Reklama

Reklama

Barbarella

  • Francie Barbarella (více)
Trailer

Obsahy(1)

Barbarella (Jane Fonda), mezihvězdná zástupkyně Země 41. století, má za úkol najít vědce jménem Durand Durand z planety Tau Ceti. Durand Durand vynalezl mocnou zbraň Positronic Ray. Země je nyní mírumilovná planeta a zbraně jsou pro pozemšťany něco zcela neslýchaného. Tau Ceti se zdržuje v neznámé oblasti vesmíru, kde je velmi pravděpodobné, že zbraň padne do nesprávných rukou. Barbarella se v psychedelické vesmírné lodi plné okouzlujících oblečků vydává na Tau Ceti, kde bohužel ztroskotá. To jí ovšem nebrání, aby pomalu ale jistě vědce vystopovala. Přesouvá se z jedné exotické lokality do druhé a při plnění svého úkolu objevuje kouzlo mezihvězdného sexu. (Cinemax)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (292)

2Pac 

všechny recenze uživatele

Barbarellu je ako kofola a priznava si to. Je neskutocne presladena a ma velmi vela bubliniek. V zaplave vsetkych tych filmov co sa tvaria na to ze su kvalitne vino posobi ako skvele osviezenie.Film je plny absurdnych scen na ktorych je vidno ako od vtedy pokrocili chlapci od specialnych efektov. Jane Fonda je tu neuveritelne hot a vo filme mame moznost vidiet ju az dvakrat zazivat orgazmus. Tie orgazmy stoja za to.Nie vsade vam ukazu pilulkovy, alebo dokonca pianovy orgazmus.wow ;-) No a tym striptizom na zaciatku strcila D.Moore hlboko do vrecka. ()

Divočák 

všechny recenze uživatele

Film, ve kterém hlavní hrdinka připraví o panictví slepého anděla a posléze je "mučena" na hrůzném přístroji zvaném "orgasmatron"!!!;) Jane Fondová je tu navíc opravdu šťavnatá a úvodní scéna se striptízem ve stavu bez tíže už pro mě asi navždy zůstane symbolem 60. let (minulého století). ***Věděli jse, že: Najít herečku, která by roli promiskuitní kosmonautky Barbarelly přijala, se ukázalo jako více než velký problém. Rachel Welchová ji odmítla rovnou a když se ji producent Dino de Laurentis pokusil vnutit vycházející hvězdičce Virně Lisiové, rozplakala se, zrušila svůj hollywoodský kontrakt a vrátila se zpět do Itálie.//Natáčení filmu připomínalo jeden veliký mejdan, který přilákal i spoustu tehdejších hvězd. Terryho Southerna přijel navštívit jeho kamarád John Lennon a vajíčka jim smažila Joan Bazeová. Černou královnu si zase zahrála Anita Pallenbergová, přítelkyně Keitha Richardse z Rolling Stones.// Role Barbarelly později ležela Fondové natolik v žaludku, že přiměla svého manžela - digitálního magnáta Teda Turnera - aby film koupil a strčil ho do archivu, kde vydržel až do roku 1991. Důvodem jeho znovuvytažení na svět byl rozpad jejich manželství. Pokaždé, když se dvojice pohádala, zavolal Turner do své televize Superstation WTBS a přikázal pouštět Barbarellu. Jednu dobu ji stanice dokonce vysílala 4x týdně.// Skupina Duran Duran získala své jméno právě podle hlavního záporáka z "Barbarelly". Jejich první singl se pak jmenoval "Eletric Barbarella".//Ve Vídni můžete vidět muzikál "Barbarella", k němuž složil hudbu Dawid Stewart z Eurythmics.*** ()

Reklama

Flipnic 

všechny recenze uživatele

Tohle je jpro mne paradoxně jeden z vůbec nejvíc nepochopitelných filmů, jaké jsem kdy v životě viděl ... Asi první půlhodinu jsem nevychytával a nechápal vůbec, pak se to docela rozjelo a už jsem se jakž takž "naladil" ... Ano, naladit se na tento film bylo pro mne právě to nejobtížnější a stejně nevím, jestli se mi to podařilo. Já prostě nevím, jestli to všechno bylo myšleno vážně něbo ne, herecké výkony ... jestli byly perfektní nebo tragické, comixovost filmu jestli byla náhodná nebo účelová atd. Film je to prostě podivný a i když jsem si říkal, že tohle a tamto je prostě perfektní, ve skutečnosti jsem se u toho šíleně nudil. Krásná Jane Fondová a její oblečky super. Výtvarná stránka taky super, barvičky ... hmm ... takový prostě LSD trip, krátký ... Ne, "Barbarella" je prostě film, který mne po 40ti letech naprosto odrovnal a vůbec nevím, co si o něm mám myslet. A to jedinné a hlavní se mi na něm právě tolik líbí!! ()

igi B. 

