Reklama

Reklama

Mike Weiss (Evans) je poněkud záhadný, ale skvělý mladý právník na vrcholu svých schopností. Je to ale také narkoman. Mike neustále bojuje o udržení rovnováhy mezí svými dvěma protichůdnými světy, kde se rychle žije – světem prostitutek a pouličních grázlů a světem energických advokátů a soudců. Když se zdravotní sestra na úrazovce Vicky (Shaw) v práci nakazí kontaminovanou jehlou, Mike a jeho přítel a partner Paul Danziger (Kassen) se neochotně ujmou jejího případu. Jak se do případu noří, zjišťují, že u významného poskytovatele zdravotní péče funguje rozsáhlý systém korupce, který za zisk dává všanc lidské životy. Mladí advokáti se rychle octnou uprostřed soudní pře, která bude tou největší a nejnebezpečnější v celé jejich kariéře. V případu je na ně vyvíjen ohromný tlak; pokud neuspějí, budou zničeni, ale protože jsou plni odhodlání, bojují dál. Mike se snaží odhalit pravdu a ocitá se v nejtěžším zápase svého života, a to nejen proti skvěle placeným advokátům odpůrce, ale i proti vlastním, osobním démonům. (Filmbox)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (109)

ivishka 

všechny recenze uživatele

Zajímavé a asi i jedinečné. Geniální právník a zároveň troska sužována limity a společenskými zásadami. Mike Weiss je jak známo podle námětu celkem složitá postava a dává to často znát. Moc se mi líbilo jak vytrval ve svém rozhodnutí až uplně do konce života a nakonec se jeho očekávání splnilo. Snažil se prosadit bezpečnostní jehlu určenou na jedno použití a sám ji zároveň používal. Velké ryby v byznysu jsou a budou vždycky sv*ně - hlavně v USA. Děkuji Chrisovi Evansovi za perfektní filmový zážitek - drogově závislí mu jdou jedna báseň. ()

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Ještě před tím, než si Chris Evans navlékl těsný trikot s pruhy a proslavil se rolí legendárního supervojáka, ztvárnil postavu reálné osoby. Mike Weiss je nabušený, potetovaný sexy právník s velkými ambicemi. Se stejným zápalem, s jakým řeší případy, zároveň noří svůj nos do koksu. Ten největší a nejtěžší případ ho však teprve čeká. Jak říkala Black Widow ve Winter Soldierovi: "Pořád pochybujete o Rogersových šancích?" Kdokoliv pochyboval o tom, jak dobrý herec Evans vlastně je, Puncture podává vcelku jasný důkaz o tom, že Chris hraje ještě lépe, než vypadá. Své postavy se zhostil skvěle a sledovat jeho zápal pro případ, stejně jako jeho vlastní boj se závislostí i vlastními démony, je zážitek. Snímek má výborný scénář, stejně jako herce ve vedlejších rolích. Na to všechno, co se ve snímku, a vlastně i ve skutečnosti odehrálo, se dá říct jediné. Je to kurva bordel. Jak pravil Bohuš Stejskal: "Každý furt enem po penězách. Daj! Daj!" Obětování lidského zdraví i životů za cenu vyšších zisků. Gigantické farmaceutické společnosti, pro něž je pár ztracených lidských životů jen pár malých, bezvýznamných rybek v moři. Tak to bylo, je a bude. Always. Nějaká etika, morálka, či snad svědomí se tady dává tam, kde později Evans skončil. U ledu:) To, co je Margin Call pro finančnictví a burzy, to je Puncture pro zdravotnictví. Oba malé, skromné snímky, bez mega rozpočtů, jejichž výpovědní hodnota je však veliká. ()

Reklama

strelenaL 

všechny recenze uživatele

Překvapivý film. Plusovým bodem je, že se jedná o příběh podle skutečné události. Chris Evans to zahrál tak, že už bych ho sjetého vidět nechtěla (velmi dobře). Nějak se mi raději líbí v podání Míry Dušína.. :) (Captain America). Vlastně jsem čekala, jak to všechno dopadne. Připomíná mi to staré dobré časy, kdy filmy byly točené kratší stopáží a vůbec to neubralo jejich kvalit. ()

zlabus 

všechny recenze uživatele

Solidní snímek se zajímavým tématem, který nejvíc ztrácí na slabé režii a faktu, že se v ději poněkud málo "tlačí na pilu", ale naopak velice získává na Chrisi Evansovi, který ukazuje, že když má prostor a vhodnou roli, tak zvládne i komplikovanější charaktery. Myslím, že zdejších 70% je naprosto výstižných. ()

666Carnage 

všechny recenze uživatele

Kapitán Amerika je pěkný kvítko. Drogy kouří, šňupe a píchá si je. Ale je to dobrý právník a bojuje za to aby v každé nemocnici byla bezpečnostní jehla a nestávali se v nemocnicích nehody a sestry tak neonemocněli žloutenkou typu B, C a HIV. Chris Evans hraje super a těch 100 minut právnických keců včetně jeho bohémského života utečou v celku rychle. Film je podle skutečné události a nebyl vůbec špatný. 70% ()

Galerie (13)

Zajímavosti (2)

  • Snímek je natočen podle skutečné události, jejíž zfilmování posvětil skutečný Danziger, který byl osloven vynálezcem injekčních stříkaček, chránících zdravotnické pracovníky před infekcemi. (Patw)
  • Všech 7 tetování, které můžeme na Mikeovi (Chris Evans) vidět, jsou hercova autentická tetování. (Kodousek)

Související novinky

CANAL+ nově v sekci VOD

CANAL+ nově v sekci VOD

14.08.2023

Letošní rok je na nové streamovací služby bohatý. Jedním z nových hráčů je mezinárodně působící společnost CANAL+, která svou platformu uvedla letos v dubnu na český trh.   VOD knihovna CANAL+ nabízí… (více)

Reklama

Reklama