Reklama

Reklama

Apokalypsa: 2. světová válka

(seriál)
  • Česko Apokalypsa 2. světové války (více)

Epizody(6)

Obsahy(1)

Apokalypsa: 2. světová válka používá provokativní záběry pořízené amatérskými filmaři, odtajněné přísně tajné záznamy a zpravodajské záběry, které v dané době nebyly odvysílány. Tyto znovu objevené záznamy byly obarveny, aby si diváci mohli představit, jaké to bylo zažít válku zblízka. Síla tohoto pořadu spočívá ve snaze vyprávět příběh 2. světové války novým způsobem a pomocí netradičních záběrů, které diváci ještě neviděli. Například v 2. díle uvidíte záběry francouzských školáků v malé vesnici nedaleko Arden. Je to jejich poslední den ve škole, předtím než budou muset vesnici opustit a obsadí ji Němci. Diváci také uvidí strašidelné opuštěné školní třídy bez dětí. Díky těmto záběrům je snazší si představit civilní či také "každodenní" podobu války. (National Geographic)

(více)

Recenze (198)

porky93 

všechny recenze uživatele

Skvěle zpracovaná dokumentární série o největším válečném konfliktu všech dob. Předností jsou především výjimečné autentické záběry, které jsou zde navíc převedené do barvy. Nutno říci, že dokument je určen spíše pro řadové diváky. Člověk, jenž je v tomto tématu více zainteresován, zřejmě nezíská moc nových poznatků (zejména poslední dva díly byly poměrně dost stručné), ale i tak se jedná o přehledné a působivé shrnutí této apokalypsy. ()

Evander 

všechny recenze uživatele

Docela povedený dokument o druhé světové válce, který však v přímém srovnání s Druhou světovou válkou v barvě, kterou jsem viděl jen o málo dříve, nemá sebemenší šanci obstát. Kvalitativní rozdíl mezi těmito dokumenty je navzdory stejnému roku vzniku propastný. Samozřejmě každému, koho téma druhé světové války zajímá, doporučuji ke zhlédnutí právě onen druhý zmíněný dokument. Tento sice obsahuje některé unikátní záběry i informace, ale celkově je minimálně dost nekompletní. 72% ()

Reklama

Dr. Hawkeye 

všechny recenze uživatele

Když jsem na to poprvé náhodou narazil, nevěřil jsem svým očím. Kolorované a ořezané dokumentární záběry? Stačila minuta a dokument mě naprosto dostal. Nejen, že kolorování není na škodu (řekl bych, že se snaží být co nejvíce "dobové"), ale dodává záběrům nový rozměr. Válka, jak jsme ji dosud neviděli... ()

Decker 

všechny recenze uživatele

Excelentni pocin, kterym tento dokument je a ktery pro me dava slovum autenticka vypoved ten pravy vyznam. Tvurcum se tato brilantnost na poli valecneho dokumentu opravdu nesmirne povedla a jedna se o uceleny prurez celym prubehem druhe svetove valky. Jednotlivy kapitoly na sebe nadherne navazuji a jejich nazvy presne vystihuji co budou obnaset. Velky plus je i dozvucene a kolorovane puvodni materialy, ktere tak davaji divakovi pocit mnohem vetsi autenticity nez bezne cernobile zabery z rady jinych valecnych dokumentu. Zde si clovek uvedomi, jak se tato strasna epizoda v lidskych dejinach stala teprve v nedavne dobe. O to vic mrazi v zadech pri urcitych zaberech (pro me asi Goebbelsuv projev po porazce u Stalingradu nebo zabery z vyhlazovacich taboru). ()

cheyene 

všechny recenze uživatele

Když zatroubil první anděl, nastalo krupobití a oheň smíšený s krví a bylo to svrženo na zem. Shořela třetina země, shořela třetina stromů a shořela veškerá zeleň. ... Druhý pak vylil svou číši do moře. To se obrátilo jakoby v krev mrtvého a veškerá živá duše v moři zemřela. ... Čtvrtý pak vylil svou číši na slunce a bylo mu dáno pálit lidi ohněm. Lidé byli páleni velikým žárem a rouhali se jménu Boha, který má moc nad těmi ranami, avšak nečinili pokání, aby mu vzdali slávu. ... Ehm, Bible - Nový zákon, byl sepsán asi v letech 50-150 našeho letopočtu. V apokalypse je však stále aktuální a čím dál víc připomíná zbraně a hrůzy, které dnešní válečné konflikty přinášejí. .... Apokalypsa: 2. světová válka je další vynikající dokumentární cyklus o událostech, které navždy změnily svět. Mrzí mě, že jsem stihl jen málo dílů, ovšem i z nich mohu posoudit kvality celku. Zde snad ani není jiná možnost než plný počet. ()

Galerie (63)

Zajímavosti (3)

  • V druhém dílu dokumentárního cyklu s názvem "Zdrcující porážka" je v českém dabingu trestuhodná chyba. V části, kde je popisována kapitulace Francie v Compiègne, je řečeno: "...tentýž vagón, ve kterém bylo v listopadu 1919 podepsáno příměří stvrzující porážku Německa." Tento akt se udál v roce 1918 a tím skončila 1. světová válka. (Petronylek)

Reklama

Reklama