Reklama

Reklama

REC 3: Počátek

  • Španělsko [REC]³: Génesis (více)
Trailer 1

Třetí díl slavné španělské hororové série REC. Na svatbu Kolda a Clary dorazí několik jejich příbuzných a přátel, mezi nimiž je jeden, kterého pokousal pes. Ten o pár chvil později začne napadat další hosty, čímž se virus začne nekontrolovaně šířit. To změní nádhernou svatební chvíli Kolda a Clary v noční můru plnou mrtvých... (TV Horor Film)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (477)

GigaPudding 

všechny recenze uživatele

Tenhle film akorát těžce dojíždí na to, že skoro každej čekal zase to samý, jako byl první REC :), a když dostali normální obyčejnej zombie film bez ruční kamery v činžáku, tak propadli hysterii :). Genesis je prostě jak klasickej odlehčenej zombie film, kde bafají zombie, ale zároveň se to nebere úplně vážně a zombie tam nemají rádi knihu genesis :). Jinak to ale taky nepřesahuje průměr těchto filmů, takže jenom *** a nebudem tomu strhávat hvězdičky jen proto, že to nebylo zase jen opakování těch samých zombie v tom samým činžáku a s tou samou ruční kamerou :). ()

S.Quentin QUALE 

všechny recenze uživatele

To byla ale taškařice, tahleta svajba! Takže postupně - několik velice dobrých scén, spousta mizerných scén, párkrát se mi i protočily panenky. Jako zombie horor to možná sahalo po průměru. Ale teď - může mi někdo vysvětlit, z jakého důvodu se to jmenovalo REC? Doprdele dyť už to nebylo ani FF. Kdyby se to jmenovalo "Wedding of the dead", tak bych nad tím mávl rukou, ale toto.....ještěže to mělo jen 80 minut, netrpěl jsem dlouho. Tfuj! ()

Reklama

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Je strašná škoda, že u takhle rozjeté série se Plaza rozhodl zatáhnout za ruční brzdu. A není to jen odhozenou kamerou, po které se film v 21. minutě přepne na klasickou formu. Stísněnou atmosféru uvnitř tmavého činžáku totiž vyměnil za slunečný den na malebném zámku, jenž se zvrhne v typický masakr plný řevu a kousanců. Hodně se hysterčí, utíká, a tuhle jaksi ohranou písničku zvelebí až motorová pila zařezávající se do ksichtů nakažených. Bohužel hodně krátce. Jinak bez napětí, atmosféry a snahy se někam posunout. Není ale všem dnům konec... uvidíme, jak to zafinišuje Balagueró. ()

Campbell 

všechny recenze uživatele

Do žánru bych ještě přiřadil komedie, protože občas mi to tak přišlo. Některé scény mi přišla až přespříliš odlehčené, že to tvůrci nemohly ani myslet vážně. Nicméně jsem se na film hodně těšil ale co následovalo bylo zklamání které ukázala už dvojka. Je tu sice krve dost a gore je pěkné, a i zombie jsou slušný svině. Ale ted přijde na řadu humorná stránka která se k filmu prostě nehodila. Navíc je to Rec(což znamená nahrávání) ale to co dělalo rec Recem se nedočkáme, handycam tu není využit jedině na začátku ale ten je bez zombíků, takže nuda. Zombí jak jsem říkal jsou strašný svině ale masky samotné nic extra. A bohužel ani postavy mě moc nebraly a dost mě nudily. tohle je spíše vyloženě pro fanoušky zombáren, nedávno jsem viděl Quarantine 2 a ta se mi líbila o něco víc. Ale i tak dám 3*, za hezké gore, a za pár dobrých scén. ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Pokud platí [Rec] = Alien a [Rec]² = Aliens, pak [REC]³ Génesis = Alien: Resurrection. Je to jiné, no a co. Holt jsme nakonec místo očekávaného prequelu, který by vysvětlil původ viru (název je velmi ... lišácky ... zavádějící), dostali samostatně stojící a stylově velmi odlišný "zombie" survival, jehož pořádné propojení s prvním a druhým dílem tuším přijde až v závěru tetralogie. A osobně s tím nakonec nemám zdaleka takový problém, jako jsem čekal po prvních veskrze negativních ohlasech. Kreativity a originálních nápadů odminule sice ubylo - Paco Plaza je opravdu jiná váhová kategorie než Balagueró, čehož se bál každý, kdo o filmografiích obou pánů něco ví, ale i tady se pár zajímavých momentů najde a celkově se jedná o svižný, napínavý a zábavný (v určitých chvílích až moc - například sekvence s motorovkou mi přišla vyloženě over the top - a zrovna tyto chvíle jsou to, co mi na celém Genesis vadí zdaleka nejvíc) horor, který to ale u většiny fanoušků nebude mít vůbec lehké. Nedivím se tomu, ale k všeobecnému hejtu se tentokrát nepřipojím. U mne tedy relativně spokojená úleva za 75 % a jsem zvědavý, kam to ve finále dovede Jaume. ()

Galerie (80)

Zajímavosti (9)

  • V celosvětových kinech film utržil 11 milionů amerických dolarů. (NIRO)
  • Původ vypuknutí démonické epidemie je vysvětlen v grafickém románu „REC: Historias Ineditas“, který v Evropě vyšel současně s tímto filmem. (LUKICKK)
  • Plagát k filmu pre uvedenie v USA vytvoril Tony Moore, spoluautor komiksu "The Walking Dead". (FromHell)

Reklama

Reklama