Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Dva vykutálení pánové Burke a Hare se chtějí dát na vysoce výdělečný byznys, který spočívá v poskytování mrtvol lékařské škole v Edinburghu, tehdejšího centra lékařského výzkumu. Jediné, co jim chybí, jsou těla. Film je inspirován skutečnými událostmi. (JayZak)

Recenze (134)

BuryGol 

všechny recenze uživatele

Dlouho jsem čekal, až Simon Pegg s něčim přijde, a konečně jsem se dočkal. Komedie na původních základech o shánění mrtvol a prodávání je na lékařský účely byla vtipně vytvořená, skotskej akcent pobavil a obsazení bylo solidní. Kombinace Simona, krásky Isly Fisher, britskýho humoru a ideální stopáže pomohla přežít noční směnu a pobavit. Musim se ale přiznat, že Billa Baileyho jsem vůbec nepoznal. Doufám, že je to jen práce maskérů. A song v závěrečnejch titulkách nemoh bejt líp vybranej. ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Simon Pegg je třída, o tom neni třeba debatovat a u Sarkise jsem už u Cottage řikal, že je škoda, že moc nehraje, protože je fakt skvělej, ale tady to jaksi ani jeden moc nepotvrzuje, za což by zasloužili oba proplesknout, ničí mi tady reputaci, nicméně jsou docela srandovní, když se snaží vymýšlet vraždy tak,aby to vypadalo jako nehoda a vždycky se to nějak podělá, ale zbytek filmu se bohužel táhne tak trochu nudně a konec je vyloženě debilní. ()

Reklama

maverick10 

všechny recenze uživatele

Pokud se u komedie zasmejete jen jednou, neco je spatne. Navic kdyz tam hraje Simon Pegg, to je pak tuplem neco spatne. Spatne je tu hned nekolik veci a zacnu asi hned tou nejdulezitejsi. Scenar, ktery nevi zda chce byt vtipnou variantou britskeho humoru, nebo temnou thrillerovou hrickou je asi ten nejvetsi problem a je to sakra skoda, kdyz vezmete v potaz celou plejadu perfektnich komedialnich hercu v cele s Peggem a Sarkisem. K dobru je treba pripocist vyborna dobova atmosfera spinaveho skotskeho mesta. Pribeh je vcelku originalni a divaka nenudi. Ovsem divak zhyckany slovnim britskym humorem by cekal marne, to humorno je tu pouze vyobrazeno jemnou nadsazkou ve vyhlazovani edinburgskeho obyvatelstva.... ()

iamek 

všechny recenze uživatele

Parádní černá komedie se skvělým Simonem Peggem v hlavní roli. Už od začátku mě zaujalo prostředí a doba ve kterém se film odehrával a hlavně námět je sakra originální což u dnešních filmů dost schází. Chvilkama jsem se bavil a o pár minut později mi bylo docela nevolno. Třeba scéna kdy dávají tělo do sudu je zároveň vtipná, ale taky dost brutální. ()

Zyne 

všechny recenze uživatele

Hudba: Joby Talbot... obrovske prekvapeni! skutecny pribeh panu Burkea a Harea je mi velmi dobre znam a od tohoto snimku jsem cekal neco kvalitniho, ze to ale dopadne az takto dobre, to jsem ale necekal. predevsim, jde o cernohumornou romantickou komedii, kterou tahne jista rezie, velkolepa vyprava a prakticky vsichni herci, kteri ve svych rolich exceluji, at uz jde o ustredni dvojici nebo mensi steky. vyborna atmosfera, ktera asi vladla na place, se velmi dobre prenesla i na platno. panuje tu obdobna uvolnena a velmi prijemne plynouci atmosfera jako napr. u Zamilovaneho Shakespeare - skvela vyprava, vtipy, divadlo, laska, sex, umrti, nejake to dramicko... jeden ze skvostu mezi snimky, ktere maji pobavit a kterym se to dari od zacatku do konce (byt je to diky naproste ignoraci, toho, jak to bylo ve skutecnosti, tam to tak k popukani nebylo a Burke se na opratku dostal uplne jinak, ale to by nebylo do komedialne ladeneho snimku...) ()

Galerie (50)

Zajímavosti (2)

  • Jména v názvu filmu patřila dvěma skutečným skotským zlodějům v 19. století. Jejich specializace byla velmi zajímavá - kradli mrtvoly a prodávali je univerzitě v Edinburghu na výzkum. (Sfinkter)
  • Skutečný William Hare svědčil u soudu proti Williamu Burkemu a zatímco Hare dál kradl mrtvá těla, Burke byl odsouzen, popraven a prodán univerzitě na pitevní stůl. (korbitch22)

Reklama

Reklama