Reklama

Reklama

Pětice přátel si pronajme byt k prožívání vzrušujících schůzek. Teď tu leží mrtvola a loft se mění na místo, kde je víc otázek než odpovědí. Kdo je oběť? Vědí o sobě všechno? Věděl někdo o jejich dohodě? Ale hlavně - kdo je vrah?
Film, ke kterému napsal scénář Bart De Pauw a hudbu složil Wolfram de Marco, zlomil v roce 2009 v Belgii rekord návštěvnosti domácí produkce. (Fr)

(více)

Recenze (135)

Martin741 

všechny recenze uživatele

Dalsi krasny dokaz toho, preco sa vyhybam polskym kravinam /Noz w wodze ci ja sa ten hnoj vlastne volal/ a preco som mylovnikom kvalitnej europskej - mimopolskej - filmarskej produkcie. Ci uz ide o cinema espagna, cinema italiano, british cinema, cinema francais, no a tentokrat prislo na Belgicko. Sympaticka flamska konzervacka nielen o jednej mrtvole v akomsi byte. 86 % ()

Zeebonk 

všechny recenze uživatele

Tak takhle nějak by vypadal nejnovější Temný rytíř, kdyby dostal do kasičky 0,1% výsledných chechtáků. No co vám budu povídat, takový pojeb jsem od filmu dostal naposled v roce kurvadávno, kdy mi sličné dévédéčko zašeptalo do ouška, že ovuluje, a já neváhal, vytáhl svůj vercajk a odhodlaně ho do něj narval. A tak jsem, drazí přátelé filmu, zažil své první genitální krvácení. Ne, jasně, že kecám. Jenom jsem si od něj nechal prohmatat pytel a volízat kaďák. Tento Loft je každopádně pln překvapení, zvraty na nás vrší jako bulimička večeři a nic není takové, jaké se zdá být. Ne že bych se z toho úplně posadil na prdel, ale upřímně mě těší, že má nějaký film koule popadnout kožený bičík a nařezat divákovi přes tepláky. Za mě spokojenost. ()

Reklama

cheyene 

všechny recenze uživatele

Zdařilý krimi thriller s možná velmi lehkou mysteriózní atmosférou, ale za to celkem dobře zamotanou zápletkou. Jak vše bylo, se dá sice vytušit, ale někdy dokáží tvůrci šikovně zmást a podnítit v divákovi podezření k někomu jinému. Není tu nouze o určitou dávku napětí a dobré herecké výkony. Fatum nos iunget. ()

mat.ilda 

všechny recenze uživatele

Pět klíčů od loftu, stejně luxusního i studeného jako jeho šťastní nájemci, a ten pravý čas na aféru... plus mrtvola dívky jako bonus. Skvěle vystavěná, mnohovrstevnatá krimi, s totálně nepředvídatelným rozuzlením, rozcupovanými charaktery, paranoidní kamerou, stísňující hudbou a velmi slušnými výkony typově zajímavých mužů i žen, na které se dobře dívá (tedy krom jednoho týpka, ale ten měl odpudivost v roli, podpořenou chomáči chlupů v nose, kdyby někomu nestačila jeho povaha a exteriér). "Říká se, že peníze nepřinášejí štěstí, ale je to jen oblbovák pro chudý", pravil iniciátor loftových radovánek a rozhodně měl, spolu s ostatními, příležitost přemítat nad dalšími moudry, třeba nad co stavět pojmy jako přátelství a morálka... Mohla bych si to dát ještě jednou a začít se vrtat v nejasnostech překombinovaného konce, ale nechci, a ne jen proto, že u označení krimi, drama a thriller nechybí ani mysteriózní, ale proto, že dokonalost nudí a já se chtěla především bavit, a tak se i stalo. ()

easaque 

všechny recenze uživatele

+3* tomuto belgickému kriminálnímu thrilleru určitě nechybí napětí, spád a hlavně je vše scénáristicky vychytané. Přesto dávám "jen" tři hvězdy, protože mi pár věcí nesedlo do mého vkusu, které jsou opravdu subjektivní povahy a druhým můžou být po chuti. K těm malým mínusům patří až přehnaná překombinovanost, klipovitý střih a nesympatické chování postav. Rozhodně mě další remaky nezajímají a pokud znám vyústění, tak by to bylo jen o tom se vrtat v ději, kde udělali autoři chybu. Komu se líbí podobné příběhy jako třeba Tělo, nebo Contratiempo, tak si přijde na své. [ PŘÍBĚH: 3 /// SMYSL: 1 /// ATMOSFÉRA: 3 /// TEMPO: 2 /// ORIGINALITA: 2 /// NÁLADA: 0 /// ART: 0 /// STYL: 1 /// CASTING: 1 (3*MAX) ] ()

Galerie (27)

Zajímavosti (4)

  • Film se stal ve své době nejnavštěvovanějším snímkem v belgické historii. Navštívilo ho tehdy 1 186 000 diváků, čož bylo o přibližně sto tisíc více než návštěvníků snímku Koko Flanel (1990), který rekord stanovil. (Othello)
  • V jedné ze scén je možné všimnout si tuby s červenými a bílými léky. Tyto barvy jsou poznávacím znakem týmu FC Antwerp, jehož je režisér fanouškem. (Othello)

Reklama

Reklama