Reklama

Reklama

Obřad

  • USA The Rite (více)
Trailer 1

Nadpřirozený thriller, inspirovaný skutečnými událostmi, vypráví o studentu teologie (Colin O'Donoghue), který je poslán do Vatikánu studovat exorcismus, přestože o těchto kontroverzních praktikách i o své vlastní víře pochybuje. Jeho skepticismus se ale začíná rozplývat, když je přidělen k legendárnímu otci Lucasovi (Anthony Hopkins), jehož praxe zahrnuje tisíce exorcismů. Během obtížného případu, zdánlivě přesahujícího i schopnosti otce Lucase, je mladý seminarista konfrontován s fenoménem, který věda nedokáže vysvětlit ani ovládnout - a se zlem tak mocným a děsivým, že ho donutí pochybovat o všem, čemu věřil. (Magic Box)

(více)

Videa (7)

Trailer 1

Recenze (673)

Ant 

všechny recenze uživatele

Příběh o tom, jak nevěřící Tomáš svou víru našel. Opravdu nenápadná církevní agitka. První hodinka jakžtakž ujde a celá zápletka působí vyváženě, jelikož obě strany mají svého zástupce. Pak se ale začne nebezpečně blížit nuda a jakýsi pokřivený příběh o antikristovi tomu nasadí korunu. Film má ode mě body aspoň za úžasné římské kulisy. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Pápež Ján Pavol II. povedal: "Boj s diablom je hlavnou úlohou svätého archanjela Michaela. Prebieha aj dnes, pretože diabol vo svete stále žije a pôsobí." Tento citát sa stal mottom filmu "The Rite" (Rituál). Okultný, religiózny, exorcistický príbeh, ktorý je inšpirovaný skutočnými udalosťami, natočil v roku 2011 talentovaný švédsky režisér Mikael Håfström. Do jednej z hlavných úloh obsadil charizmatického sira Philipa Anthony Hopkinsa. *** ()

Reklama

Davies182 

všechny recenze uživatele

Tak to já měl spíš pocit :), že ze začátku se to rozjelo více než slušně, a pak už postupem času snímek jen horko těžko chytal druhý dech (závěr mne nechal víceméně chladným). Nejsilnější momenty jsem si našel zhruba v polovině, horor to ale je opravdu až na posledním místě... Spíše takový poklidnější "příběh" o nevěřícím Tomášovi. O víře, křesťanství, a síle lidského ducha. ()

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Cesta do pekla je prý přímá a jednoduchá, zatímco cesta do nebe je trnitá a plná nástrah. Při sledování Obřadu jsem měl pocit, že jdu rovnou do prdele a beru to přes Očistec. Obřad je unylý, ospalý a nudný film s nevýrazným hlavním hrdinou, Hopkinsem, kterému vypršelo datum použitelnosti a jedním hezkým koněm s rudýma čočkama. ()

Radek99 

všechny recenze uživatele

Nuda ve Vatikánu. Natočit horor bez děsivých scén, bez napětí, bez atmosféry, bez chvilek úzkosti mi přijde jako skutečné rouhání. S mrazivým potem v zádech vzpomínám na Friedkinova Exorcistu, v němž se tu iracionální hrůzu narozdíl od Obřadu skutečně podařilo zhmotnit. Tohle je cesta pustým filmem... ()

Galerie (41)

Zajímavosti (17)

  • V traileru k filmu zní hudba Wojcziecha Kilara složená původně k filmu Drákula (1992), ve kterém také hraje Anthony Hopkins. (ČSFD)
  • V októbri 2016 sa podľa webu PrettyFamous umiestnil film na 74. priečke v rebríčku "Najhoršie horory všetkých čias". (Paldiny)
  • Film je natočen na motivy knihy "Obřad: Jak se stát moderním exorcistou" od Matta Baglia. (NGP)

Související novinky

Anthony Hopkins vymítá Ďábla

Anthony Hopkins vymítá Ďábla

26.02.2010

Zdá se, že mu nadpřirozené zápletky zachutnaly. Momentálně se v kinech potýká s Vlkodlakem, zároveň už natáčí komiksovou adaptaci Thor, v níž hraje nejvyššího boha Odina, a mezitím podepsal smlouvu… (více)

Reklama

Reklama