Reklama

Reklama

Jehovova pomsta

(amatérský film)
všechny plakáty
Trailer

Obsahy(1)

Nový připravovaný film z produkce ZNK velice volně navazuje na události z předchozího snímku Život Není Krásný. V hlavní roli se objevuje ortodoxní jehovistický mladík, který stojí na pokraji osobní krize a prožívá příběh plný poznání, boha, zakázaného ovoce a nezkrocené sexuality. Ve filmu nebudou chybět jak oblíbené postavy z předchozího filmu, tak i svérázný černý humor, který však bude tentokrát více spjat s gradujícím dějem. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (127)

G.THOMPSON 

všechny recenze uživatele

Spin-off, který je daleko lepší než jeho předchůdce. Skvělý amatérský film s filosofickým přesahem. Pohl starší zaslouží Oskara a titul národního umělce. V komediích by zcela jistě exceloval, protože nikdo na české scéně ještě nezahrál teplouše lépe, než právě onen mistr. A i přesto, že většina z nás vnímá Jehovovu pomstu jako obyčejný sprostý úlet a nebere to moc vážně, po zamyšlení v nás nechá myšlenku, co vlastně dělají sekty se svými ovečkami, o jejich manipulaci a absurdnosti. ()

vecnaAmbra odpad!

všechny recenze uživatele

Netvrdím, že by to bolo zlé zahrané a ani, že ja by som dokázala natočiť čo i len jediný film, ale pre tento humor nemám zmysel. Volám to fekálna zábava, lebo na hladnom decku a jeho debilnom otcovi, chudákovi pošťatom postihnutom či zvrátenej buzne žiaden vtip nevidím a skôr mám pocit hnusu. Možno pre nejakého puberťaka je to haluz, ale ja keďže som vyrastala v rodine Jehovových a sama odtiaľ odišla a nesympatizujem s nimi, musím napriek tomu povedať že to zobrazenie zhromaždenia svedkov s dlhovlasým jediným nadradeným bratom je absolútny nezmysel a vôbec to tak nie je, tak si mohol režisér vybrať aspoň nejakú inú sektu, je ich dosť, či aj vymyslieť vlastnú. Predsa nemám rada, keď hocijakému vyznaniu druhých sa prisudzujú nepravdivé veci. ()

Reklama

awerto odpad!

všechny recenze uživatele

Tak taku somarinu som uz dlho nevidel. Trapne, ubohe... Jedina nadavka na jehovistov, ktoru autor scenara a reziser vymysleli bolo zmrd. Ja chapem, ze je to studentsky film. Ale videl som ich uz dost, aby som vedel ocenit, pripadne tolerovat nejake chyby, ale toto bolo pocnuc reziou a konciac nehereckymi vykonmi nulove... O kvalite kamery, strihu, zvuku hovorit nebudem... No totalny prepadak. Usetrite si cas a tu hodinku stravte lepsie, nez pozeranim tohoto pr...u. Pre nick kelt_znk resp. adamo_znk (zeby sam reziser?), ktory zrejme neuniesol moje hodnotenie tohoto filmu a kazdy "reziserov" (vlastny?) pocin hodnoti 5 hviezdickami pisem, ze na SVK sa nachadzam, takze tvoj odkaz: vyhul zpet na SVK... je rovnako trefny ako pribeh v tomto filme. Teda zbytocny, bez invencie a vysoko amatersky :-) ()

venca163 

všechny recenze uživatele

Přišlo mi to jen krapet slabší než Život není krásný. Martyho rukopis tam je znát, ale i já se bohužel musím přidat k tomu, že z některých scén toho šlo dostat víc. Přišlo mi docela škoda, že scéna z kostela byla tak loupácky ozvučená, tam šlo možná hodit nějakej postsynchron (ehm :D). No a třeba, hrozně vtipná scéna z rokáče, ale ve chvíli kdy týpek pronáší "dej mi ještě jednu, do druhý nohy", tak ani nevidim, že je to mrzák =). Já jsem sice z frků už zvyklej, tak jsem to hned začal zkoumat, ale být to líp nasvícený, nemusím se tim obtěžovat =). Jinak paráda, hodně se mi líbil hlavní herec a třeba hádka o tom, jak nedaroval krev. Určitě se na to ještě někdy podívam. Edit: Tak už jsem se podíval a líbilo se mi to ještě víc jak poprvý! (80%) ()

sharik002 

všechny recenze uživatele

Místy docela vtipné dílo, které příšerně kazí jeho amaterismus - dialogy jsou špatně slyšet, většina herců neumí hrát. Je to škoda, protože jinak to mohlo být dost dobré. Chvílemi se děj táhne a některé scény jsou doslova zbytečné, ale jiné momenty (odbarvený a přehnaně afektovaný starý homosexuál, komicky rouhačská představa Boha, pár dost povedených hlášek,...) jsou perfektní, jen prostě špatně natočené. Dal bych o hvězdičku víc kdybych nevěděl, že o tři roky dříve vytvořil režisér tohoto snímku film Deprivační Staniol, který je technicky na mnohem vyšší úrovni. Pak se nejde zbavit pocitu, že Pomstu prostě odflákl a tu třetí hvězdičku s klidným svědomím dát nedokážu... ()

Galerie (4)

Zajímavosti (4)

  • Zhruba v polovině filmu, když si Robin sedá vedle paní Posseltové, můžeme v obrazu za nimi vidět obrys kameramana. (ČSFD)
  • Ve snímku se objevil i režisér Martin Pohl, a to ve scéně, kdy Robin přijde do baru na jedno pivo, jako osoba s tričkem s nápisem „Legalize Heroin“. (skinny9)
  • Při scéně v čajovně, kdy odejde drsný otec na záchod a syn mu ují kousek zákusku. má čistou pusu, když se ale otec, vrátí má na ní kousek zákusku. (Dzvandzi)

Reklama

Reklama