všechny recenze uživatele

Naprosto ujetá >fanta(sy)stická< taškařice, která (to je můj ničím nepodložený dojem :-) mohla vzniknout jen v létě lásky (byť v Evropě) a nikdo mi nevymluví, že Mistr Vadim, krom toho, že krásnou Jane hýčkal, nebral nějaké stimulující >posiláty< ... ;-) Já vím, že svou pointou i filmařsky toto díl(k)o nepatří zrovna do zlatého fondu světové kinematografie, leč svou poetikou a jistou ujetostí si v rámci (sub)žánru prostě nejvyšší hodnocení zaslouží. Nemám zrovna v lásce slovo >kultovní< , ale Barbarella je věčná :-)... ()

Ruut 

všechny recenze uživatele

UPDATE 2020: Ona je zlatíčko, ale stačilo by jí tak 60-70 minut. ---- Tohle vidět v roce 1968 musel být zatraceně velký zážitek. Barbarella je naducaný obláček plný sexy hračiček a krásných kulis. Úvodní titulková sekvence je nejvíc sexy ever. Pak následuje půlhodina poznávání nového světa a snových krajinek. Po ní se už řeší (dnes trochu unilý) příběh, což je škoda - raději bych víc a víc z té vesmírné nádhery. Co dodat - krása, nápaditost .. .a taky 42 roků od premiéry, takže nějaký zběsilý mazec nečekejte. ()

Galerie (76)

Zajímavosti (16)

  • Legendární komiksový český plakát k filmu navrhl Kája Saudek. Na vlaštovce vlevo se dokonce objevil nápis "Muriel a Andělé" odkazující k prvnímu dílu jeho nejslavnějšího grafického románu, který vytvořili společně se scenáristou Milošem Macourkem. (Shaqualyck)
  • Scéna, kdy letí slepý anděl Pygar prostorem s Barbarellou v náručí, probíhala následovně: Specialisté na dálkové ovládání vymysleli rafinovanou konstrukci: ze zeleného pozadí vyčnívala vodorovně obrovská ocelová otočná tyč, na kterou byly mocnými šrouby a háky upevněny dva kovové korzety. Jeden byl vyroben na míru Johnovi Phillipovi Lawovi a druhý pro Jane Fonda a oběma jim co nejtěsněji přiléhaly k tělu, protože na nich museli mít oblečené ještě filmové kostýmy a celé to nesmělo vypadat moc bachratě. Byla to nepopsatelná bolest. Nikdo nepomyslel na partie „tam dole“ a tíhu obrovských křídel, které anděl ještě měl. Představitel Pygara byl přesvědčen, že jeho sexuální život bude předčasně ukončen. [Zdroj: Jane Fonda – kniha Tak šel můj život] (Pavlínka9)
  • Úvodní scéna – svlékání kombinézy, fungovala následovně: Kabina kosmické lodi byla postavena v ateliéru obráceně, tedy vzhůru nohama, takže směřovala nahoru ke stropu obrovského zvukového studia. Místo podlahy byla na dekoraci umístěna tlustá skleněná deska a kameru zavěsili technici na konstrukci tak, že zabírala kabinu pod sebou skrz tuto skleněnou „podlahu“.  Jane Fonda pak musela vyšplhat po žebříku na sklo, aby byla v záběru nad kabinu a celá situace tak vytvářela iluzi, že se vznáší ve vzduchu. [Zdroj: Jane Fonda – kniha Tak šel můj život]
    (Pavlínka9)

Související novinky

Sydney Sweeney, Edgar Wright a Barbarella?

Sydney Sweeney, Edgar Wright a Barbarella?

15.05.2024

Natočení nové verze kultovního snímku Barbarella z roku 1968 je tématem střídavě prakticky už skoro po dvě dekády, nicméně zatím se nový příběh spoře oděné hrdinky a jejího meziplanetárního… (více)

Tvůrce Drive a sexbomba Barbarella?

Tvůrce Drive a sexbomba Barbarella?

25.06.2012

Vesmírnou agentku, která umí ženské zbraně používat ještě zručněji než zbraně klasické, stvořil legendární komiksový tvůrce Jean-Claude Forest. Celosvětově ji ale striptýzem v beztížném stavu… (více)

Předělávky a pokračování útočí

Předělávky a pokračování útočí

09.08.2009

Jistě, útočí už odpradávna (když se v tom začneme vrtat, zjistíme, že i Ben Hur byl vlastně remake), ale poslední dobou jakoby jejich nápor sílil a válcoval všechno ostatní. Až má člověk dojem, že… (více)

Pořádně žhavá špionáž

Pořádně žhavá špionáž

14.04.2008

Kočky, zbraně, těsné kostýmy z lesklé kůže, nebezpečné mise. Tak to máme rádi. A hlavně ať to není nějaký bourneovský klon v sukních! Nebojte, žádné další pokusy o realistickou špionáž u… (více)

Reklama

Reklama