Reklama

Reklama

Misfits: Zmetci

(seriál)
Trailer
Velká Británie, (2009–2013), 29 h 12 min (Minutáž: 43–51 min)

Tvůrci:

Howard Overman

Hudba:

Vincent Pope

Hrají:

Iwan Rheon, Joe Gilgun, Nathan Stewart-Jarrett, Antonia Thomas, Lauren Socha, Robert Sheehan, Robert Sheehan (a.z.), Karla Crome, Nathan McMullen (více)
(další profese)

Série(5) / Epizody(37)

Partička "zmetků" začne vykonávat veřejně prospěšné práce za své dřívější prohřešky. Když je však hned první den zastihne záhadná bouře, jejich životy jsou navždy změněny. Všichni kromě Nathana zjistí, že mají zvláštní schopnosti. (HBO Europe)

Videa (1)

Trailer

Recenze (1 220)

Frajer42 odpad!

všechny recenze uživatele

Trošku kokotinka, nemyslíte? Parta lehce zlobivých dětiček získá zázrakekm(úderem bleskem) superschopnosti, které jsou z velké části zkopírované od seriálů podobného ražení. Tento seriál má však ve srovnání s jinými jeden zásadní problém. Hrozně nesympatické hlavní hrdiny a totálně debilní příběh, dá - li se to tedy z dvou dílů, které jsem byl ochoten podstoupit vůbec hodnotit. Pokud máte z matematiky jedničku, tak jste si asi správně spočítali, že to jsou problémy vlastně dva a dovolím si tvrdit, že to nejsou problémy zdaleka jediné. Na tom seriálu je špatně přibližně úplně všechno. V seriálu hrozně cítím snahu být hrozně vtipný prakticky celou stopáž. Já se za dva díly zasmál sotva jednou trošku. Přeji hodně štěstí všem, kterým tahle sračkoidní hovadina bohatě stačí k ukájení jejich sexuálních potřeb. Hádám, že se to týká uživatelů ve věku přibližně 9 - 16 let, ale určitě se najdou dokonce i vyjímky v řadách místních filosofů, intelektuálů, feťáků a úchylů, kteří vlastě tvoří i naprostou většinu zdejších hodnotitelů, čímž bych se samozřejmě nerad kohokoli dotkl, a s tím je nejspíš přímo spojeno i zdejší přehnaně vysoké hodnocení tohoto nesmyslu. Můj šálek kávy to prostě není. Je to trapné každým coulem. ODPAD! ()

Dudek 

všechny recenze uživatele

Co je důležitější? Být originální a nepředvídatelný nebo dokonale zabavit diváka? To je asi ta nejpalčivější otázka, která mě při sledování Misfits neustále napadala. Seriál, který zpočátku působí svěžím dojmem nejen díky svému netradičnímu pojetí superhrdinského universa, se během několika dílů dostane do stereotypu, vůči kterému se tak vymezoval. Znatelné je to již na konci první série, ta druhá to bohužel odnesla mnohem tvrději. Snaha o dějovou soudržnost v rámci celé série je tatam a tvůrci se soustředí zejména na jednotlivé epizody. Provázanost dílů postavou tajemného ochránce je vrtkavá a nedokáže být tak silným motivátorem ke sledování jako „vyšetřovací“ linie z první série. Což je fakt, který si bohužel uvědomili i tvůrci, díky čemuž jsme se dočkali velké porce různých odhalení z budoucnosti. Tyto oslí můstky mohou na jednu stranu napomáhat udržet diváka v napětí a vyvolávat otázky a různé teorie, na druhou stranu značně napomáhají k odhalení budoucího děje. To co vytváří příjemné pocity po zhlédnutí jednoho dílu, bohužel snadno kazí epizody následující. Na druhou stranu je nutné uznat, že Misfits se i přes spoustu svých neduhů dokáže držet na slušné úrovni. Může za to zejména vysoká míra zábavných momentů. Ať je to Nathan a jeho neuvěřitelný talent na průšvihy všeho druhu, leckdy šílené schopnosti některých postav, případně ujetá nápaditost některých dílů. Má to drajv, je to cool, otázkou tedy zůstává jen, zda Misfits opět dokážou chytit správný směr. ()

