Reklama

Reklama

Pilíře Země

(seriál)
  • Kanada The Pillars of the Earth (více)
Trailer
Kanada / Německo / Velká Británie, (2010–2011), 7 h 9 min (Minutáž: 48–57 min)

Epizody(8)

Anglie roku 1123. Tom Stavitel (RUFUS SEWELL), povoláním kameník, sní o stavbě velkolepé katedrály. Spojence pro její realizaci nachází v ambiciozním převorovi Philipovi (MATTHEW MACFADYEN). Zatímco se Anglie po smrti krále Jindřicha I. utápí v občanské válce, začíná se v Kingsbridgi po letech příprav mohutně stavět. Zhmotnění jedné velké představy však bude trvat několik desetiletí plných intrik, vražd a válek. Bez síly lásky by však cíle nebylo nikdy dosaženo. To ona dává lidem křídla k uskutečnění snů malých i velkých. To ona pomáhá dobru zvítězit nad zlem. A právě o tomto vítězství je náš příběh.

PILÍŘE ZEMĚ, knižní bestseller Kena Folletta je již několik let na výsluní zájmu čtenářů celého světa. Nyní k vám přichází 4dílné filmové zpracování tohoto velkolepého historicko-dobrodružného eposu z produkční dílny Tonyho a Ridleye Scottových, tvůrců hitů Gladiátor a Robin Hood. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (221)

Deimos 

všechny recenze uživatele

DivX/// Obsazení 9/10 Děj 9/10 Hudba 7/10 Výprava 8/10/// +herci (především Eddie Redmayne, Hayley Atwell, Ian McShane) jejich postavy (především Maud, Philip, Tom Builder, Jack), provázanost mezi postavami, historické reálie, dobová výprava, záporné a kladné charaktery, romantika, napětí, intriky -negativa hledám dost těžko, možná by si seriál zasloužil o něco větší rozpočet, přestože nevypadá lacině, klidně bych si dal i nějaké pokračování, přestože zde bylo vše uzavřeno, choreografie bojů byla trochu slabší a bylo jich tu málo na to že se děj odehrával za občanské války, bojům tu nebyla věnována taková pozornost/// Pilíře Země jsou především velice kvalitním a dobře udělaným historickým seriálem. Vše je tu pro diváka atraktivní, možná i právě proto že se děj v některých scénách odlišuje od knižní předlohy. Tentokrát je to spíš ku prospěchu věci. Známé herce si budete vychutnávat a objevíte tu i několik nadějných nových herců. Krom toho pro spoustu z nich by to mohla být nejlepší role jejich dosavadní kariéry. Jsem rád, že jsem mohl být součástí tohoto výborného seriálu. Změnil můj pohled na stavbu katedrál a v mnohém mi ujasnil anglickou historii 12. století. A taky nakopl zájem o tento druh seriálů, takže velká spokojenost./// Celkem 84%/// ()

Sawy 

všechny recenze uživatele

Úvodních pár dílů mě chytlo nejen skvělou titulkovou sekvencí, ale i zajímavým námětem a skvělými herci. Výprava na úrovni hollywoodského filmu také nebyla na škodu a bylo zaděláno na další brilantní seriálový počin. Někdy v polovině mě ale přestaly bavit uměle vytvářené a stereotypní problémy se stavbou katedrály, začaly se mi zajídat soap operové vztahy mezi postavami a především jsem postrádal tu pravou středověkou atmosféru. Nějakou hmatatelnější syrovost doby, rozervanější postavy, upřímnější emoce... Nic takového jsem bohužel v Pilířích nenašel a jen smutně vzpomínám na nadějně působícího Toma Stavitele snícího o velkých stavbách v prvním díle. Je to velká škoda, protože s TÍMHLE obsazením, TÍMHLE produkčním dohledem a TAKHLE zajímavým námětem skutečně měla vzniknout vyrovnanější a silnější seriálová pecka. ()

