Reklama

Reklama

Russell Brand vytvořil po svém postavu roztomilého miliardáře Arthura Bacha, nezodpovědného sympaťáka, který celý život spoléhá na to, že ho z maléru vždycky dostanou dvě věci: jeho obrovské bohatství a celoživotní chůva Hobsonová (nositelka Oscara ®* Helen Mirren). Teď ho ale čeká osudová výzva: musí si vybrat mezi domluveným manželstvím s ambiciózní manažerkou Susan (Jennifer Garner), které by mu pojistilo jeho luxusní životní styl, a nejistou budoucností s tím, co se za peníze koupit nedá - jeho pravou láskou Naomi (Greta Gerwig). S nekonvenční pomocí Hobsonové podstoupí Arthur nejdražší riziko svého života a v nové verzi oscarové®* romantické komedie se naučí, co znamená být mužem. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (287)

necisty 

všechny recenze uživatele

Myslím, že tohle pustím svým rodičům až mi příště řeknou, že jsem moc rozmazlený:). Nikdo by jste tenhle film neměli brát vážně, protože tvůrci ho taky tak nemyslí. Potom je to velmi příjemná podívaná s klasickým happy endem, ale tentokrát si pro nás bratři z Hollywoodu přichystali zase jinou zápletku. No a já říkám, že se to povedlo. Celkem hledím, že jim na to Helen přistoupila:). Russell je opravdu blázen a vůbec se Katy nedivím:). Tu magnetickou postel chcu:)! A já bych určitě bral Jennifer, ta je lepší:). ... Rozluč se s novými přáteli Arture, musejí se vrátit do svých běžných životů. Nesnáším běžný život, Hobsnová. ... Co to bylo? Francouzák. Opravdu? Francouzi vždy kapitulují, to byl určitě němčour. ... Souhlas s B!shop ... 25.3.2013 ()

Beastmaster4 

všechny recenze uživatele

Zvláštní komedie plná zvláštních výjevů v podání excentrického Russella Branda. Film plný ujetých obrazů a dialogů. To, co je na něm nechutně ulítlé je na něm i zábavné. Jennifer Garner v roli mrchy, na to jsem si nějak nezvykl a navíc jí to ani nešlo. Příště bych jí viděl raději v lepším filmu, než v průměrné romantické komedii. Ač se film tváří jako něco víc, tak mu punc tohohle kýčovitého žánru nikdo neodpáře. Na druhou stranu byla dobrá Helen Mirren. Takže, pokud si chcete užít film se šišlavým poděsem, u kterého z každého postoje těla, každého gesta sálá homofobie, tak je to komedie pro vás. Ti co neradi egoistické filmy, které stojí jen na samolibém předvádění jedince, ať se Arthurovi vyhnou obloukem. ()

Reklama

teutates 

všechny recenze uživatele

Russell Brand ve svém infantilním světě, jeho projev mi vcelku nevadí, i když někdy?! Arthur je rozmazlený synek bohaté vdovy, který nemá vztah s vlastní matkou, takže mu ji nahrazuje královna Anglie, Helen. Matka ho dostane na rozcestí a on se musí konečně rozhodnout... mravní ponaučení ve stylu láska nebo peníze, tak co to bude? bleee 3/10 ()

Aljak 

všechny recenze uživatele

Tak pekne poporiadku. Zozačiatku to bol jeden z tých filmov, keď sa človek sám nad sebou zamýšľa ako sa môže pozerať na takú blbosť. Pretože pozerať sa na egoistického večne ožratého retarda ako sa topí v peniazoch a rozhadzuje ich na totálne kraviny, tak to mi neprišlo ani trochu zábavné. Ale potom ako dostal Arthur od matky ultimátum, ten film razom začína byť naozaj schopný - a dokonca som sa dobre pri tom zabavil. Arthur postupne zisťuje, čo je to empatia a hlavne aký je to pocit, keď si niečo zaslúži vlastnou snahou (aj keď mu to trvá dlho-predlho). Niektoré scény a najmä tie dialógy a hlášky stáli naozaj zato. Aj keď to malo predvídateľný koniec, tak to nebolo až tak úplne priamočiare, za čo som veľmi vďačný. Russela Branda nejako obzvlášť nemusím, ale táto rola mu fakt sadla. No a Jennifer Garner v roli vypočítavej mrchy - tiež zvládnuté veľmi obstojne (aj keď v Butter to zvládla ešte lepšie). Nieje to žiadny film s veľkým posolstvom, ale na zabavenie celkom fajn (aj keď nie všetky žarty mi prišli až tak vtipné). ()

Tirion 

všechny recenze uživatele

Původní film jsem neviděl a tak nemohu srovnávat a vlastně je asi dobře, že ani nemohu, protože bych se s hodnocením dostal někam, kam nechci. Tenhle prvoplánovitý moment spatřil světlo světa asi jen proto, že zrovna neměl někdo, co na práci. Je tu pár vtipných momentů, ale ve výsledku herci, režisér ani diváci neví "o čem" vlastně látka je. A to je kámen úrazu. Díky tomuto problému divák sleduje pouze sérii skečů, které ale ve výsledku ani nedokáže vhodně provázat chabá a předvídatelná dějová linka. Až mě zaráží, že v téhle mainstreamové a trochu pokleslé komedii spatříme Helen Mirren. A tak jediné, co nám zbývá je těch pár vtipných momentů Russella Branda, které ale nejsou světlem na konci tunelu, protože tenhle tunel je jen a jen temnou dírou bez paprsku originality a invence. ()

Galerie (50)

Zajímavosti (13)

  • Stejně jako v původním snímku z roku 1981 se Arthur (Russell Brand) vozí v Rolls-Royce Silver Wraith. Jeho vozový park dále zahrnuje např. filmový Batmobil, oranžový Dodge Charger „General Lee“ z filmu Mistři hazardu (2005), dodávku „The Mystery Machine“ známou z filmů Scooby-Doo nebo DeLorean DMC-12 z trilogie Návrat do budoucnosti. (pajik)
  • Do kin byl snímek distribuován pod krycím názvem On the Rocks, což je odkaz na pokračování původního snímku Arthur 2: On the Rocks (1988). (Avalon820)

Související novinky

Ben Stiller zdraví ze záhrobí

Ben Stiller zdraví ze záhrobí

16.10.2011

To není bizarní forma nekrologu. Jeden z nejúspěšnějších komiků současnosti je pořád mezi námi. Horší to bude s jeho postavou v mírně hororové komedii Rentaghost, kterou Tom Lennon a Robert Garant … (více)

Reklama

Reklama