Luther - Série 1 (2010) (série)
Tvůrci:
Neil CrossRežie:
Sam MillerScénář:
Neil CrossKamera:
Tim FlemingHudba:
Paul EnglishbyHrají:
Idris Elba, Ruth Wilson, Steven Mackintosh, Indira Varma, Paul McGann, Saskia Reeves, Warren Brown, Dermot Crowley, Rob Jarvis, Nicola Walker, Matti Houghton, Anton Valensi, Michael Smiley (více)Obsahy(1)
V Londýně řádí sériový vrah žen. V posledních pěti týdnech zardousil čtyři oběti a špatná zpráva zní, že se rychle vymyká kontrole. Intervaly mezi jednotlivými vraždami jsou čím dál tím kratší, to už nejsou jen sériové vraždy, ale přímo vražedná horečka. Další mrtvou už Luther a spol. nesmí připustit. Potom ale přijde zpráva, že se Henry Madsen v nemocnici probudil z kómatu a John se tak ocitá v hledáčku inspektora Schenka z vnitřního oddělení. Luther si ale umí poradit v každé situaci, jakkoli cynickým se jeho řešení může zdát. (Česká televize)
(více)Recenze (6)
"Want to know the real tragedy about marriage? Women always think men will change, but they don't. Men think women won't change, but they do." ()
"Víš, co je skutečná tragédie manželství ?! Žena myslí, že se muž změní, ale nezmění.. A muž myslí, že se žena nezmění, ale změní.." ;) ()
Teda ten závěr...na "obyčejnou" kriminálku emocionální petelice. Vše je o lidech...je fajn, že Luther není jen další seriál, kde jde jen o exibici vyšetřovacích schopností, nebo o snahu šokovat tím širokým záběrem zločinů, jakých je člověk schopen. ()
Toto bola pecka. Tolko malych detailov, ktore proste sedeli a boli skutocne. ()
Už jsem si myslel, že dám trojku kvůli repetetivnímu ději, ale posledních 15 minutek mě naštěstí krásně uspokojilo. ()