Reklama

Reklama

Dospívající surfařka bojuje sama se sebou. Po děsivém útoku žraloka, jenž jí připravil o levou ruku se odhodlává vrátit se zpět do oceánu. Toto inspirativní drama bylo natočeno podle skutečného příběhu. Toto je skutečný příběh dospívající surfařky Bethany Hamilton, jež při děsivém útoku žraloka přišla o ruku. Jenže Bethany se své surfařské vášně nevzdala. Překonala všechny překážky, znovu našla odvahu brázdit vlny oceánu a stala se opět šampionkou. Dokázala to díky svému pevnému odhodlání a neochvějné víře. Přestože ztratila ruku a málem přišla o život, proměnila svou ztrátu v inspirativní dárek ostatním. (HBO Europe)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (463)

LoLaa 

všechny recenze uživatele

Filmy se sportovní tématikou nejsou zrovna mým šálkem kávy, navíc když jejich happyending je jasný od úplného začátku. Soul Surfer je ale výjimka, která potvrzuje toto pravidlo. Možná díky vynikajícímu výkonu AnnySophie Robb, možná díky dojemným scénám v Thajsku, možná díky nálepce "podle skutečné události"... A možná taky bez jakéhokoliv důvodu, prostě jen PROTO. Když máte víru, je možné všechno, úplně cokoliv.. ()

Ajinka126 

všechny recenze uživatele

Z jednoho pohledu je to slabé drama a životopisný film a z druhé strany je to velmi vydařený teenagerský film. Mě moc nezaujal hned ten začátek, kdy to bylo samé chychotání mladých holek a já jsem čekala dramatický film:). Pak jsme se zase přesunuli na vlnu trapných řečí typu: "Nechci, aby to bylo snadné. Chci, aby to bylo možné!". To mi už trochu pilo krev. Chtěla jsem emoce a ne prázdnou lidskou schránku, která se se vším umí poprat. Tím ale nechci říct, že ta skutečná dívka taková byla - to ne, je to hrdinka. Jen se mi nelíbila tato filmová adaptace. ()

Reklama

Marsik 

všechny recenze uživatele

NOVA - Rozhodně ne nezajímavé sportovní drama se sympatickým obsazením (Hunt, Sorbo, Quaid). Příběh také nejednoho diváka zaujme, možná i dojme, obzvlášť pokud je to podle skutečné události. Ovšem na můj vkus to mělo jednu velkou vadu na kráse - příliš americké. Věčné hecování, radování, objímání, atd. Možná bych toto měl ignorovat a soustředit se na samotný děj, ale mě to prostě nejde a už začínám na toto být alergický. Mám zkrátka za to, že se vše může obejít bez přehnaných výlevů a emocí. Dávám 3,5 hvězdičky a v procentech to vidím takto: 69% (with J.) ()

Larky 

všechny recenze uživatele

Zbytečně zdlouhavý film s dějem, který by se dal v pohodě odvykládat během pár minut.Dobře nepůsobí ani podivné přeskakování mezi žánry, kdy nám tvůrci ze začátku servírují rozjuchanou letní jízdu, aby za chvíli přešli na regulérní drama a končili u ubulené pubertální tuposti.Vypjaté scény díky AnněSophii Robb a její hezké tvářičce sice nepůsobí vůbec špatně, ale je jich málo na to, aby se to projevli nějak výrazněji pozitivně na celkovém hodnocení filmu.Chápu, že Bethany po ataku žraloka měla těžký život, nicméně do filmu se to prostě nehodí, spíš by tomuhle slušel nějaký srdceryvný dokument, než podivná a hlavně strašně nudná zpatlanina, která ani neví v jakém žánru se chce vlastně celou událost a její následky vyprávět. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $18miliónovTržby USA $43,853,424Tržby Celosvetovo $47,158,652Tržby za predaj Blu-ray v USA $2,906,679 //počet predaných kusov 145,407Tržby za predaj DVD v USA $15,067,346 //počet predaných kusov 964,160║ dobre obsadenie a pôsobivý príbeh s peknými zábermi /70%/ ()

Galerie (51)

Zajímavosti (22)

  • Skutečná Bethany si sama přála, aby její postavu ztvárnila AnnaSophia Robb, která ji přesvědčila svým výkonem ve snímku Most do země Terabithia (2007). (Sartorius)
  • FilmDistrict Pictures sa pôvodne zaviazal k nenápadnému uvedeniu do 300 kín. Konečný produkt na nich však tak zapôsobil, že rozbehli úplnú marketingovú kampaň a vydali ju do viac ako 2000 kín. (Arsenal83)
  • Předlohou k filmu je autobiografická kniha od Bethany Hamilton „Soul Surfer: A True Story of Faith, Family, and Fighting to Get Back on the Board“ z roku 2004. (Fjera)

Související novinky

ČSFD.cz - 30 nejlepších filmů roku 2011

ČSFD.cz - 30 nejlepších filmů roku 2011

01.01.2012

Žebříček nejlepších celovečerních filmů roku 2011 dle ČSFD.cz se v budoucnu bude měnit - obsahuje totiž filmy, které se teprve chystají do naší distribuce a budou časem hodnoceny více diváky, což… (více)

ČSFD.cz - 30 nejlepších filmů roku 2011

ČSFD.cz - 30 nejlepších filmů roku 2011

01.01.2011

Žebříček nejlepších celovečerních filmů roku 2011 dle ČSFD.cz se v budoucnu bude měnit - obsahuje totiž filmy, které se teprve chystají do naší distribuce a budou časem hodnoceny více diváky, což… (více)

Reklama

Reklama