Reklama

Reklama

Insidious

  • Česko Zákeřný (více)
Trailer

Když se rodina přestěhuje do nového domu, začnou se dít podivné věci. Zjevují se zde děsivé postavy a je slyšet šepot. Situace vygraduje ve chvíli, kdy se jeden ze synů neprobudí. Lékaři příčinu jeho kómatu nedokážou vysvětlit... (TV Prima)

Videa (2)

Trailer

Recenze (1 348)

tombac 

všechny recenze uživatele

Nízkorozpočtové paranormální jevy v barácích u diváků frčí, tak proč by si nemohl i Wan přihřát dolarovou polívčičku. A já mu to nejen kvůli fajn horroru Dead Silence moc přeji. Všechny propriety subžánru jsou na místě, včetně babyfonu, který se mi líbil v nejmenovaném díle španělské horrorové série Peliculas para no dormir. Ačkoliv první polovinu filmu to vypadá na obyčejnou light duchařinu, wanovsky úderných lekaček, nechutně rozšklebených ksichtů a trochu akce se přeci jen dočkáme. A není to vyčpělé, další bod pro Wana. Příjemná záležitost, už se těším na druhou projekci s českými titulky. ()

Spooner 

všechny recenze uživatele

James Wan atmosféru navodit umí, o tom není pochyb. Atmosféra se tady buduje pozvolna, ale v některých scénách je opravdu mrazivá a lekačky zde rozhodně nepatří mezi ty laciné, při kterých vás vystraší spíše hlasitý zvuk. Navíc se může Wan opřít o výborné herce. Jenom škoda slabého scénáře, který mi osobně příliš nesednul. A finále mi oproti zbytku filmu přišlo dost slabý. I tak ovšem další Wanův sympatický horůrek, ale příště už by si měl vybrat k ruce trochu originálnější scénář. ()

Reklama

Isherwood 

všechny recenze uživatele

Wan je učenlivým studentem všech žánrových učebnic a příruček, což je na jednu stranu fajn, protože si pak může dovolit zválcovat Paranormal activity během dvou, tří scén. Na straně druhé ale nepřinese nic nového, takže když jej (opět) sestřelí Whanell se svým scénářem, dojde mu dech. Sebeironická vsuvka s příchodem dvojky ‚ghostbusterů‘ ještě funguje, scéna vymítání to ale posílá do kopru. Druhá polovina evidentně neměla strašit, ale jako bizarní výlet do jiného světa je vlastně příliš krotká a pozitivní dojmy mizí stejně rychle, jako záblesk foťáku. Zvlášť, když pointu odhadnete v půlce filmu. 3 a ½. ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Dokud se Wan drží v klasických vodách, tak nejde sice o zázrak, ale funguje to. Jakmile zabrousí do neprobádaných astrálních vod, tak jde vše do kopru, protože je to rázem tak debilní a směšné, že nezbývá prostor pro atmosféru a napětí; což u žánrovky podobného ražení při projekci ve tři ráno se zvukem na plné pecky očekávám jako samozřejmost. ()

ScreamJay 

všechny recenze uživatele

Už mě začíná srát, ta bába s loutkoksichtem, co se mi pořád prochází za okny (!!!) Kdysi dávno, po shlédnutí Dead Silence jsem říkal, že James Wan prostě ví, ví co říct, kdy a jak to říct, aby strach gradoval a v pravou chvíli i kulminoval. I když pořád považuju Insidious za zbytečně překombinovaný, místy až okázale obrazný, stále je to nebývale funkční oldschoolovka, která si tu zpětnou vazbu umí nenuceně vynutit. Ve tmě nejlíp funguje NĚCO a ze všeho nejdál se v ní dostává lidská fantazie. Jako kdyby jednadvacátý století chytlo Poltergeista za koule a skrz působivý vizuál jen tak potichu špitlo: "Zatancuj mi!" Není to tak okatý, prvoplánový bizár, jak by ho nejspíš podal Rob Zombie a ani Lin Shaye není tak senzační médium jako byla Zelda Rubinstein alias Tangina, přesto tenhle digitál má potenciál k tomu, stát se s odstupem mnoha let letmo kultovní. Navíc, ta muzika Josepha Bishary, která mimo film podle mýho zas tak moc nefunguje, s vizuálem skvěle ladí. Tady dvojnásob. Pseudoasijským duchařinám nejspíš odzvonilo a já se v tomhle neoklasickým, transcendentálním bloudění našel na slušných [final rate: 70%] ()

Galerie (60)

Zajímavosti (35)

  • V pokladnách severoamerických kin diváci nechali 54 milionů amerických dolarů, součet celosvětových tržeb pak dosáhl 100,1 mil. (NIRO)
  • Náklady na výrobu byly 1,5 milionu amerických dolarů. (NIRO)
  • V scénke, kde si Josh (Patrick Wilson) pozerá svoje staré fotografie z detstva, je na jednej so psom, ktorý v skutočnosti patril režisérovi Wanovi. (misterz)

Související novinky

Hororoví mistři spojí síly

Hororoví mistři spojí síly

19.11.2022

Když se ve filmovém byznysu řekne fúze, většinou z toho nepramení moc dobré zprávy, viz studio Warner Bros. Discovery. Ta následující by ale přece jen mohla být výjimkou. Produkční společnosti Jasona… (více)

Páté Insidious zná režiséra

Páté Insidious zná režiséra

29.10.2020

Protože hororových zpráv v období Halloweenu není nikdy dost, přichází i jedna pro fanoušky duchařských filmů. Studio Blumhouse dnes oznámilo, kdo bude režírovat pátý snímek v sérii Insidious. A… (více)

Blum, Wan a vražedná panenka

Blum, Wan a vražedná panenka

19.07.2018

James Wan (Saw, Aquaman, V zajetí démonů) už má s filmy o děsivých panenkách nějaké ty zkušenosti. Jak se tak zdá, pořád jej tohle téma ale neomrzelo, čerstvě totiž oznámil spolupráci na novém hororu… (více)

Spawn míří na velké plátno

Spawn míří na velké plátno

22.07.2017

Comicsový tvůrce Todd McFarlane konečně oznámil nový celovečerák se Spawnem. Kultovní démonický antihrdina byl v kinech už v roce 1997, drsný eRkový reboot se tedy rozjíždí přesně 20 let po prvním… (více)

Reklama

Reklama