Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Původně byl projekt zamýšlen jako celovečerní dokument, ve kterém byly konfrontovány životní příběhy trojice mužů, jejichž osudy různým způsobem determinovala droga. Jeden patřil k nejvýraznějším vynálezcům a „vařičům“ pervitinu u nás, druhý léta působil v protidrogovém oddělení policie a třetí, známý rocker, propadl drogové závislosti. Dramatické zvraty v osudech této trojice reálných hrdinů inspirovaly posléze producenty a tvůrce filmu k nápadu zkombinovat dokumentární výpověď s hranými sekvencemi. V nich se zrcadlí strhující pád na samé dno a „cesta z pekla“ zpátky do života. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (200)

Tsukikage 

všechny recenze uživatele

Docela dost se mi to líbilo. Umělecky dobře zpracované. Časová linka se mi zdála dost kvalitní. A ještě k tomu tam promlouvají postavy, kterým se to fakt stalo, proč ne? Dobře spracované, zajímavé příběhy a postavy i kamera a scéna byly dobré, co víc si přát. Osobně drogy nesnášim a tento film to ve mě jenom utvrdil, tedy asi splnil svůj účel, takže jednoznačně dobrý. ()

HonzysKISS 

všechny recenze uživatele

Na české poměry výborně natočený film/dokument. Cítil jsem u toho tu správnou drogově psycho atmosféru. Výběr hudby je taky super. Jediná obrovská škoda je, že je to vážně krátké. Stoprocentně bych to uvítal i delší. Protože toho vaření a složení drog jako takových v tom bylo hrozně málo. Chce to opravdu mnohem víc informací, když už je to takový dokument. Za to bohužel hvězdička dolů. 89/100 ()

Reklama

kisha 

všechny recenze uživatele

Ideální pro děti školou povinné. Dokumentárně-filmová forma funguje dobře, přidává na působivosti, která je ve filmech typu "Drogy jsou špatné" nezbytná. Herecké výkony působí často amatérsky, stejně jako mnoho scén (ples, nemocnice..), z toho důvodu mé průměrné hodnocení, které díky sympatickému Řehořkovi zvedám na 3 hvězdy:) ()

zette 

všechny recenze uživatele

Mozna, ze se tento film mohl udelat koukatelnejsim pro sirsi verejnost. Svou autentickou vypovedi vsak dokaze zaujmout. Vyborny vyber postav (varic, policajt, narkoman), jejichz osudy se vzajemne prolinaji. Myslim, ze se v tomto filmu podarilo verne nastinit drogovou situaci u nas od sedmdesatych let. Dost uzivatelu zde kritizuje herecke vykony, minimalne Rostislav Novak vsak svou roli zahral vyborne. Po Czech made man druhy Rehorkuv film, ktery me svym nametem a zpracovanim zaujal, tak snad se mu bude darit i v budoucnu a vyhne se filmum typu Signal. ()

Galerie (25)

Zajímavosti (4)

  • Exteriéry se točily v dramatických kulisách, které dokumentují chmurnou atmosféru příběhu a tvoří mu výmluvné kulisy. Depresivní prostředí našli filmaři v krematoriu, na hřbitově, v márnici, na hlavním nádraží, ve zničených a polorozpadlých domech, za zdmi vězení a také v areálu psychiatrické léčebny v Bohnicích. [Zdroj: Falcon] (POMO)
  • Film byl natáčen pod názvem "Cestou z pekla", posléze byl přejmenován na "P" s podtitulem "Cesta z pekla" a až nakonec se tvůrci rozhodli pro název PIKO. (darek kartac)
  • Piko je krycí název pro drogu Pervitin. (Indy21)

Reklama

Reklama