Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Dokument ze zimních olympijských her. Sestřih nejdůležitějších okamžiků ze všech olympijských sportovních soutěží. Největší prostor je věnován spanilé jízdě našich hokejistů ke zlatým medailím, včetně velkolepého přivítání ve vlasti. (oficiální text distributora)

Recenze (154)

bif 

všechny recenze uživatele

Každý národ rád vzpomíná na doby svých největších sportovních úspěchů, ale Nagano bylo víc. Byl to turnaj, kde byli všichni nejlepší hokejisté světa a všichni na vrcholu sil. Každý toužil vyhrát a dal by za to možná i život. To, že jsme tento turnaj vyhráli my, se nedá zapomenout. Dodnes si vzpomínám na mini-knížečky o jednotlivých hráčích, které jsme četli ve druhé nebo třetí třídě, i když jsme ještě skoro neuměli číst. Nádherné časy. ()

Maynard. 

všechny recenze uživatele

Tak tomuhle nende než dát plnej počet hvězdiček. Snad ani né kvůli kvalitě dokumentu, která je v podání dvojice Záruba Vichnar dokonalá, ale hlavně kvůli tomu nezapomenutelnýmu zážitku, kterej se vryl do paměti uplně každýmu čechovi. Dyť když se vo tom s někým bavíš, každej ti řekne kde přesně sledoval semifinále a hlavně nedělní finále. Já osobně v garáži u Láci v Dobrušce společně s místní partičkou kluků a v tomhle případě dokonce i holek (nalákali sme je na telku v garáži :o) ). Nicméně žádnej jinej sportovní okamžik si lidé takle nepamatují. A dovolím si tvrdit, že kromě sametový revoluce ani žádnej jinej společenskej okamžik. No a co se tam dělo na hřišti, to byla jedna velká nádhera. Takže, esi chceš zavzpomínat na naše zlatý kluky, kteří před 18 lety dokázali nemožný, tak tohle je to pravý! ()

Reklama

Stružák 

všechny recenze uživatele

Jeden z nejvíc přeceňovaných filmů na ČSFD. Zatímco tu většina hodnotí výkon českého týmu (který je samosebou na pět hvězdiček), já budu hodnotit dokument jako takový. Ten obsahuje všechny výsledky a veškeré základní informace k turnaji. Chybí mu ale něco navíc – více rozhovorů s hráči, trenéry, více "živých" komentářů, pohledy do zákulisí atd. Jako vzpomínka na Nagano hezké, ale jako dokument nuda. ()

WANDRWALL 

všechny recenze uživatele

Byl to tehdy skvělý hokejový výkon, který se pořail zdejším hokejistům, a měli přitom i velkou dávku štstí. Štěstěna je vrtkavá, o čtyři roky později naopak byl tým silnější, lepší, ale něml to štěstí, bez něhož sport není sportem. Kdyby nedocházelo k překvapením, zvratům, tak by sport asi tolik netáhl. Výkoný českých hokejistů v Naganu pobláznili tehdy celou republiku, a emoce se zvedaly a vyvrcholili až po výhře nad poslední překážkou Ruskem. Předtím ale to byla Kanada, s níž sehráli vyrovnaný zápas a ještě předtím USA, které český tým drtilo polovinu zápasu, ale Hašek čaroval, pak se karta obrátila, Jágr otočil vývoj zápasu a došlo k senzaci, protože USA mělo tehdy asi nejsilnější tým na turnaji. NAGANO - a už je tomu 12 let. ()

char_t 

všechny recenze uživatele

Kde se 20 let starý dokument tak najednou vzal v TOP 10? Nespletl si ho někdo s The Nagano Tapes? Zvlášť když se jedná prakticky jen o reportáž do Branek, bodů, vteřin, roztaženou na hodinu a půl. Historický moment to byl, ale dokument je to mizerný. Come on, co nám je do toho, jak hrál Kazachstán s Itálií, to nikoho nezajímalo ani tehdy. ()

Galerie (27)

Zajímavosti (10)

  • Rozhodčí Bill McCreary při semifinálovém zápase nazval Česko Československem. Stalo se tak před nájezdy, když mluvil s místním hlasatelem. (vojtaruzek)
  • „Žádný problém v tom nevidím. Na dvě hodiny prostě zapomenu na to, že nějaký kanadský pas mám, stejně tak i na to, že Eric Lindros je můj výborný kamarád“, povedal autor víťazného gólu pred dôležitým semifinálovým zápasom s Kanadou, ktorý emigroval v roku 1984. (Marek1991)
  • Ženský hokej zaradili prvýkrát do olympijského programu na ZOH 1998 v Nagane. (Marek1991)

Reklama

Reklama