Reklama

Reklama

Do morku kosti

  • Česko Zmrzlá kost (více)
Trailer

Ree Dolly je sedmnáctiletá dívka, jejíž otec je nezvěstný a matka trpí těžkými depresemi. Ree se tak musí sama postarat o svou chudou rodinu žijící v drsném prostředí missourské vysočiny Ozark. Když se dozví, že otec dal jejich dům jako záruku za vlastní kauci, musí ho najít dřív, než jim majetek zabaví soud a vyžene rodinu hluboko do lesa. Ree tak poruší tradiční zákon mlčení a riskuje svůj život, čelí lžím, podvodům a výhrůžkám příbuzných, ale nakonec začne krůček po krůčku odhalovat pravdu. (Cinemax)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (258)

Xeelee 

všechny recenze uživatele

Naruralistické nakoukání do redneckovské kultůry na obědnávku neslavnoj americkoj národu. Vidláci, vidláci everywhere. Všudypřítomná bezmoc, bezvýchodnost, perník, vařiči a ve vzduchu visící tíživé tajemství. Je to těžce depresivní asi jako Reeina matka. Mrazivé, atmosférické, pomalu plynoucí a syrové jako rare steak. Jennifer Lawrence je skvělá v roli 17leté holky v bezvýchodné situaci, která přichází o všechno se dvěma mladšími sourozenci na krku, pátrající po otci mezi podivnými a podivnějšími existencemi. Závěr je ale bohužel takový nijaký. ()

mcb 

všechny recenze uživatele

Neherecky-herecké drama demytizující americký venkov. Žádné veselé písničky a skotačení u táboráku, ale samá špína, bezmoc, všudypřítomný pesimismus a buranská individua. Winter's Bone však nezkrášluje a nedobarvuje realitu, jen ji ukazuje takovou, jaká (asi) doopravdy je. Na hodinu a půl ale obsahuje příliš plytký až nezajímavý příběh, který ostatně celkovou jinakost a odlišnou snímku od standardní produkce nemá šanci na celovečerním poli utáhnout. Nakonec se z filmu vyklube jen pocitová podívaná, která s vámi nepříjemně vydrží, ale jen do závěrečných titulků. P. S. Proč tam byla ta pasáž s veverkou? Snad další okaté napodobování artových filmů? 6/10 ()

Reklama

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Něco se strašným způsobem nepovedlo. Jak je možné že filmy jako Počátek nemají ani náhodou šanci na Oscara, Prokletý ostrov nebyl dokonce ani nominovaný a pak se do nominace dostane Winter's Bone? Totální úlet akademiků. Film kde hraje hlavní roli nuda. Vedlejší role si střihly amatérismus, nezajímavost a hlavně nelogičnost. Po většinu filmu člověk ani moc neví která bije. Proč hlavní hrdinku chtějí ty ženské umlátit k smrti? Proč ji rovnou nezastřelí, když strká nos tam kde by neměla. Vše jsem si musel domýšlet a prakticky si vytvořit svou vlastní dějovou linii. Protože ta originální je strašná. Doporučení všem kteří tento film neviděli, nekoukejte na něj. Mohlo by to pro vás mít katastrofální následky. Já jsem přišel zbytečně o 100 minut svého života. ()

Kryšpín 

všechny recenze uživatele

V současné době se v americkém nezávislém filmu objevují nejčastěji příběhy lidí, žijících v chudých koutech světa, které zobrazují jejich morální a emocionální zápasy za doprobodu akustické kytary a záběrů krajin.Konkrétně jde o rodinu žijící v jihozápadním Missouri, kde je to tak pusté a malebné, že se tu "zmrzlá kost" bude cítit dobře. Režisérka Debra Granik zadaptovala román Daniela Woodrella. Film byl vřele přijat na Sundance Film Festivalu, odkud si přivezl hlavní cenu poroty za scénář. Chladná kamera a hudba za doprovodu horských balad zdůrazňuje bezútěšnost studených kopců a otrhaného lesa. Ale film je hlavně postaven na hercích. Mladá vycházející hvězda Jennifer Lawrence se převtělila do role moderní Antigony a musí řešit problémy, které by děsilo většinu dospělých. John Hawkes, který vchází do děje nesympatickým způsobem, ale čím víc se blíží konec, tím ho budete mít radši a minimálně nominaci na Oscara si právem zaslouží. Winter's Bone je nezapomenutelný film. Měl by s váma zatřást, a taky zatřese... ()

Hal_Moore 

všechny recenze uživatele

I takhle to vypadá v současných Spojených státech amerických. Byl jsem překvapen odvrácenou stranou Ameriky a přesvědčen o autenticitě snímku. Pro mě neznámá Jennifer Lawrence tady podává vynikající výkon jako sedmnáctiletá, osudem nešetřená a zkoušená dívka, která se musí starat nejen o dva mladší sourozence, ale i o matku, která není tak úplně při smyslech. Winter's Bone se celou dobu odehrává v nepříliš pohostinném prostředí amerického "venkova", navíc v období podzim / zima. Nálada mi během sledování klesla až někde k ukazateli deprese a ani posledních pět minut mi náladu nezvedlo. Přesto, nebo možná právě proto, jde o výborný film. ()

Galerie (42)

Zajímavosti (8)

  • Film získal v roku 2010 Veľkú cenu poroty a cenu za scenár na festivale v Sundance a Cenu C.I.C.A.E. v sekcii Forum na Berlinale. [Zdroj: Artfilm] (imro)

Související novinky

TOP hosté 49. MFF Karlovy Vary

TOP hosté 49. MFF Karlovy Vary

25.06.2014

Možná si ještě pamatujete, jaké kontroverze mezi českými novináři loni vzduzovaly politické názory Olivera Stona. Letošní ročník nejznámějšího českého filmového festivalu by mohl být podobně… (více)

Reklama

Reklama