Reklama

Reklama

Megamysl

Trailer 4

Megamysl je neskutečně vtipný film, který dává všem příběhům o superhrdinech nový rozměr. Sny ďábelského zločince Megamysla o ovládnutí města Metro City se stávají skutečností, když se mu podaří přemoci ochránce města, Metromana. Pak se ale na scéně objeví další zloduch, který rozpoutá chaos, a největší „mozek“ na světě se svým legračním kumpánem Minionem se náhle ocitají v rolích zachránců... (Magic Box)

(více)

Videa (7)

Trailer 4

Recenze (750)

playboxguest 

všechny recenze uživatele

Filmů o super hrdinech je už tolik, že se je dá stěží brát vážně. Megamysl si toho je vědom a v dobrém si z toho utahuje. Pro mě milé překvapení. Nečekala jsem nic a nakonec jsem se bavila doslova od první minuty a víc jak u ostatních animovaných hitů poslední doby. Sice jich nemám za poslední dobu nakoukáno tolik, ale rozhodně mě tenhle kouskek bavil o hodně víc než Úžasňákovi a utíkal mi stejně svižně jako třeba Bolt. ()

Deimos 

všechny recenze uživatele

KINO Filmáne/// Dabing 8/10 Děj 8/10 Hudba 7/10 Animace 8/10/// +originální nápady a děj, zajímavý příběh, velice zdařilá akce -možná by neškodila ještě trošku lepší animace a výrazy postav, jsou to divné figurky, občas je to moc ujeté, víc než by bylo zdrávo/// Po dlouhé době animák v kině. Nějak tyto filmy zanedbávám a přitom co kus to zážitek mnohdy větší než z kdejakého akčního velkofilmu. Zde se mi hodně líbila hlavní myšlenka udělat z padoucha hlavního hrdinu, nebo chcete-li udělat z hlavního hrdiny padoucha (zvláštní že s něčím podobným přišel i konkurenční film Já, padouch a to ve stejnou dobu). Hodně mě taky potěšilo, že to má nějaký nosný příběh a že se děj ubírá celkem zajímavým směrem. Neříkám že děj není předvídatelný, ale dokážu si představit, že by to tvůrci mohli odfláknout a smrsknout pouze na boj hlavních rivalů. To že to není jediné co film nabídne je velmi potěšující. Český dabing je nadprůměrný, ten originální určitě bude (už podle jmen) výborný./// Celkem 78%/// ()

Reklama

Ant 

všechny recenze uživatele

Fandím animákům, které se snaží nějak odlišit a Megamind k nim určitě patří. Konečně jsem mohla s dobrým pocitem držet palce padouchovi. I když je pravda, že tohle schéma zůstalo částečně nevyužito, ale co chcete u filmu pro děti. Každopádně použít písničky Ozzyho nebo GNR v animáku? How cool is that! ()

akisha 

všechny recenze uživatele

Jeden z těch lepších animáků, kterej doplácí na nevyrovnanost děje, ale jinak je to obstojná jízda s příjemným soundtrackem, dobrou nosnou zápletkou a pár hodně fajn nápady (Marlon). Líbila se mi i značná nepředvídatelnost, což se u animáků rozhodně cení. Oproti Despicable me to má lepší finále, ale bohužel ani tentokrát se to neobešlo bez disco-konce. Na druhou stranu dabing byl nadprůměrnej a celkově je to fajn oddychovka. ()

Anarvin 

všechny recenze uživatele

Rok 2010 se z hlediska animáků vyloženě vyvedl. Také Megamysl přináší výtečnou zábavu, které nechybí emoce, sympatičtí hrdinové ani humor. Příběh těží z prokreslených postav a poměrně originální charakterové proměny, kterou pár klíčových postav projde. Nezbývá než jásat nad tím, že se tvůrci v dětském filmu k něčemu takovému odvážili. I obligátní morální poselství jsou do příběhu celkem snesitelně zabalena. Animace je pěkná, řada popkulturních odkazů je v superhrdinské parodii naprostou samozřejmostí. A ty odkazy fungují a baví! Zapomenout nesmíme ani na skvělé herecké obsazení, v čele s Willem Ferrellem, který ve svých "vážnějších" rolích pokaždé mile překvapí. Osobně mi vadily snad jen některé z rockových vypalovaček, které jsou v poslední době v Hollywoodu trošku nadužívané. ()

Galerie (138)

Zajímavosti (28)

  • V rámci propagace filmu shromáždil Will Ferrell (Megamysl) 1580 přátel a spolu se zúčastnili večírku v kostýmech superhrdinů. Událost se tak dostala do "Guinnessovy knihy rekordů". (HellFire)
  • Väzenie pre nadaných, v ktorom je Megamozog (Will Ferrell), paroduje školu pre nadaných profesora Xaviera zo série X-Men. (Greenpeacak)

Související novinky

Jak vycvičit draka se dočká hraného remaku

Jak vycvičit draka se dočká hraného remaku

16.02.2023

Je veškerá fantazie v Hollywoodu definitivně mrtvá? Možná. Následující oznámení ale rozhodně nepomáhá přesvědčit veřejnost o opaku, studio Universal Pictures totiž oznámilo, že chystá hraný remake… (více)

Reklama

Reklama