Reklama

Reklama

Květiny v podkroví

  • USA Flowers in the Attic (více)
Trailer

Obsahy(1)

Po smrti svého manžela se matka vrací ke svým bohatým rodičům i se svými čtyřmi dětmi. Aby získala zpět sympatie i i jmění svého umírajícího otce, který nesouhlasil s její svatbou, ukrývá děti v podkroví a zapře před ním jejich existenci. Starší Cathy a Chris a malá dvojčata Carrie a Cory žijí v podkroví navštěvovány pouze despotickou babičkou a matkou, která se objevuje čím dál tím míň a přestává mít o děti jakýkoli zájem. Sourozenci pomalu slábnou a Cathy zjistí, že se je jejich matka a babička pokoušejí otrávit. Po smrti Coryho přísahá Cathy matce pomstu.

Film byl natočen podle knihy populární spisovatelky Virginie C. Andrewsové. Kniha Květiny v podkroví se dočkala i několika pokračování. (Saara)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (40)

kaylin 

všechny recenze uživatele

Vzhledem k tomu, že jsem viděl nedávný remake, nemyslel jsem si, že budu nějak překvapen, ale opak je pravdou. Tohle zpracování příběhu, který jsem bohužel nečetl, je mnohem zajímavější v tom smyslu, že je drsnější. Tohle vůbec není laskavý příběh a happy end je zde vykoupený skutečně pořádným strádáním. Navíc Louise Fletcher je prostě démonická. ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Všetko je tu akoby len v náznakoch - náznak o bezútešnú a dusivú atmosféru, náznak o zaujímavé vyústenie deja... len škoda, že nič z toho nebolo dotiahnuté do konca. Všetko sa nakoniec pokazilo a ostalo len pri náznaku. Herci boli vybratí dobre (typovo), samozrejme najviac ma zaujala L. Fletcher, ktorá v postave bigotnej a zvrátenej babičky dokázala vo mne navodiť riadnu nechuť. V tomto smere za asi najslabší článok považujem obe staršie deti, ktorých naivita (plynúca zo scenára aj z ich hrania) mi miestami dosť vadila a narúšala inak solídny psychoteror a atmosféru. Oceňujem aj hudbu, ktorá bola presne taká aká mala byť - jednoduchá, no po atmosferickej stránke veľmi účinná. Záver ma ale dosť sklamal - pár vecí tu zostalo nevysvetlených a mne jednou veľkou záhadou a samotné vyústenie mi prišlo veľmi, ale veľmi rýchle, odbité a príšerne lacné. 65/100 ()

Reklama

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Tady pozor. Pokud vás trailer navnadil na pořádnou hororovou jízdu, možná se lehce spálíte. Květiny v podkroví je hlavně psychologickou drámou, přičemž těch vyloženě hororových sekvencí je poskrovnu. Ale neznamená to, že film je výrazným zklamáním, jen mu zkrátka chybí koule. Samotný námět čtveřice árijských dětí - uvězněných v pokojíčku s výhledem přes mříže - je nadmíru lákavý a slibuje trochu víc, než jen detailní rozbor jejich postupného chátrání a psychického vyčerpání. Na druhou stranu Louise Fletcherová je svině k pohledání, některé scény mají docela sílu (viz. nepodařený útěk ze střechy domu) a režisérovi kryje záda veterán Young. ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Tento film bych označil za převeliké zklamání. Ne snad proto, že bych se na něj nějak extra těšil, nýbrž kvůli potenciálu, který je cítit doslova z každé situace a jehož se vůbec nepodařilo využít. Flowers in the Attic mají předně vynikající pochmurnou hudbu a celkem dobré herce, kteří jsou bohužel nuceni odříkávat dosti naivní dialogy a chovat se nepříliš uvěřitelně. Zkrátka chtělo by to ve všech ohledech přitvrdit, více zapracovat na psychologii a bylo by vyhráno, téma je dostatečně silné pro velmi dobrý psychologický thriller/horor. Tohle si hlasitě volá o remake. ()

topi 

všechny recenze uživatele

Nebýt hudby Cristophera Younga, která některými fragmenty připomínala Hellraisera (stejný rok výroby), tak bych šel s hodnocením ještě níže. Hudba je na tomto snímku to nejlepší a ten nadpozemský ženský chorální nápěvek, který se prolínal po celou stopáž, mě evokoval Zánik samoty Berhof. Samotný příběh není špatný, ale chybí mu svižnější tempo a lepší gradace. Victoria Tennant jakoby z oka vypadla naší herečce Mileně Steinmasslové a Louse Fletcher si zahrála na chlup stejnou mrchu jako v Přeletu nad kukaččím hnízdem. ()

Galerie (16)

Reklama

Reklama