Reklama

Reklama

Ninja Faktor

(pořad)
  • Japonsko Sasuke (více)
Soutěžní / Sportovní
Japonsko, 1997, 173 min

Ninja faktor je japonská soutěž, která se koná dvakrát do roka na úpatí hory Midoryama. Úkol soutěžících je prostý. Zdolat čtyři úseky, v nichž je čeká řada nejrůznějších překážek. První dva úseky jsou především zkouškou rychlosti a obratnosti, naopak třetí prověří sílu horní poloviny těla. Jediný špatný krok může znamenat vyřazení, a také koupel v bahnité vodě. Pro ty nejsilnější a nejrychlejší je připravena vysoká věž, kterou zatím dokázala zdolat jen hrstka soutěžících. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (240)

Slavníkovec 

všechny recenze uživatele

Naprostou souhlasím s některými komentáři, chybou je prostě určitá nevyrovnanost seriálu, přece jen, každého z nás nezajímá, kdo kde jak v Japonsku pracuje, kvůli tomu si mohu pusti dokumentární film o životě v Japonsku, naopak mi chybí stejně jako některým ostatním více těch průměrných a nadprůměrných výkonů. Jsem rád, že mohu sledovat i ty neúspěšné, ba dokonce bez těch "placáků a padů" by to nebylo ono, ale tisíckrát nemusím vidět pana chobotničku, který spadne po prvním skoku (2 sekundy akce, půl minuty reklamy). Chyba je však ne ve filmu, ale v sestříhání pro evropský trh, takže hodnotím 90 procent. ()

Colonist 

všechny recenze uživatele

Překvapivě mě tihle Japonci baví! A jak! Americký Wipeout je oproti tomuto pořadu výsměch. Tam soutěžící neudělá většinu překážek, ale protože rychle padá a plave, získá nejlepší čas a dostane se do finále, kde nakonec shrábne prašule. To Ninja Faktor je nemilosrdný - nevydáte ze sebe všechno, spadnete a končíte. Navíc tady se soutěžící nesnaží zdolat horu Midoriyama pro peníze, ale prostě proto, že chtějí vydat ze sebe to nejlepší a dokončit všechny úseky. Překážky jsou mnohdy takřka nepřekonatelné a líbí se mi v jednotlivých turnajích sledovat opakující se soutěžící, jak to zkouší znovu a znovu. A baví mě i ti cvoci v kostýmech, co vypadnou hned na první překážce :) ()

Reklama

Parisée 

všechny recenze uživatele

V prvních kolech ztřeštěné a bláznivé, přesto je ale Ninja Faktor pořad, který už si vypěstoval své hvězdy, kteří na důmyslné překážkové dráze předvádějí fascinující výkony. Několikrát jsem se dokonce přistihl, jak nadějné soutěžící hlasitě povzbuzuji a u All Stars týmu trnu v očekávání. Chytlavá show. ()

Zodd 

všechny recenze uživatele

Stupidní český název asi částečně přebrali z Faktoru strachu (neboli originálním názvem Fear Factoru), protože oboje vysílali ze studia televize Prima, na Primě Cool. Ale teď něco málo k pořadu. Lidi se tomu smějí, ale nemají ponětí, jak hodně musí být těžké dostat se přes jednu jedinou překážku a kolik tréninku a fyzických sil to vyžaduje. Já vlastně taky ne, ale spíš jsem soutěžícím fandil než se jim smál. Ale jo, k smíchu to občas bylo taky, Japonci ovšem podle médií vypadají jako docela škodolibý národ (vzhledem k těm všem uchýlným televizním soutěžím), ale taky si kladou vysoké nároky nejen v televizi nebo anime příbězích, ale i v reálném životě, i když trochu jinak, než je to vykreslováno tam. :) ()

Zeck 

všechny recenze uživatele

Takeshi Castle byla čistá prdel, která sloužila pouze pro pobavení. Wipe-Out je rovněž spíše pro srandu, než cokoliv jiného. Ninja Faktor je čistě sportovním pořadem, kde nejde o držkopády, trapasy, ale čistě o výkon a posun v soutěži. Rozhodně se nedá s ničím srovnávat, zvlášť ne s Fear Factor. Japonci byli vždy trochu uchyláci, proto sledovat soutěžící přinese legraci samo o sobě. České televize by se mohly konečně pustit do podobných projektů, rozhodně bych na to koukal radši, než na řezaní ksichtů na plastické chirurgii. 80% 06.07. 2010 ()

Galerie (12)

Zajímavosti (6)

  • Existuje aj ženská verzia Ninja Factoru, ktorá sa viac sústredí na obratnosť a rovnováhu. (Amityville)
  • Od roku 1997 soutěž dokončili pouze 3 lidé, a to ve 4. klání 16. října 1999 lovec krabů Kazuhiko Akiyama (číslo 86), v 17. klání 11. října 2006 rybář Makoto Nagano (číslo 99) a ve 24. klání 1. ledna 2010 prodavač bot Yuuji Urushihara (číslo 93). (Rominator)
  • V USA existuje od roku 2007 obdoba japonské verze pod názvem American Ninja Warrior, z níž se vybraní soutěžící následně účastní turnaje v Japonsku. (ČSFD)

Reklama

Reklama