Reklama

Reklama

Vtipný a energický portrét moderní rodiny – Nic a Jules (Annette Bening a Julianne Moore) jsou matky, které žijí v útulném bungalovu na okraji města se svými dospívajícími dětmi Joni a Laserem (Mia Wasikowska a Josh Hutcherson). Když se Joni chystá na vysokou školu, její mladší bratr ji požádá o velkou laskavost. Chce, aby mu Joni pomohla najít jejich biologického otce. Navzdory vlastním pochybám splní Joni bratrovo přání a naváže kontakt s „bio-tátou“ Paulem (Mark Ruffalo), pohodářským majitelem restaurace. Když do života této nevšední rodiny vstoupí Paul, začíná pro všechny nová kapitola, v níž jsou postupně definovány, přehodnoceny a pak znovu formulovány rodinné vztahy. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (602)

viperblade 

všechny recenze uživatele

Pokud bych měl tento složitý (film o mezilidských vztazích, teda, alespoň dobrý film o mezilidských vztazích, nemůže být nikdy jednoduchý) snímek charakterizovat jedním slovem, bylo by to slovo "zvláštní". Tohle jedno slovíčko totiž celý tento snímek krásně vystihuje. ________ Na filmu se mi líbilo především to vykreslení postav. Ve vztahu lesbických matek, které tak skvěle ztvárnily Julianne a Annette, bylo krásně vidět, kdo si ve vztahu "obléká kalhoty" a kdo se spíše podřizuje. Ono celkově v tomto filmu jsou postavy napsány chytře a chovají se logicky, proto pro mě nebyl problém se s nimi ztotožnit či soucítit. Ale přiznejme si to, co by byly postavy bez skvělých herců? Taková Mia Wasikowska, například, ta má před sebou rozhodně velkou kariéru, alespoň v to doufám. Mark Ruffalo bude dle mého názoru na rok 2010 vzpomínat velice rád, protože dokázal, že má co nabídnout a je skvělým hercem (ano, mluvím i o filmu Shutter Island) no a Josh… ten se také snažil. V konečně důsledku musím The Kids Are All Right pochválit, ačkoliv to není bezchybný snímek. Nicméně vyplatí se podívat. 80 %. P. S. Nedá mi to a musím ještě pochválit myšlenku, která nám vlastně říká, že děcka jsou v pohodě, ale jak jsou na tom dospělí? ()

Eddard 

všechny recenze uživatele

Děcka nejsou jenom v pohodě, jsou setsakramenstsky dobrá. Pár lidí se tady rozčiluje nad mainstreamovostí snímku, jako by jeho téma (snad i kvůli jménu režisérky) snad chtě nechtě muselo být zprostředkováno v černobílém formátu, pokud možno s pětiminutovými záběry bez střihu. Já, který jsem do filmu šel bez jakýchkoli očekávání, jsem byl na konci maximálně spokojený. Nejde o nic hlubokého, ani přehnaně bláznivého, je to zkrátka milé, zábavné, v jistých chvílích dojemné a především skvěle zahrané... Celý ústřední trojlístek (Bening, Moore, Ruffalo) je vynikající, ve stínu ale rozhodně nezůstává ani líbezná Mia Wasikowska a supertalentovaný Josh Hutcherson, tedy titulní "děcka". Mainstreamový je rozhodně záběr filmu - chcete zábavu? Příjemně stravitelnou dávku dramatu? Originalitu? Zajímavé téma? Herecké výkony a dialogy na úrovni? Nemůžete příliš minout. Možná proto, že jsem před tímhle filmkem viděl kompletně celou trilogii Twilight: 90% ()

Reklama

Šakal 

všechny recenze uživatele

Na nějaký trvalejší p(r)ožitek je snímek málo konfliktní (tj. klouže po povrchu, pravda s občasnými „světlějšími hlubšími sondami do černého“ ), balancuje mezi dvěma žánry (polohami), tu brnká na dramatičtější notu, tu na tu odlehčenější, přičemž právě to, jakoby se nedokázal rozhodnout, na jakou stranu se přiklonit (jakým směrem se vydat), mu v mých očích body resp. na věrohodnosti ubírá. Navíc (jak již trefně poznamenal uživ. O*R*I*N) jedná se o určitý (podivný) mix středoproudu a nezávisláku, který nad obyčejný průměr povyšuje příjemně (jak jen to v mezích možností jde) přirozeně civilní trojlístek A. Bening-J. Moore- M. Ruffalo. Děcka jsou (ne)typickou ukázkou toho, jak to dopadá, když se američané rozhodnou natočit svůj vlastní („ten pravý“) pohled na (ne)tradiční nezávislou vztahovku. A argumenty typu: „jedná se rozhodně o tu povedenější mainstreamovou (americkou)“ neberu. To má být pádný argument?! Když mám chuť se dobře najíst a pochutnat si, taky (v drtivém počtu případů) dám přednost pravé před falešnou svíčkovou popř. (komu je milejší) pravé čokoládě před náhražkou v podobě levného přepáleného tuku obaleného do kakaa a nepomůže tomu ani honosně a lákavě znějící název: „pochoutka“. Přesto všechno, co jsem doposud napsal, ještě nutně nemusí (a také neznamená), že by snímek nudil popř. neměl divákovi co nabídnout, přičemž to, jak si jej každý užije, je značně odvislé od toho, jak k němu dotyčný přistoupí. Pokud jako k oddechovce „ze života“ pro ukrácení volné chvíle, šance rapidně stoupají, pokud jako ke skutečnému dramatu, doplňte si sami..... Osobně bych svůj zážitek ze snímku popsal a snad bych si (i) vypomohl příměrem, v podobě rande, kdy jste se sice nenudili, jisté (oboustranné) sympatie proběhly, společná témata nalezena, nicméně (opodstatněný) důvod vidět (se) podruhé, jste (si) nenašli. The kids are all right jsou jednoduše nenáročným, nenudícím, rychle uběhnuvším, zároveň však rychle (nejpozději do pár dnů) do ztracena vyšumivším tj. bez zpětné rezonance snímkem a vy se neubráníte dojmu, že výsledek (stejně jako samotné ambice tvůrců) mohly být a zcela jistě i byly, větší. Možná se ale pletu. Občas (né často) se mi to i stává :-) 70% ()

Cervenak 

všechny recenze uživatele

This Movie Is All Right. A nielen to. Do krátkeho zoznamu filmov, ktoré napísali a režírovali ženské, a napriek tomu sú pozerateľné či dokonca výborné, si poznačíme TKAAR. Špičkové dialógy, dobre vyvážený humor a dráma a hlavne neskutočný herecký koncert. Zľahka tomu chýba niečo, čo by pretrvalo naveky vekov amen, ale aj tak si to rád dám opakovane. ()

sochoking 

všechny recenze uživatele

Júlia NočnáMora, čo sa opaľuje cez sytko, vypadala nenormálne sexy v tomto filme. Postavu Paula, ktorú hral Mark Zúfalo, bola jeho druhou, ktorá sa mi páčila ( prvá bola v Zodiacu ), pretože ja tohto herca nejak obzvlášť nemusím, ale hovorím, tuna bol fantastický. A kedˇ už sme u toho, tak Paul mal Nic tresknúť po papuli, ako správny chlap chlapovi! Výborný film do každého počasia, či na každú náladu! ()

Galerie (45)

Zajímavosti (13)

  • Jules (Julianne Moore) má na vnitřní straně zápěstí tetování "JLN", které je zkratkou slov Joni, Laser, Nic. (Linkyc)
  • Snímek byl natočen za pouhých 24 dní. (M.B)

Reklama

Reklama