Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Odpudivě neodolatelný kasař Willie (Billy Bob Thornton) je stále alkoholik, pořád děvkař a už zase na dně. O tom, jak prochlastat a proválet život by mohl vyučovat. Jednoho dne Willieho vyhledá jeho bývalý parťák Markus (Tony Cox), kterého předčasně propustili z vězení. Fakt, že se vzteklý trpaslík Markus kdysi pokusil Willieho zabít, dokáže jinak velmi zásadový Willie přehlédnout. Motivací je Marcusova nabídka na „prácičku", která vynese 2 milionů dolarů. A tak se osvědčená zlodějská dvojka vydává na svou velkou akci do Chichaga. Jenže nic není tak snadné, jak se zdá. V Chicagu Willie potkává svou kudrnatou, zlatovlasou noční můru v podobě buclatého a stále veselého Thurmana Mermana (Brett Kelly). Aby pohrom nebylo dost, na scéně se objevuje Willieho matka Sunny (Kathy Bates), kterou Willie 15 let neviděl. A protože jablko nikdy nepadá daleko od stromu, Sunny vykazuje silné kriminální sklony a zlodějský talent. Plán je však pro nyní již čtyřčlenný gang jasný. Obléci santovské obleky a na Štědrý den vybrat napěchovaný sejf chicagské charity. Jenže ředitelkou této charity je okouzlující a ostýchavá Diane (Christina Hendricks), která ve Williem probudí jeho romantickou duši a chlípné libido... (Bioscop)

(více)

Videa (34)

Trailer 1

Recenze (180)

corpsy 

všechny recenze uživatele

Je to už len varenie z vody, ale náramne vrejúce. Nekorektný Santa a jeho čokoládový škriatok sú späť s guľometom hlášok a do toho podobne svätá Santova mamička. Vianočná komédia, ktorá opäť dokazuje, že sviatky niesu len nažehleným komerčným sviatkom plným radosti a porozumenia, ale prinášajú aj svoje tienisté stránky. ()

ForGump 

všechny recenze uživatele

Konvenční komedie plná onanie, souloží (ačkoliv kdyby u vás Christina Hendricks, takhle párkrát zastavila... mnoo nevim) a fucků, se zápletkou, která byla natočena milionkrát. Některé vtipy byly dobré, především jeden dialog. Jenže ten uvidíte v traileru. Celkově bych řekl, že i téměř podobní Šéfové na zabití 2 byly fajnovější. Na druhou stranu není to tak nechutné jako Grimsby, ale pořád je to podobný model sprostých komedií bez špetky originality, za to s pořádně širokým slovníkem vulgarit. Dost podobné věci čekám od Pařby o Vánocích. 35% ()

Reklama

Yoshitsune 

všechny recenze uživatele

Původně sem chtěl vykrkat "Štědrý večer nastal" ale Mertax mně tak trochu předběhl, takže napíšu jenom další trapácký komentář, k tomuhle vulgárnímu snímku. Oproti jedničce, která je skvělá, mi tady ale příběh příjde ucelenější s jasně daným cílem okrást charitu. Jednička místy působila chaoticky, a do jisté míry jako by scénárista, neměl co vyprávět, tak Willieho poslal do tropů. Postavy tady byli dobře napsaný a každá z nich dostala dost prostoru, aby se vykreslil jejich charakter - kdo je větší hajzl. A teď k humoru, no u některých vtípků sem doslova smíchy slzel, takhle hezky a nahlas sem se už dlouho nezasmál, ohh tahle silná dávka smíchu pomohla. Humor zde je vulgární, oplzlý, uráží ženy, liliputy, muže a všechno co je o Vánocích svaté, takže palec na horu. No takže zatímco děti, rodiče, prarodiče, tety a strejcové, bratranci, sestřenky a dávno zapomenutí příbuzní vyrážejí do kina na pravou českou Vánoční komedii, Anděl Páně 2, tak já sem šel na tohle a užil si to. A vám doporučuji to samé. Veselé vánoce, vy mamrdi. ()

Slartibarkfast 

všechny recenze uživatele

[ČSFD projekce] Zuboženého Willieho, který to na konci prvního dílu pěkně schytal, navštíví po letech starý známý obličej. Protože to jde s Williem dost z kopce a z happyendu, který prožíval, se stala noční můra, kývne na práci, kterou mu Marcus nabídne a stará dobrá parta je opět pohromadě. Pokračování úchylného Santy nepřinese divákům nic moc nového. Kruté hlášky a fekální humor jsou snad možná ještě drsnější, než v předchozím díle, a také se seznámíme s Willieho máti, ale to je zhruba vše. Už ani ten Billy Bob nepomáhá a plácáme se v průměrných až podprůměrných vodách Holého údů. Zasmál jsem se, ale neměl jsem pocit, že by to byl bůhvíjak super počin. Vlastně bych to neoznačil ani jako důstojné pokračování. Asi jsem na to vůbec neměl chodit. 50% ()

Cappuccino 

všechny recenze uživatele

Jedna hviezda za opäť skvelého a možno ešte o kúsok svetom zdeprimovanejšieho Billy B. Thorntona a jedna hviezda za to, že som vôbec Bad Santu 2 dopozeral. Nevravím, že bol humor prvej časti v štýle Lasica Satinský, ale predsa len mal mnohé náznaky tvorcami dobre premyslenej zábavy. A tu? Jedna scéna úsmevná, možno jedna-dve, na ktorých som sa trocha zasmial, ale minimálne prvú polovicu filmu som často pozeral na hodinky - čítaj ako nudil sa. A Kathy Bates ak snímku nepohoršila, tak určite ani nepolepšila. Je dobrá herečka, o tom niet pochýb, ale Thornton svoju postavu zmákol od prvého dielu natoľko bravúrne, že jej možno len ťažko sekundovať. Jeho postava je dokonalo uveriteľná a tá jej... skrátka hraná. ()

Galerie (34)

Zajímavosti (6)

  • Krátko na to, ako sa Thurman (Brett Kelly) prizná Williemu (Billy Bob Thornton), že nevedel, že má matku (59. min), sa ho spýta, kde sa narodil. Willie mu povie, že v Little Rock v Arkansase. Billy Bob Thornton sa skutočne narodil v Arkansase, ale v Hot Springs, čo je mesto len pár desiatok kilometrov neďaleko od Little Rock. (AxelWers)
  • Brett Kelly (Thurman Merman) musel kvůli natáčení filmu přibrat přibližně 19 kg. Při natáčení jedl především sendviče s uzeninou a hlavně díky nim se dostal na požadovanou hmotnost. (MessiM)

Reklama

Reklama