Reklama

Reklama

Mendez je charizmatický riaditeľ malého cirkusu. Jedného večera navštívi lunapark. Tam sa stretáva s Willom, ktorý je nešťastný a zatrpknutý. Will sa po stretnutí s Mendezom rozhodne z lunaparku utiecť a pridať sa k Cirkusu Motýľ. (TV Lux)

Recenze (120)

pytlik... 

všechny recenze uživatele

Z "umělecké" stránky je ten film klasická americká slaďárna, podbarvená sentimentální hudbou jak ze svatby v tisícím díle jihomerické telenovely. I když narozdíl od telenovely nějaké to poučení skrývá, např. že je v jejich vlastním zájmu nepomáhat postiženým - oni dokážou vše sami. Jaksi z "lidské" stránky mě přístup toho hlavního herce ke svému osudu nechává chladným - stejně hodnotnou variantou mi přijde sebevražda, o kterou bych se nejspíš na jeho místě snažil já. ()

kajda.l

všechny recenze uživatele

Definice amerického snu po duchovní stránce? Působí to tak. Spousta lidí zde píše, že svět je plný lidí, kteří se postiženým a jinak odlišným lidem posmívají, ano je to hnusné, ale zároveň nevím, proč bych měl tyto lidi litovat či se jimi nechat dojímat. Plakal jsem, ale jinak než tvůrci zamýšleli. Slabé tři za kouzelnou atmosféru starého cirkusu. Pokrytecký a zbytečný film. Na motivační video pana Vujicice se ovšem rád mrknu. ()

Reklama

xargos 

všechny recenze uživatele

Nicka Vujitice znám už nějakou dobu, ale tenhle film ne - mám tři roky zpoždění... Díky http://www.videacesky.cz/kratke-filmy-online-zdarma/cirkus-motyl je vše dohnáno. Tento film je o naději a o tom, že každý člověk se může proměnit v krásného motýla, ať již přichází z jakéhokoliv (horšího) prostředí, kterým je ovlivněn. Někdy stačí jen impuls, někdy pořádné nakopnutí, aby rozepjal křídla a letěl... V tomto příběhu má Mendez, pricipál cirkusu, právě tuto roli, tento vliv na ostatní. Nenásilně a nenápadně dává možnost ostatním "stát se motýlem". Každé "ztracené duši" přeji takového člověka, aby ho dostala do cesty. A Nick Vujitic - jednoduše úžasná bytost:) V krátkém příběhu je řečeno to podstatné o životě. A co to je? Podívejte se na film. Pokud vám to nedojde, zamyslete se, kde jste svá křídla zapomněli... ()

hellstruck 

všechny recenze uživatele

Krátkometrážní citová ždímačka, která mě rozplakala. Nejhorší je, že takových lidí, kteří se smějí cizímu neštěstí, je na světě opravdu hodně. Nick Vujicic, který se opravdu narodil bez končetin, v tomto filmu hraje atrakci v cirkusu, kde si ho nikdo neváží a vystavují ho posměchu. Nakonec Willa objeví principál cirkusu Butterfly a vezme ho pod svá křídla..Dává tím tak Willovi šanci na mnohem lepší a radostnější život. Nickův příběh je hrozně smutný, ale on přesto žije naplno a má elánu na rozdávání, dokonce je motivační řečník. To si zaslouží opravdové uznání. ()

Hrabka 

všechny recenze uživatele

Magnificent je trochu přehnané slovo. Nick Vujicic si jako reálná bytost zaslouží uznání za to, že dokáže takto žít a ještě z toho prosperovat. Film ukazuje vlastně to, čím si zřejmě prošel nebo by si tím se svým handicapem určitě mohl projít, v trochu jiném, historickém podání, které je sice krásné, emotivní a velmi motivující pro ostatní, ale zase bych to tak nepřeceňoval. Tady nejde moc o nějaký kraťas, jeho kvality apod, ale spíše o myšlenku, nad kterou je třeba se zamyslet, a proto je velmi těžké to nějak hodnotit. ()

Galerie (5)

Zajímavosti (5)

  • Filmový štáb včetně herců a komparzu čítal 150 osob. (heyda)
  • Natáčení probíhalo 12 dní. (heyda)
  • Krátkometrážny film videlo viac než 10 miliónov ľudí na celom svete, čo odštartovalo prípravu jeho celovečernej verzie. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama