Reklama

Reklama

Zmizení Alice Creedové

  • Velká Británie The Disappearance of Alice Creed (více)
Trailer 2
Velká Británie, 2009, 96 min

Britský nezávislý thriller se točí kolem únosu plného nečekaných zvratů. Příběh nejprve sleduje bývalé trestance Vica (Eddie Marsan) a Dannyho (Martin Compston) při úpravách malého bytu na důkladnou a zvukotěsnou celu. Chorobně podezíravý Vic je dominantní drsňák, slaboch Danny udělá téměř cokoli, co mu Vic nařídí. Plán zločinců je záhy jasný: zmocní se mladé dívky z bohaté rodiny, zavlečou ji do připravené kobky a tam ji připoutají k posteli. Výměnou za dívčin bezpečný návrat pak pošlou snímky své oběti- Alice Creed (Gemma Arterton)- jejímu otci s požadavkem na zaplacení dvou miliónů liber. Vic si je jistý, že jejich zločin nemá chybu. Jenže brzy se ukáže, že ne všechno jde podle plánu. Alice je totiž chytřejší a vynalézavější než předpokládal a navíc Dannyho loajalita není tak neotřesitelná, jak doufal. Zmizení Alice Creed je prvním hraným snímkem režiséra J. Blakesona. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (177)

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Malý, nenápadný, avšak obsahově a především i herecky velmi vydařený snímek o jednom únosu, který se ovšem trochu "více" zamotá. Snad jediným záporem jsou až příliš překombinované scény s blížícím se závěrem, kde se začalo zbytečně plantat jedno přes druhé. Herecky mě opět oslovil Eddie Marsan. Kurňa, ten chlapík se mi začíná líbit:) Jeho "intimní" scéna s Martinem Compstonem mě zcela dostala. Pěkně se hoši vybarvili:) Nejeden divák byl jistě překvapen:) ()

emma53 

všechny recenze uživatele

Já tady oceňuji především celou tu trojici, která se střídala jak na divadle a celkově to na mě působilo komorním dojmem. Někdy stačí málo k tomu, aby jeden mohl občas vydechnout a začátek beze slov byl vůbec perlou na celém filmu, protože alespoň já jsem chvíli nevěděla, jestli se snad nejedná o černý humor a nebo jestli je to fakt vážně. Kluci mě tam ne jednou překvapili a světe div se, já jim dokonale věřila, jak to na nás zahráli. K tomu vybrali i na oko lahodící dívčinu, takže bych se vůbec nedivila, kdyby nejeden uživatel přihodil hvězdu už jen kvůli Gemmě. Nenáročné a na debutní film Blakesona velmi dobře našlápnuto na další kousek. ()

Reklama

lennyd 

všechny recenze uživatele

Měl to být kšeft, který je zabezpečí na zbytek života. Unést mladou bohatou holku, ideálně matku od dítěte, a vyžadovat tučné výkupné. Plán, který nemůže selhat - zvlášť pokud se jej budou Vic a Danny držet, a neudělají žádnou chybu. Jenže i dokonalý plán může mít své trhliny, zvlášť když každý z nich má své vlastní plány, o kterých ten druhý nic netuší. A jak do toho všeho zapadá Alice Creedová? ... Na filmovém řemesle se mi líbí, že se sem tam odněkud vynoří nenápadný filmeček s nenápadnými herci, který vás totálně usadí do křesel a nenechá vydechnout. Tak jako to udělal tento film - už úvodní asi desetiminutová scéna, ve které sledujeme dokonalou přípravu na vlastní únos je skvělá. I když se pak film odvíjí trochu očekávaným způsobem až ke konci, který - vzhledem k předchozímu ději - byl naprosto jasný, stejně divák čeká, co dalšího na něj filmaři vymysleli. Po herecké stránce nemám filmu co vytknout - všichni tři (ano, opravdu ve filmu kromě hlavních tří herců nikoho dalšího neuvidíte) podávají nadstandardní výkon (i když Gemma Arterton má z počátku trochu usnadněnou pozici, páč si jen válí šunky :) ), stejně tak divadelní pojetí (větší část filmu se odehrává v prostorách jednoho bytu) - prostě celkově jsem spokojený.. ()

Pedestrian 

všechny recenze uživatele

Úvod nakopne, protože to vypadá jako to nejlepší z Guye Ritchieho, ale dlouho to filmu nevydrží a posledních cca 30 minut je už jen "povinná" dohra plná klišé. Zvraty jsem prokoukl oba dva (a spíš než mé prozíravosti bych to dával za vinu zkrátka tomu, že téměř každý tady ve svém komentu zmiňuje něco o velkých zvratech). Typově vybraní představitelé paráda, s lepším scénářem taky. Takhle někde přesně mezi. 70% ()

grogodil 

všechny recenze uživatele

Zbožňujem minimalistické trillery a naozaj dokážem oceniť či už ich režisérov, alebo aj scenáristov, ktorý vedia bez straty tempa udržať dusnú komornú atmosféru a napätie medzi postavami na priestore pár metrov štvorcových. Zmiznutie Alice Creedovej si síce vystačí s trojicou hercov, rovnako spĺňa aj obmedzené priestorové požiadavky a zo začiatku, keď režisérovi ešte scenárista nepodkopáva nohy blbými zvratmi je vidieť aj režisérov talent. Lenže po naozaj vynikajúcom úvode sa začína na seba kopiť jeden zvrat za druhým a film sa mení na schématický a nechutný konštrukt s tým najtuctovejším finišom, aký si len viete predstaviť...50% ()

Galerie (55)

Zajímavosti (15)

  • Na stránke Facebooku prebiehala výrazná reklamná kampaň, súčasťou ktorej bola aj možnosť uchádzať sa o premiérové premietanie filmu. Najviac používateľov hlasovalo za Southamptonskú Univerzitu vo Veľkej Británii, kde mala snímka premiéru 20. apríla 2010. (Abiosis)

Související novinky

Fresh Film Fest 2010 o krok blíž!

Fresh Film Fest 2010 o krok blíž!

11.08.2010

Festival Fresh Film Fest, který proběhne v Praze od 25. do 29. srpna, zahájí předpremiérová projekce filmu Scott Pilgrim proti celému světu v kině Aero. Jde o adaptaci komiksové série Bryana Lee O… (více)

Reklama

Reklama