Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Kevin Lewis vyrastal v chudobnej londýnskej štvrti, jeho rodičia alkoholici ho často bili a nechávali hladovať, v škole ho šikanovali a nepomohol mu ani sociálny úrad.  Z takejto štartovej čiary bol už len krôčik na šikmú plochu. Kevinovi sa však napriek všetkému podarilo všetky útrapy prežiť a vydobyť si pre seba lepší život... (STV)

(více)

Recenze (131)

netWoor 

všechny recenze uživatele

Večerní zpravodajství bývají plná smutných příběhů týraných dětí. Todle je jeden z nich, naštěstí se šťastným koncem. Bohužel, námět je jeden z mála pozitiv filmu. Ne, že by byl špatný, ale mě to prostě nebavilo. Nedokážu říct proč, možná proto, že to je britské (nemam nic proti Britům, jde o způsob zpracování). Nelíbila se mi kamera, herci, ani již zmíněný způsob zpracování. Ale možná jsem jen ovlivněn hrůzou, která se tomu dítěti děla a podvědomě dávám nižší hodnocení, protože už se na to dívat nechci. Nevím. Tři hvězdy ... ()

Ten Druhy 

všechny recenze uživatele

Mala to byť silná dráma podľa skutočnej udalosti. Najmä pasáže o ťažkom detstve hrdinu, týraného sociálne neprispôsobivými rodičmi vyznievajú menej vážne, a skôr ako groteska. Smiať sa v tomto prípade je nevhodné. Natasha McElhone vyzerá naozaj ako "Frankenstein v sukni" alebo Baba Jaga z rozprávky. To by iste nebolo na škodu veci, no je jasné, že tvorcovia filmu sa o žánrové presahy a hyperboly vôbec nepokúsili. ()

Reklama

Martin741 

všechny recenze uživatele

Vyborny britsky filmecek o mladom cloveku, ktoremu zivot hadze same polena pod nohy. SPOILER!!! Najprv ho tyrala matka, psychicky aj fyzicky, potom kde kto s nim zamietol /Kevin Lewis mal bar ...../. KONIEC SPOILERU!!! Videl som tu aj Jamesa Lisku /Sluha 1961, King Rat/. Napriek tomu maximalne zaujimava podivana, reziser Nick Moran sa predviedol. 92 % ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

Najlepšie príbehy píše sám život...Stačila úvodná scéna s "rodičmi snov" a už som bol ako ryba vo vode. Väčšina z nás vyrástla v slušnej rodine, preto je naozaj zaujímavé nahliadnuť do problémovej rodiny, kde ťažko určiť, či je horší otec alebo matka. Prvá tretina filmu venovaná detstvu a dospievaniu je takmer bezchybná. mafiánska linka príbehu i love story fungujú tiež výborne. Vytkol by som iba slabšiu úroveň súbojov na ulici. Inak až prekvapivo dobrý a nenápadný film. 80%. ()

Pilda17 

všechny recenze uživatele

Spoiler: Skutečný příběh chlapce, kterého matka nenáviděla a týrala jak psychicky tak fyzicky. Při dospívání byl ve škole šikanován a v dospělosti s ním kde kdo vymetl. Nakonec se sám postavil na vlastní nohy a vzepřel se špatnému osudu. Příběh tohoto snímku mě dostal a konečně jsem po dlouhé době viděl kvalitní film s kvalitním příběhem. Režisér tento film vzal do správné ruky a vytvořil povedený film... 8/10 = 80% ()

Galerie (6)

Zajímavosti (3)

  • Natáčalo sa v časti Croydon, ktorá leží na juhu Londýna. (MikaelSVK)
  • V závěrečných titulcích se objeví skutečný The Kid Kevin Lewis. (SniperG1)
  • V scéne, keď Kevin (Rupert Friend) leží s rozbitou hlavou na zemi, mu z rany tečie krv pomaly, no keď mu na ňu otec priloží ruku, môžeme vidieť, ako mu krv neprirodzene rýchlo stiekla po čele. (Odpocivadlo)

Reklama

Reklama