VOD (1)

Milton, otrlý zločinec, uprchl z pekla za svou poslední šancí na vykoupení. V úmyslu má zastavit zločinecký kult, který zavraždil jeho dceru. Má tři dny na to, aby jim překazil obětování miminka jeho dcery při úplňku. Připojí se k němu mladá sexy číšnice, která nabídne Miltonovi své nadupané auto po ex-příteli.Ti dva jsou na celému kultu na stopě a sami přitom mají v patách policii. Horší ale je, že Miltona sleduje také záhadný zabiják, kterého poslal sám ďábel, aby Miltona přivedl zpět do pekla. Hnán nejsilnější motivací musí překročit Milton hranice lidských možností, aby pomstil smrt své dcery dřív, než jeho poslední šance na vykoupení zmizí. (oficiální text distributora)

(více)

Trailer 2

Disk

Je to strašná béčková kravina, ale nepopírám, že jsem se u některých momentů bavil na účet tvůrců. Je to klasický Cage, tedy výraz raněné laně, psí oči, rádobyvtipné hlášky a příšerný účes. Ale je tam taky blondýna, co dává pěstí špatným chlápkům. Kulky lítají podivnými směry a William Fichtner je správně slizácký. Určeno především milovníkům tzv. půlnočních filmů. ()

Spooner

Mohla z toho být celkem zábavná guilty pleasure v grinhouse stylu a nepochobuji, že to tak i Lussier natočit chtěl. Jenže to by musel umět režírovat, protože takhle pomalý, nudný fim dokáže natočit snad jedině on. Příběh je pitomej, akce je nezajímavá a špatně sestříhaná, variace na filmy ze 70. let tragicky nevychází a i sebemenší náznak nápadu smete Lussier ze stolu. Aspoň, že William Fichtner pochopil, v jaký že kravině to vlastně hraje a celý si to nehorázně užívá. Jenže on ani sexy Amber Heard to zachránit nedokážou. 30% ()

Malarkey

To, že Nicolase Cageho ve filmu emoce nikdy moc nebrali, to už jsem dávno neřešil. Pořád jsem bral za to, že hraje ve filmech, který mě baví. Taky proto jsem se těšil na Drive Angry, který mě už ale předem upozorňovalo tím, že je ve 3D a pustil se do něj trošku bláznivej režisér, kterej za sebou má jednu kravinu za druhou. Film samotný pak fakt nestojí moc za řeč. Nicolas nedá vlastně vůbec nic najevo. Když nějaký babě flákne hudlana jako zvon nebo jí za rohem vojede, tváří se u toho stejně, jako když v ruce drží brokovnici a machruje, že na něj nikdo nemá. Teď mě vlastně napadá, že jedna scéna, kde se tohle všechno děje, tam taky je a Nicolas se s tím fakt vůbec nesere. Já tyhle stylový akce ale vůbec nemám rád a měl jsem co dělat, abych se u těch nesmyslů vůbec udržel ()

3DD!3

Byl nedělní večer. Vytáhl jsem pivo z ledničky a rozhodl se dát šanci nejnovějšímu filmu s mou oblíbenou Amber Heard. Měl to být béčkový thriller, kde si roli pomstychtivého, vraždícího magora v hlavní roli pro sebe ukradl poslední dobrou velice nevyrovnaný Nicolas Cage. Hlášky létaly vzduchem, stejně jako končetiny a kusy aut. Jen dívat se na Amber bylo skvělé. Sem tam se na mě usmál i William Fichtner a já začal být docela spokojený. Děj si moc nepamatuju, ale vím že jsem se před tím bál, že to bude horší. Nebylo. ()

InJo

Opravdu nevím, jestli je to spíš debilní, nebo geniální. Over-the-top magořina jedoucí na tsunami totálního pulpu (násilí, honičky, přestřelky, sex, nahota, satanistická sekta, nadpřirození hrdinové - kromě mimozemšťanů je tu zkrátka asi všechno!), na kterou se ve své (přiznané?) ultimátní zhovadilosti nechytá snad ani pozdní tvorba Roberta Rodrigueze. Scénář tohohle brainwashingu musel napsat snad sám Satan (nebo jeho účetní). A Cageův účes musel mít na starost někdo ještě mnohem horší... Bohužel to ale režíroval někdo, kdo si na Satana zjevně jenom hraje, protože celkový výsledek se pohybuje někde mezi zvrhlým, komiksově stylizovaným a nadsazeným béčkem a (jeho) naprosto uhozenou brutální parodií. A mělo to by jen jedno z toho (raději asi to první), protože jednotný tón, respektive sebejisté podvratné podání z toho mohlo udělat skutečně kultovní záležitost. Takhle většině diváků nezbyde nic jiného, než po takřka celou dobu sledování nevěřícně kroutit hlavou. 40 - 50 % ()

• Latinský nápis na kulkách zbraně zabijáka bojů je „Deus Velox Nex“, což se dá volně přeložit jako „Rychlá násilná smrt Boha“. (Zuzyzss)
  • Scénárista Todd Farmer ve filmu ztvárnil postavu Franka. (Terva)

Související novinky

Nový Terminátor od scenáristky Avatara?

Nový Terminátor od scenáristky Avatara?

18.01.2013

To samozřejmě vyvolá spoustu spekulací o podílu Jamese Camerona na pátém pokračování ságy, kterou před téměř třiceti lety odstartoval. Teď ale fakta: produkční společnost Annapurna Films, která před… (více)

Zrzka s mečem neřekla poslední slovo

Zrzka s mečem neřekla poslední slovo

12.02.2011

V 80. letech ji po Arnoldově boku hrála Brigitte Nielsen, před nějakým časem si měla kroužkový pancíř ve formě sexy bikin v Rodriguezově produkci navléct Rose McGowan (dokonce se objevila i na… (více)