Reklama

boshke 

všechny recenze uživatele

Něco tak extravagantního jsem snad ještě neviděl. V žádném jiném seriálu se nesouloží tak často jako v Misfits (alespoň jsem ještě porno na pokračování neviděl), sprostých slov si divák též užije dosyta, i když se celkem opakují (wanker, cunt, shag, twit, pillock); pořád je to příjemná změna vůči klasické sestavě asshole, son of a bitch a motherfucker důvěrně známé z amerických filmů... První série dost dobrá, i když tam mne celkem vytáčela Tereza Kostková (Sally), ve druhé to však začíná skřípat. Zatímco „ankůl“ Simona jsem měl rád, to jeho namachrované já (mimochodem, proč bydlí u Batmana ve sklepě?) pořád jen chodilo do půl těla svlečené a házelo pohledy á la Daniel Radcliffe. Ne že bych to Danielovi s Rihannou nepřál, ale tahle romantická linie mne nebrala. Ne tedy že by nějaká jiná bodovala víc. Postavy se objevují nanejvýš na jeden díl, provázanost dílů téměř nulová, každý díl, jiná ves. Pro dvojku platí ještě více než pro jedničku, že nebýt Nathana, toho namachrovaného, ukecaného, otravného, ale nesmírně vtipného debílka, není moc o co stát... Trojku jsem původně ani načínat nechtěl. Stalo se však a ten jeden díl mi úplně stačil. Vůbec mne to nezaujalo, nová postava snažící se nahradit Nathana dost zoufalá (ani dvě provedení nestačí) a opět to vypadá, že životnost postav bude velmi malá (dvě nové postavy hned zemřely). To nejlepší na trojce bude zřejmě nultý díl s Nathanem v Las Vegas... Co mne vadilo, byla Kelly překládaná titulkářem do slovenštiny. Se silnými přízvuky to není jednoduché, ale slovenština podle mne není řešením. Podobně jako v případě Hermese z Futuramy, který mluví moravsky, jestli se nepletu... 50% (1. série - 90%, 2. série - 60%, 3. série - 10%) ()

gilmore_girl 

všechny recenze uživatele

Tenhle serial je neco! Po par minutach jsem v tom byla az po usi. Pilot je naprosto bezkonkurencni a i kdyz si vsechny dily neudrzely jeho uroven, je to porad tak uzasne jine nez ostatni serialy (je to drsne, sokujici, sproste a vtipne tou spravnou merou). Perfektne napsane a zahrane postavy, skvela hudba, senzacni zabery, skvostne intro. Zamilovala jsem si vsechny a vsechno a uz se nemuzu dockat pokracovani...********************** Nehodnotim treti serii, protoze bych musela jit o hvezdu dolu. Po odchodu Roberta Sheehana uz to prestali byt Misfits, jeho nahrada v podani Josepha Gilguna je otresna a trapna. Hlasky site na miru Nathanovi on proste pohrbiva. Obrovske zklamani! ()

Tom Riddle 

všechny recenze uživatele

"What the fuck is going on?!" Britská odezva na Heroes. Je to vtipné a sprosté, chvílemi překvapivě citlivé (ano, mám rád Simona), ale je dost alarmující, že už po šesti dílech seriál upadá do klasických klišé, které nápad o superschopnostech přináší. První série 70%, druhá 80%, třetí i čtvrtá bohužel 60% a finiš za 70%. ()

Galerie (496)

Zajímavosti (33)

  • Nathan (Robert Sheehan) paroduje zpěváka Bona z U2. Jedním z prvních celovečerních filmů, v němž Robert Sheehan ztvárnil významnější roli, je snímek snímek Killing Bono (2011), hudební film o začátcích U2 a jejich konkurenční kapele. (Eržik)
  • V průběhu seriálu jsou vidět Rudyho (Joseph Gilgun) rozličná tetování, včetně nápisu LOL. Tohle tetování se do detailního záběru kamer dostalo už v seriálu This Is England '88 (od r. 2011), kde Joseph Gilgun hraje postavu Woodyho a toto tetování vyjadřuje Woodyho lásku k postavě s přezdívkou Lol (Vicky McClure). (Helo)
  • Seriál se měl původně odehrávat ve velkém obchodním centru, kde každá z hlavních postav měla pracovat o sobotách v jiném obchodě. (cihlenka)

Související novinky

Pokračování: Wanted 2, Monsters 2, M:I:V

Pokračování: Wanted 2, Monsters 2, M:I:V

20.06.2012

Timur Bekmambetov horlivě propaguje svůj historický akční horor Abraham Lincoln: Lovec upírů a na tiskových konferencích se ho novináři často ptají na dlouho slibované pokračování komiksové adaptace… (více)

Reklama

Reklama