Reklama

Reklama

Oscarový Tom Hanks hraje v nové americké komedii Larry Crowne chlapíka středního věku, který díky ekonomické krizi ztratí práci. Do té doby pracuje jako úspěšný šéf v hypermarketu. Larry zjišťuje, že bez vzdělání dobrou práci nezíská, a proto se rozhodne pro návrat do školních lavic. Chce si rozšířit své obzory, ale hlavně získat lepší kvalifikaci pro své budoucí povolání. Ve škole se zapíše do hodin komunikace a nečekaně se zamiluje do své učitelky Mercedes (Julia Roberts), která ve svém osobním životě řeší spory s manželem. Obyčejný mužský jako Larry, který má mnoho důvodů se domnívat, že jeho život se zastavil, dostane životní lekci: Když si myslíš, že vše co mělo smysl už Tě minulo, objevíš důvod proč žít. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (37)

Trailer

Recenze (326)

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Čas od času mám chuť na tyhle pravé americké příběhy, v nichž všechno dobře dopadne a jejichž hlavní postava je takový sympaťák a správňák, že by ho snad nemohl hrát nikdo jiný než Tom Hanks. A když se k němu přidá (na rozdíl od role v Soukromé válce pana Wilsona) velmi sympatická Julia Roberts, je o milou, vtipnou a uklidňující romantiku postaráno. Navíc skvělá hudba od Toma Pettyho a dalších. ()

Týnkaa 

všechny recenze uživatele

Dám takové hodnocení... a víte proč? Jednoduše proto, že mě to bavilo a je mi upřímně jedno jaká je kde obtížnost předmětů ve škole, je mi úplně, ale úplně fuk, jak je komu Julia nesympatická, nebo jak Tom Hanks měl jen hrát a ne režírovat, takový kecy jsou mi fakt jedno, ten film je podle mě dobrej! A hotovo :) ()

Reklama

Marsik 

všechny recenze uživatele

HBO - Pohodová průměrná romantická komedie na nedělní odpoledne. Pravdou je, že bych od Toma Hankse čekal určitě více. Asi bylo chybou to, že si Tom vzal za své režii, hlavní roli i scénář. Pak totiž kvalita poněkud pokulhávala. Rozhodně mě ale snímek neurazil, nepohoršil a párkrát ve mě vyvolal široký úsměv. Proto hodnotím následovně - 60%. ()

Foma 

všechny recenze uživatele

Přál bych tomuhle filmu, aby se stal během času klasikou. Má na to potenciál. Hanks to natočil ve stylu hollywodských komedií z 30. let, s docela dobrou nadsázkou a hlavně vtipně a mám takovej pocit, že v tom zůstal nepochopenej. Kdyby něco takovýho natočil třeba Bogdanovich, tak by to bylo asi jasný, ale od Hankse se nejspíš čekalo něco jinýho, nevím. A taky bysme měli bejt rádi za Julii Roberts. Možná to zrovna není nejlepší herečka, ale je to taková ta opravdová hvězda typu Jean Arthur, Marylin Monroe, Faye Dunaway, Marlene Dietrich, kdy jen její přítomnost na plátně dokáže utáhnout skoro jakejkoliv film. ()

cukorek 

všechny recenze uživatele

Tom Hanks a Julia Roberts sú " trocha staršie pomaranče, napriek tomu šťavnaté a džús, ktorý z nich mi tento krát naliali do pohára mi celkom chutil". Príbeh Larryho Crowna, ktorý stroskotal v práci kvôli neabsolvovaní vysokoškolského vzdelania, ho zábavne prinútil opäť zasadnúť do školských lavíc, kde samozrejme preletí iskra lásky k jeho učiteľke Merce Tainotovej, takže divák sa stáva svedkom, že láska kvitne v každom veku. Romantický náboj bol doplnený vkusnými a vtipnými poznámkami (manželka je myšlienková polícia, alebo "kompliment" J.Roberts, že je ako žehliaca doska, či Japonský profesor smejúci sa ako Fantomas). Nebol to tip "crazy" komédie kde sa smejete až do popukania, ale tip, ktorý sa niesol decentným a šarmantným spôsobom prevedenia, adekvátnym k veku hlavných predstaviteľov. Páčil sa mi aj výber gitarových piesní, ktorý mi zalahodil a zároveň ma prekvapil.70% ()

Galerie (73)

Zajímavosti (14)

  • Tom Hanks se nedlouho po premiéře filmu během tankování u čerpací stanice v Pacific Palisades zeptal manželského páru, který potkal, jak se jim film Moje krásná učitelka líbil. Když dvojice vyjádřila, že se jim Hanksův snímek příliš nezamlouval, vytáhl herec 25 amerických dolarů, aby jim vynahradil jejich vstupenky do kina. (oje)
  • Ve filmu jednu z rolí ztvárnila i Rita Wilson, žena Toma Hankse. (Terva)
  • Na hodine majú žiaci predviesť prednášku na ľubovoľnú tému. Jeden zo žiakov rozpráva o sérii Star Trek. Vo filme hrá George Takei, známy práve z filmovej ságy Star Trek, v ktorej stvárnil postavu Hikaru Sulu. (toi-toi)

Reklama

Reklama