Reklama

Bakllazaan 

všechny recenze uživatele

Zdaleka ne tak dokonalé jako Řím. Na druhou stranu byl Řím také o něčem jinem a z jiné doby. S vykresleném postav se poměrně spěchá, což je výsledek klasického kopírování knih. Co ale ztrácejí Pilíře na Římu, tak si vynahrazují opulentními záběry na hrady a stavby, efekty a skvlým úvodem, který krásně připraví na středověkou podívanou. Rozhodně stojí za vidění, přestože se z toho klasika pravděpodobně nevyklube. ()

liskam 

všechny recenze uživatele

Předlohu jsem nečetl. A přesto, (po shlédnutí prvního dílu budu pokračovat.) Z prvu velice pomalý rozjezd, hlavní postavy mě vůbec nevzaly... Z mého pohledu nemastné neslané. Ale čím se blížil konec, tím více jsem se dostával do příběhu a začínala mě přepadat zvědavost co bude dál. V tuhle chvíli dávám cca 80% uvidíme co přinesou další díly. Tak jsem shlédl první 4 díly. a už víc nedám. Nejenže mi nesedí snad všechny hlavní postavy, ale ani jim nevěřím. celý příběh je v podstatě o tom kdo je králem a kdo bude vydělávat z tržiště. Z prvotních 80% dávám 45% Dle mého seriál který nemusel být vůbec natočený.! ()

Scylla 

všechny recenze uživatele

Velkolepá seriálová sága oplývající mnohými klady i nezanedbatelnými zápory. Začněme těmi klady: hudba, výprava, povedený herecký ansámbl, slušná režie. Děj je jaksepatří rozmáchlý, ale zároveň místy nemálo naivní a limonádový. Většina záporáků je černobíle zlá a charakterově plochá, že by se za ně nemusela stydět ani Bondovka nebo Disney. Pokud ale přistoupíte na fakt, že se jedná o (někdy až pohádkově naivní) příběh, kde nechybí mocenské intriky, úkladné vraždy a pomstychtiví zloduši, ale i velká láska, víra ve vlastní vizi a přátelství, budete asi spokojeni. Nechte mozkové buňky odpočívat a užijte si středověký příběh o stavbě jedné katedrály... ()

Galerie (215)

Zajímavosti (24)

  • Během celé série jsou Stephen (Tony Curran) i Maud (Alison Pill) titulováni jako "Majesty". Angličtí králové a královny ale tento titul neužívali až do poloviny 16. století, tedy téměř 400 let poté, kdy se odehrával příběh tohoto seriálu. (PogoJoe)
  • Hoci seriál ukazuje hrady v dnešnom štýle, v skutočnosti boli v normanskej dobe zabielené. Dnešnému divákovi by biele hrady prišli čudné, ale v danej dobe hrady neslúžili len na obranu, no mali byť na míle ďaleko tiež znamením toho, že ich vládca je mocný a bohatý. Preto nemali na sebe len holý kameň, ale bolo na nich ešte vápno. (Arsenal83)
  • Pro natočení finálových leteckých záběrů posloužila katedrála v anglickém městě Salisbury. (GeusX)

Související novinky

Zemřel Donald Sutherland

Zemřel Donald Sutherland

20.06.2024

Přichází velmi smutná zpráva ze Spojených států. Ve věku osmaosmdesáti let odešel americký filmový velikán a plodný herec s přibližně dvěma stovkami filmových a televizních rolí na svém kariérním… (více)

Podzimní televizní boj

Podzimní televizní boj

13.08.2012

Skromný český televizní píseček se dočká zanedlouho dalšího boje o sledovanost, především na poli komerčních seriálů. Dvě nejsilnější komerční televize vsadily na školní prostředí (TV Nova seriálem… (více)

Po Spartakovi dorazí Marco Polo

Po Spartakovi dorazí Marco Polo

17.01.2012

Americká kabelová stanice Starz na televizním trhu výrazně zabodovala s masakrálním seriálem Spartakus (druhá regulérní série s podtitulem Vengeance startuje 27. ledna). Dařilo se jí i s Pilíři Země… (více)

Bratři Scottové zboří Pompeje

Bratři Scottové zboří Pompeje

05.04.2011

Historické a fantasy eposy se definitivně stěhují do televize. HBO včera vyvolalo nadšení prezentací první čtvrthodiny z Game of Thrones, dnes tu máme další velkolepý televizní projekt. Pompeii bude… (více)

Reklama

Reklama