Reklama

Reklama

The Ledge

Trailer

Mladý zástupce ředitele hotelu Gavin (Charlie Hunnam) stojí na římse výškové budovy a chce skoncovat se svým životem. V tom se objeví detektiv Hollis (Terrence Howard) a snaží se ho zachránit. Zjistí, že to myslí opravdu vážně a že chce v poledne skočit. Jenže také detektivovi se nedávno zhroutil život, a tak se možná role obrátí a život se pokusí zachránit detektivovi právě Gavin. (virus10)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (251)

Slartibarkfast 

všechny recenze uživatele

Stane se jednoho dne, že dva mladí spolubydlící, z nichž je jeden gay, získají nové sousedy. Brzy však zjistí, že tito jsou silně věřící a s tím je mnohdy potíž, když jeden z nich boha zavrhl a druhý má rád klučiny. Naneštěstí se to ještě více zkomplikuje, když začne Gavin více poznávat svojí novou sousedku a city začnou pracovat na obou stranách. Moc pěkné komorní drama v podobném stylu jako Telefonní budka. Malinko odlišný scénář, ale vesměs se vše odehrává na malém prostoru. Ukázka náboženského fanatismu, problematiky partnerství a otázka, co je vše možno udělat pro lásku a jak se smířit s následky těchto činů. Velmi se mi to líbilo a nezbývá než vřele doporučit, anžto superlativy nevypoví sílu tohoto příběhu lépe, než příběh samotný. 90% ()

Krouťák 

všechny recenze uživatele

I wish you would step back from that ledge, my friend..... Mám slabost pro podobné filmy. Proč ? Protože na dilema (nejen ta morální) narážíme v každodenním životě všichni. A kde je dilema, tam je rozhodnutí, které se ''musí'' udělat. A právě rozhodnutí, která někdy i podvědomě děláme, nás činí tím, čím sme - tvoří naší osobnost... Už samotné přemýšlení o takové věci není jednoduché a co teprv, kdybychom stáli na římse, že :)). Co se mě týče, jedná se o chytře natočenou slaďárnu, schovávající se za thriller s těžko postřehnutelnou stopáží - 90%. ()

Reklama

Ainy 

všechny recenze uživatele

Strhující drama, které umocňuje pocitová hudba provázející nás celým filmem. Liv zde byla jako Shana tak křehká a nádherná. No a vyřčená otázka Máš odvahu zemřít za to v co věříš? obsahuje zcela jistě hloubku celého tohoto jedinečného příběhu. Zatím to nejde jen tak přejít, tak moc mě to zasáhlo ... (ovšem po přečtení verbalovo komentáře se mi úsměv pomalu vrací zpátky) ()

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Rozhodně jeden z nejpůsobivějších "malých velkých filmů," jaké jsem v poslední době zhlédla. Skvělý scénář, zpracování a výborné výkony, zejména Charlie Hunnam byl parádní a nechápu tu spoustu kritických odezev na jeho výkon. Chemie mezi ním a Liv Tyler je elektrizující a tvoří hnací motor celého snímku. ()

Beastmaster4 

všechny recenze uživatele

THE LEDGE (ŘÍMSA) je dramatický příběh, v kterém osudová nevěra dostane nečekaný spád. Po filmařské stránce jde zcela o průměrný, místy podprůměrný film. Film, který nás však nutí k zamyšlení, co je v našem životě důležité, že ne vše je nutné soudit jen z jedné stránky. Cesta, kterou se vydáme, neovlivní jen nás samotné, ale všechny kolem. V tomhle ohledu je film krásným pojítkem s běžným životem, ukazuje zranitelnost touhy a nebezpečnou povahu posedlosti čímkoliv. Liv Tyler podává z dalších svých přirozených výkonů. Tuhle herečku dokážu obdivovat jak pro její krásu, tak právě i herecký talent. Její přirozenost se vtiskává do všeho, co dělá. ()

Galerie (41)

Zajímavosti (3)

  • Celosvětová premiéra proběhla 21. ledna 2011 na filmovém festivalu Sundance v Utahu (USA). (BMW12)
  • Číslo 212 na dveřích apartmánu je odkaz na den narození Charlese Darwina (12. února), který byl pra-pradědečkem scénáristy a režiséra Matthewa Chapmana. (vojacekr)
  • Natáčelo se ve městě Baton Roug (Louisiana, USA). (BMW12)

Reklama

Reklama