Reklama

Reklama

Obsahy(1)

První epizoda přivádí na scénu zástupce šerifa Ricka Grimmese (Andrew Lincoln), který asistuje u akce na zastavení podezřelého vozidla. Rick je v následné přestřelce vážně raněn, po čase se v nemocnici probouzí k vědomí do světa, který vypadá jako noční můra. Rick odchází z opuštěné nemocnice domů a zjišťuje, že mrtví lidé jsou podivně neklidní a jeho rodina zmizela. Později se za dramatických okolností seznamuje s Morganem Jonesem (Lennie James) a jeho synem. Toto setkání ho nasměruje do Atlanty, kde, jak doufá, najde v evakuačním centru svou rodinu. Atlanta se však ukáže být velmi nehostinným místem. (Necrotongue)

(více)

Zajímavosti (15)

  • Udidlo Rickova (Andrew Lincoln) koně je v průběhu epizody změněno z pákového na roubíkové. Důvod by mohl být ten, že roubíkové udidlo je méně ostré a je tedy vhodnější do ruky nejezdce. Dá se tedy předpokládat, že scény, kde je použito, nejsou točeny s kaskadérem. (Honchina)
  • Epizoda se během jednoho týdne premiérově vysílala ve 120 zemích světa, a to na různých kanálech televizní sítě Fox International. (Xavi6)
  • Dom Ricka Grimesa (Andrew Lincoln) vo fiktívnom okrese King v Georgii je v skutočnosti dom, ktorý sa nachádza priamo oproti ZOO Atlanta. V skutočnosti, keď Grimes vychádza z domu, cez stromy na druhej strane ulice vidno práve jednu z budov ZOO. (molcan2)
  • S viac ako 5 miliónmi divákov to bola v tom čase najsledovanejšia premiéra seriálu v histórii AMC. (molcan2)
  • Názov epizódy je rovnaký názov ako prvý diel komiksovej predlohy. (molcan2)
  • Líčenie zombie "dievčaťa na bicykli" trvalo štyri hodiny. Aby to vyzeralo, že jej chýba spodná časť trupu, trikári použili modré nohavice, ktoré sa pri úprave odstránili. (molcan2)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno