Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Veselohra Léto s kovbojem vypráví o setkání venkovského zootechnika a traktoristy Honzy s pražskou psycholožkou Doubravkou, správnou holkou, která se o prázdninách musí starat o svého rozmazleného snoubence. Úsměvný příběh o tom,jak se tihle dva tak rozdílní lidé potkali, seznámili a zamilovali, natočil v roce 1976 režisér Ivo Novák a do hlavních rolí obsadil znamenitě sehranou dvojici Danielu Kolářovou a Jaromíra Hanzlíka. (Bontonfilm)

(více)

Recenze (290)

Anderton 

všechny recenze uživatele

Doubravka má priateľa, ktorý je ale absolútny blbec. Čo znamená, že ak ho začne podvádzať, tak je to úplne v poriadku. Keď Honzovi oznámi, že už má priateľa, tak sa čuduje, že mu je to akosi divné. Že on má spomienku na dávnu lásku v podobe tetovania, to je ale vážny problém. Je to síce celkom fajn letná romantika, ale nielen vďaka spomínaným veciam, ale aj celkovej rozťahanosti a absencie nejakého vážnejšieho konfliktu ma viac menej sklamala. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

"Léto s kovbojem" bohužiaľ nie je žiaden americký western, akoby mohol názov napovedať. Je to blbá česká romantická komédia, ktorej vôbec nemôžem prísť na chuť. Dal som tomuto snímku už viac krát šancu, ale vždy ma to po chvíli začalo nudiť. Jaromír Hanzlík v úlohe buranského playboya je otravný, neznesiteľný a miestami až trapný. Tak isto aj škaredá, okuliarnatá Daniela Kolářová mi je silne nesympatická. Vytvorili spolu jednu z najprotivnejších filmových mileneckých dvojíc. ** ()

Reklama

Koryntos 

všechny recenze uživatele

Druhý z mých oblíbených filmů s letní a zamilovanou tématikou, i když jinak podobně zaměřené filmy moc nevyhledávám. Film má skvělé obsazení hlavních rolí Danielu Kolářovou a Jaromíra Hanzlíka, tak i vedlejších rolí např: Marie Rosolková, Dana Medřická, Slávka Budínová, Květa Fialová atd. Film působí svěžím letním dojmem se spoustou zábavných situací, k tomu láska jako trám. Co víc si člověk může přát na odreagování. ()

mchnk 

všechny recenze uživatele

Lehoučká letní komedie. Hanzlík-perfektní vesnickej rebel, Kolářová-skvělá zamilovaná psycholožka. Nho a Vízner ? To je takový trénink na Saturnina. Prostě neškodná příjemná komedie na letní nedělní odpoledne, která je bohužel také z jedněch, které jsou nelítostně ždímány komerčními televizemi. Přitom, co se týká režie, jedná se podle mě o průměrný film. Což asi ale při neustálém opakování tohoto snímku nehraje roli. ()

nascendi 

všechny recenze uživatele

Ivo Novák nenakrútil počas celej svojej kariéry poriadny film a je pre mňa záhadou, kto mu na ďalšie filmy podpisoval peniaze. Ani Leto s kovbojem nie je žiadnou výnimkou. Slabomyseľný príbeh, nesúrodá ústredná dvojica a množstvo epizódnych úloh obsadených v tej dobe známymi a populárnymi hercami. A máme z toho stráviteľný guľáš, ktorý množstvu divákov pripadá ako romantická komédia. Majú ju mať. Veď nakoniec podľa mierne upravených receptov sa dnes varia sledované seriály. ()

Galerie (7)

Zajímavosti (28)

  • Ve scéně, kdy Doubravka (Daniela Kolářová) hodí večer mokrou kytici omylem do nesprávného okna (ložnice), kde spí Honzova (Jaromír Hanzlík) máma, otčím a malé miminko v postýlce, ozve se „pláč miminka“. Tato naprosto stejná zvuková smyčka (kulisa pláče) je použita i v pohádce Jak se budí princezny (1977), a to ve scéně, kde se král Dalimil I. (Jiří Sovák) dívá na právě narozenou Růženku, která je paradoxně vizuálně klidná. (horskejvlk)
  • Koncert v televizi, který sleduje Doubravka (Daniela Kolářová) s rodiči, babičkou a prababičkou, je „Koncert pro dvoje housle, smyčcový orchestr a cemballo“ d moll, BWV 1043 (1. věta), skladatele J. S. Bacha. (Idée_fixe)
  • Při koupání v rybníku zastoupila za Danielu Kolářovou dvojnice. (M.B)

Reklama

Reklama