Reklama

Reklama

Nejlepší kamarádi Rick a Fred jsou delší dobu ženatí a věčně nespokojení. Mají pocit, že mají málo sexu, a otáčejí se za každou sukní. Po řadě událostí a nápadu přítelkyně psycholožky se jejich ženy Maggie a Grace uchylují k odvážnému kroku. Dávají svým manželům příležitost být zase svobodní a celý týden si dělat, co chtějí, a doufají, že to jejich manželství znovu nastartuje. Nejprve se to mužům zdá jako splněný sen. Problémy ovšem nastávají v okamžiku, kdy zjišťují, že realita nezadaných není tak růžová, jak by se mohlo zdát. Rick a Fred to nechtějí jen tak vzdát a vrhají se do "týdne bez závazků" na plný plyn. Obě ženy i s dětmi odjíždějí k rodičům Maggie na Cape Code, kde si užívají svůj týden bez manželů. Byl to ale dobrý nápad? A platí tato domluva oboustranně? (TV Nova)

(více)

Videa (4)

Trailer 1

Recenze (370)

Segrestor 

všechny recenze uživatele

Bobby Farrelly a Peter Farrelly nám předložili další pokus o nevydařený vtip. Tato jinak poměrně úspěšná dvojice tvůrců si letos připravila snímek, který je založen na jednoduché myšlence, kdy manželky dají svým manželům týden volna na to, aby si s někým zasouložili (ti manželé). Také vám to přijde blbé? To ještě nic není, ony totiž počítají s tím, že se manželům nic takového nepodaří a ještě víc je to jako rodinu semkne. A teď už vám to přijde blbé? Tak si k tomu přidejte typické americké předměstí, znuděné zbohatlé a primitivní paničky, fotry hrající poker v kuchyni a chlapácky diskutující o sexu a jednu sexy servírku, která má zamotat hlavní zápletkou filmu. Jak naivní schéma. Každému ihned dojde, že nás nečeká nějaký příval srandy a fekálního humoru (typického pro oba tvůrce). Místo toho přichází očekávané moralizování a vysvětlování, že rodina je základ státu. Jeden náznak fekálního humoru tam byl a nebylo to špatné. Jedna scéna s marihuanou, ale z té se dalo vykřesat mnohem, mnohem, mnohem víc. Zbytek jaksi pohřbívá sám sebe právě tou očekávanou pointou. Farrellovci na plný plyn to nejsou a Owen Wilson zestárl do role umravněného fotřínka. A Christina Applegate? Melounek neví, jestli hraje komickou roli nebo charakterní, každopádně nehraje vůbec nic. Tvůrci ji obsadili snad jen ze soucitu nebo jim už zkrátka nezbyly peníze na dobrou a sympatickou herečku. Celý film tak nakonec zachraňuje podivínský Stephen Merchant v jakémsi bonusu v titulkách, který během několika sekund ukáže, jak film mohl být vlastně vtipný a ulítlý a doslova typicky Farrellovský. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $36miliónovTržby USA $45,060,734Tržby Celosvetovo $83,693,266Tržby za predaj Blu-ray v USA //počet predaných kusov Tržby za predaj DVD v USA $7,081,560 //počet predaných kusov 492,531║ Po riadne dlhej dobe sa konečne bratia Farrellyovi rozhýbali a natočili niečo čo malo čosi do seba, samozrejme že sa neobišli bez ich klasicky obľúbeného nechutnostami obaleného humoru ale dalo sa to zniesť a miestami slušne pobavili, priemer. /60%/ ()

Reklama

MMR 

všechny recenze uživatele

Ó Petere Farrelly, ó Bobby Farrelly, jak to vy dva jenom děláte? Díky Vám jsem si poprskal klávesnici, jak jste na mě vybafli ty své vtípky. Každá vaše komedie je úžasná, a tahle je další v pořadí. Tento specifický druh humoru je pro mě ušitý jako na míru. Pro mě sranda na druhou, ne-li na třetí :-) ()

Ant 

všechny recenze uživatele

Bože, tohle bylo jak propagační video pro kampaň "Zachraňme tradiční americké rodinné hodnoty". Postavy byly příšerně generalizované, ženské tady byly pomalu šlapky a chlapi zase neschopní idioti. Některé vtipy mi silce sedly, ale brzy je zabil fekální humor, kterým se tady zrovna nešetří. Jestli mělo být cameo Arnieho Hammera vtipné, tak mi asi něco ušlo. To samé platí o vlasech Owena Wilsona, který měl asi stejného kadeřníka jako Nic Cage. ()

Parlay 

všechny recenze uživatele

Překvapivě povedená komediální oddychovka, kterou je třeba ocenit už jenom pro minimální výskyt trapných a nevkusných momentů, což lze v případě bratří Farellyových bez nadsázky označit za husarský a chvályhodný kousek. Po většinu stopáže se hláškuje jedna radost a všemožné chlapácké patálie mají vtip a šmrnc (golfový vozík by rozesmál i Šíleně smutnou princeznu). Jen se nemohu zbavit dojmu, že Owen Wilson se při natáčení zřejmě necítil zcela ve své kůži, a to už jenom z toho důvodu, že tu údernější polovinu ústředního dua zcela bez diskusí představuje Jason Sudeikis. ()

Galerie (42)

Zajímavosti (8)

  • Ve 41. minutě filmu, kdy sedí Rick (Owen Wilson) a Fred (Jason Sudeikis) v baru, je možné si povšimnout při odchodu přátel svítivého banneru „Pilsner Urquell“. (JarynCZ)

Reklama

Reklama