ale co dělat, když se jednou na posteli objeví v krvi mrtvá mladá žena? Mají všichni svá tajemství? A nutno podotknout že na Koena de Bouwea se sakra dobře kouká, takový delonovský typ, takže já byla spokojena. ()

Reklama

easaque 

všechny recenze uživatele

+3* tomuto belgickému kriminálnímu thrilleru určitě nechybí napětí, spád a hlavně je vše scénáristicky vychytané. Přesto dávám "jen" tři hvězdy, protože mi pár věcí nesedlo do mého vkusu, které jsou opravdu subjektivní povahy a druhým můžou být po chuti. K těm malým mínusům patří až přehnaná překombinovanost, klipovitý střih a nesympatické chování postav. Rozhodně mě další remaky nezajímají a pokud znám vyústění, tak by to bylo jen o tom se vrtat v ději, kde udělali autoři chybu. Komu se líbí podobné příběhy jako třeba Tělo, nebo Contratiempo, tak si přijde na své. [ PŘÍBĚH: 3 /// SMYSL: 1 /// ATMOSFÉRA: 3 /// TEMPO: 2 /// ORIGINALITA: 2 /// NÁLADA: 0 /// ART: 0 /// STYL: 1 /// CASTING: 1 (3*MAX) ] ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Dobrý konverzační thriller, jehož rozuzlení určitě jen tak neprokouknete. Těch zvratů je tam ale na můj vkus možná až moc. Navíc jdou tak rychle za sebou, že člověk ani nemá čas si při sledování stíhat ujasňovat, nakolik aktuálně platná interpretace událostí dává nebo nedává smysl, natož pak se třeba pokoušet tvořit interpretaci vlastní. ()

PogoJoe 

všechny recenze uživatele

Moje asi první setkání s Belgickým filmem. Námět mě moc nezaujal, ale snímek mi byl doporučen, tak jsem se podíval. A musím uznat, že se mi tenhle thriller s výbornou hudbou, kamerou, dialogy a hlavně scénářem líbil. Typově dobře vybraní herci, postupné odkrývání nových skutečností, atmosféra napětí a tajemství = za mě doporučuji. ()

Galerie (27)

Zajímavosti (4)

  • V jedné ze scén je možné všimnout si tuby s červenými a bílými léky. Tyto barvy jsou poznávacím znakem týmu FC Antwerp, jehož je režisér fanouškem. (Othello)
  • Film se stal ve své době nejnavštěvovanějším snímkem v belgické historii. Navštívilo ho tehdy 1 186 000 diváků, čož bylo o přibližně sto tisíc více než návštěvníků snímku Koko Flanel (1990), který rekord stanovil. (Othello)

Reklama

Reklama