Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Dokument ze zimních olympijských her. Sestřih nejdůležitějších okamžiků ze všech olympijských sportovních soutěží. Největší prostor je věnován spanilé jízdě našich hokejistů ke zlatým medailím, včetně velkolepého přivítání ve vlasti. (oficiální text distributora)

Recenze (154)

zette 

všechny recenze uživatele

Dokument, ktery dava vzpomenout na nejvetsi uspech ceskeho hokeje. Divak, ktery tech par unorovych dni pamatuje si s timto filmem vybavi i detaily, na ktere si myslel, ze uz davno zapomnel. Emoce to neztratilo, na druhou stranu je ale videt, ze dokument byl sity horkou jehlou a hodnoceni zrcadli obsah, ne formu. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Nejlepší na celém Naganu bylo, že jsme se nemuseli učit a coby osmáci mohli chodit s deváťákama čumět na zápasy místo učení. Ale ne, teď vážně…Nikdo nám nevěřil, přesto to kluci zvládli. Hokejem tehdy žila skoro celá republika a bylo to super. Hašek byl skutečně Bůh a celá ta parta v čele s fenomenálním Hlinkou byla prostě excelentní. Jsem rád, že jsem to zažil a nikdy na to nezapomenu… ()

Reklama

Belsazar 

všechny recenze uživatele

Znáte heslo kdo neskáče, není Čech? Zažili jste zblblý dav vyřvávající různá jednoduchá hesla a mající pocit největších frajerů? Chápu, že jsem se svým názorem velmi osamocený, ale to mě - upřímně - nezajímá. Jako kluk jsem si sedl k televizi zády, když jsem byl nucen dívat se na institucionalizovaný sport v televizi. Tak činím i v dospělosti. Protože se prostě nehodlám smířit s tím, že by úspěch party čutálistů (či jiných hráčů) jakkoliv souvisel s vlastenectvím. Ne, prostě ne. Tohle beru jako dokument ukazující určitou událost, mně však tak cizí, že mi nic neříká. Výpovědní hodnotu beru, ale rád to nemám. ()

bif 

všechny recenze uživatele

Každý národ rád vzpomíná na doby svých největších sportovních úspěchů, ale Nagano bylo víc. Byl to turnaj, kde byli všichni nejlepší hokejisté světa a všichni na vrcholu sil. Každý toužil vyhrát a dal by za to možná i život. To, že jsme tento turnaj vyhráli my, se nedá zapomenout. Dodnes si vzpomínám na mini-knížečky o jednotlivých hráčích, které jsme četli ve druhé nebo třetí třídě, i když jsme ještě skoro neuměli číst. Nádherné časy. ()

Likan7 

všechny recenze uživatele

Strašně přestřelený hodnocení. Na druhou stranu ho ale chápu. Všichni jsme na tomhle hokejovém vrcholu vyrůstali, takže ucelenější video všech důležitých momentů turnaje je parádní nostalgický výlet do minulosti. Jenže dokument jako takový, když si odmyslím ty emoce, prostě není dobrý. Není tu prakticky nic jiného, než sestřihy zápasů a asi 5 minut rozhovorů z hráči během turnaje. Takhle se dokument nedělá. ()

Galerie (27)

Zajímavosti (10)

  • Rozhodčí Bill McCreary při semifinálovém zápase nazval Česko Československem. Stalo se tak před nájezdy, když mluvil s místním hlasatelem. (vojtaruzek)
  • První olympijské vítězství českých hokejistů v ledním hokeji. (Pilda17)
  • „Žádný problém v tom nevidím. Na dvě hodiny prostě zapomenu na to, že nějaký kanadský pas mám, stejně tak i na to, že Eric Lindros je můj výborný kamarád“, povedal autor víťazného gólu pred dôležitým semifinálovým zápasom s Kanadou, ktorý emigroval v roku 1984. (Marek1991)

Reklama

Reklama