Reklama

Reklama

REC 3: Počátek

  • Španělsko [REC]³: Génesis (více)
Trailer 1

Třetí díl slavné španělské hororové série REC. Na svatbu Kolda a Clary dorazí několik jejich příbuzných a přátel, mezi nimiž je jeden, kterého pokousal pes. Ten o pár chvil později začne napadat další hosty, čímž se virus začne nekontrolovaně šířit. To změní nádhernou svatební chvíli Kolda a Clary v noční můru plnou mrtvých... (TV Horor Film)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (477)

Cervenak 

všechny recenze uživatele

Dafaq?! Dokonale zbytočný a nefunkčný film. Nie je to ani vtipné, ani napínavé, nefunguje ani rámcovanie srdcervúcou love story a found footage koncept tvorcovia po 20 minútach opustia a ukáže sa to ako zásadná chyba, pretože v tej chvíli film absolútne stratí úvodnú "uveriteľnosť". Zvyšok je trápna, zle natočená fraška, v ktorej aj tie lepšie nápady (Sponge John, zbroj svätého Juraja, agent španielskeho SOZA) čoskoro umrú na nevyužitie. A čo je najhoršie, je tam zúfalo málo gore a zombie kills sú lacné a neoriginálne. Ohromné sklamanie. Keď film, ktorý má čistého času 70 minút, túžite vypnúť už v polovici, niečo je zle. ()

TeeAge 

všechny recenze uživatele

|| Scenár: Luiso Berdejo, Paco Plaza | Hudba: Mikel Salas | Produkcia: Julio Fernández | Distribúcia: Magnolia Pictures | Štúdio: Filmax | Rozpočet: 5 miliónov € | Tržby: 10,148,447 $ || Je viac, než neuveriteľné, že tento film režíroval ten istý človek, ako prvý, kultový REC. Zásadná zmena je jasná: Projektu sa nezúčastnil druhý režisér a tiež scenárista Jaume Balagueró, ktorý mal jednoznačne najväčší podiel na úspechoch prvého a druhého dielu. Tento tretí už nemá nič spoločné s predchádzajúcimi, aj keď to zo začiatku ešte vyzeralo celkom nádejne. Kamerový obraz je po necelej pólhodinke opustený, čím to stráca ducha - nehovoriac o nepodarenom pokuse Jacksonovského humoru. Dve hviezdy aj tak, pretože agent soza, zbroj svatých, nevesta s pílou sú predsalen elementy obdivuhodné, na jedno kuknutie určite. ()

Reklama

Hrabka 

všechny recenze uživatele

Kdyby se to jmenovalo třeba "Wedding of the Dead" a nemělo to nic společnýho s REC, tak by to tady mělo minimálně 60%. Ale nedivím se, že hodnocení je takový jaký je, protože se to prostě s předchozími díly srovnává a srovnávat bude. Tohle pokračování je prostě úplně jiný kafe, neříkám že to je nějak o moc horší (než dvojka), ale je to prostě o dost jiný. A to se lidem nelíbí. Když to ovšem srovnám s ostatními (zombie) horory a nebudu brát tolik v potaz předchozí díly, tak já osobně jsem s tímto filmem vcelku spokojený. Vítám částečný odklon od kameramana jako účastníka děje, protože kdyby to pokračovalo stejně jako úvodních 20 minut, tak bych to asi ani nedokoukal. (To se každýmu kameramanovi, i když je to amatér, tak klepe ruka?) Když opomenu některý fakt až komediální prvky (zbrojnoši) a některý trapácký situace, tak to byl slušnej horůrek s několika velmi povedenýma pasážema a se značným množstvím rozsekaných těl. 60% ()

Carol Pifková 

všechny recenze uživatele

Tak tu máme krásnu postupku. Tretí RECtálny film má odo mňa 1*. Dúfam, že slovo rectálny som nikomu neprebrala, pretože v poslednej dobe tu padajú sprosté obvinenia z kopírovania ale prisahám, že ma to napadlo z mojej vlastnej prázdnej hlavy a akékoľvek zhody sú náhodné. Nemôžem si pomôcť ale čo nový Rec to nová sračka. Milujúci sa nemŕtvi, ktorí spolu držia aj po smrti, ktorá ich vlastne rozdelila? Čo to bude nabudúce, svadobný obrad nemŕtvych? Plodenie malých zombíčat? A teda ja vám neviem ale prečo v zombie filme musí byť vždy jeden tlstý? Vždy potom viem, ktorý z nich bude určite zombie, no presne tak vždy ten najviac rôsolovitý alebo ten čo sa najviac podobá na fotku verbala. ()

flanker.27 

všechny recenze uživatele

Tolik promarněnýho potenciálu a nápadů. Přitom scéna "přestaň to kurva točit" mě vyloženě potěšila, protože se někdo konečně odvážil jít za hranice first person camera (známější pod názvem found footage, ale to první se mi zdá lepší). Jenže tím končí skoro všechna pozitiva. Máme tu docela sympatický pár ženich-nevěsta, ale většinu filmu se pohybujou odděleně. Máme tu brnění, jehož výhody nemáme šanci docenit. Máme tu mnohokrát v záběru meč na rozkrojení dortu, jehož ostrost však nakonec okusí jen děda s rozbitým naslouchátkem. Nemáme tu atmosféru ani intenzitu prvních dvou dílů. Tam se daly logický kiksy postav chápat díky stresovým situacím, tady se všichni chovají nelogicky i ve chvílích, kdy žádný nebezpečí nehrozí a zásadně se zbavujou zbraní a všeho, co by jim mohlo přinést výhodu. Škoda toho. ()

Galerie (80)

Zajímavosti (9)

  • Ačkoli to název naznačuje, nejedná se o prequel, neboť děj se odehrává ve stejné době či dokonce později než první a druhý díl. Lze to poznat ve scéně, kdy se Koldo (Diego Martín) nachází v řídící místnosti a v televizi za ním jsou ve zprávách zobrazovány právě události prvních dvou dílů. (Teabag)
  • Třetí díl upustil od ručních subjektivních záběrů prvních dvou filmů a sklidil za to od recenzentů kritiku. (S.U.E.S.)
  • V celosvětových kinech film utržil 11 milionů amerických dolarů. (NIRO)

Reklama

Reklama