Reklama

Reklama

Lidská stonožka 2

(festivalový název)
  • Nizozemsko The Human Centipede II (Full Sequence) (více)
Trailer 1
Nizozemsko / Velká Británie / USA, 2011, 88 min

Obsahy(1)

Příběh s filmem Lidská stonožka koluje světem a pro jednoho šíleného maniaka to znamená motiv. Psychopat měl nejprve pouze úchylné a zvrácené představy, např. sex s posledním článkem, ale teď se rozhodl, že zajde dál. Spojí dohromady více článků... (StrYke)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (487)

petero 

všechny recenze uživatele

Tentokrát je to husté. Sterilnosť jednotky nahradila živočíšnosť dvojky. Pedantného chirurga vystriedal prchký strážnik podzemného parkoviska, ktorý sa s tým proste neserie. Anestetikum podávané injekčnou striekačkou nahradila rana páčidlom do hlavy. Naberie obetí za plný sklad a keď amatérsku súrovú operáciu nejaký neprežije, chvíľka záchvatu vystrieda náhradný kus. Obete sú bez príbehu, všetko však nahrádza opäť podarený záporák a jeho zdravotné, rodinné a susedské vzťahy. Pokračovanie rozvinulo námet jednotky, upgrade však môže mať za následok, že niekto to nepoberie podobne ako pri REC 2. Ja však takýto posun iným smerom vítam s nadšením, surovosť snímky mala na mňa väčší dopad ako v jednotke, ktorú som bral iba ako len fajn bizarný nápad. Toto však malo tie čarovné momenty, jedny pobavili, druhé zhnusili. ČB feeling ako i karikatúry postáv spolu s nezameniteľným štýlom snímania tomu dodali tú kúzelnú atmosféru a trojku na rozdiel od dvojky očakávam s oveľa väčším nadšením. Tom Six sa nezdá, ale má na to dotiahnuť s Final Sequence sériu Human Centipede k zdarne bizarnej trilógii ponúkajúcej vždy niečo iné. PS: Ktorý článok ľudskej stonožky si zahrá Ashlynn Yennie v trojke? =) ()

Xeelee 

všechny recenze uživatele

[FOD 2015] První díl byl absolutně nelogickej a emocionálně nefungující nízkorozpočtovej snímek. Nahoru ho táhl jen nápad stonožky, postava doktora a závěr filmu. Řemeslně nic moc. V pokračování Six spojit výbornou řemeslnou práci, atmosférický psycho drama (v hlavní roli úžasně hrající psychopat) s nechutnostmi a brutalitou velmi naturalistickýho ražení. Film se formálně odehrává v realitě, kde se Martin inspiruje prvním dílem, ale celej film má v kontrastu k tomu velmi surreálnej nádech, ať už jde o kameru, černobílý ztvárnění, to, že Martin ve filmu neřekne snad ani slovo, neexistuje tam nic jako policie nebo náhodní kolemjdoucí… Celé je to takové snové, mimo realitu. Atmosféru pak dokresluje ambientní hluk místo hudby. Prostě sem si držel od toho, co se v poslední třetině filmu odehrávalo, odstup. A pak přišla poslední scéna, která mě nepřekvapila, ale dodala celému vyznění snímku na působivosti. BTW kam se hrabe klystýr dravou stonožkou na znásilňování tatínkem v dětství… :-) EDIT: Po dvou letech od prvního shlédnutí byla projekce na velkém plátně velmi silným zážitkem. Obdrženého pytlíku na zvracení jsem ale přeci jen nevyužil. ()

Reklama

playboxguest 

všechny recenze uživatele

Těžko věřit, že má film na svědomí tentýž člověk, co stál za jedničkou. Zatímco ta byla celkem uvěřitelná a člověka až znervózňovala, její pokračování je jen změť hoven! A to nejen doslova. Hlavní hrdina/záporák je naprostej úchyl, ale především dement, který od první minuty jedná takovým stylem, že by ho odhlalil i naprostej nýmand, co nikdy nedodělal policejní akademii. A stejně jako on jsou dementní i jeho oběti, který za celej film nehnou brvou a prostě si čekaj na smrt. A stejně dementní (možná ještě dementnější než vše předchozí) je samotnej děj, kterej je plnej takovejch nesmyslů a logickejch (a hlavně anatomickejch) děr, že z toho zůstává až rozum stát a divák je nad vším tím humusem, kterej je produkovanej na úkor uvěřitelnosti, tak nasranej, že má sto chutí to vypnout a udělat stonožku z manželů Sixových (kteří už si někde po baráku něco takovýho určitě vypěstovali, jináč není možný, aby furt cucali z prstu takovýhle hovadiny...). ()

lillien 

všechny recenze uživatele

Jestli vás napadá, jaký ještě horší nápad než v jedničce by tvůrci mohli v dvojce nabídnout, klidně vám to prozradím: žádný, jen to všechno jaksi povýšili na ještě větší humáč:) takže dvojku doporučuji jen opravdovým fajnšmerkrům a zarytým fandům. Tentokrát neřádí doktor Heiter, ale jakýsi obézní „pan vajíčko s astmatem“. Je božšký. Moc se mi líbilo, jak svou roli pojal. V celém filmu totiž pronese asi jednu větu, jinak všechno utáhne výrazovými prostředky, v nichž dokonale využívá onemocnění štítné žlázy a jeho bulvy vyvalené Bazedovovou nemocí ..no to je vskutku herecký koncert. Pan vajíčko vám názorně předvede, jak to dopadá, když odfláknete nastudování příručky pro samouky „Začínáme s chirurgií“. No kupříkladu ta začátečnická chyba, kdy místo anestezie používá pajsr vás jistě donutí nostalgicky zavzpomínat na mnohem humánnější přístup dr.Heitra z jedničky.... narozdíl od něj taky většinu chirurgického náčiní vyštrachá v kuchyni nebo garáži, podle toho pak ty „řezy“ taky vypadají. Takže je to celé opravdu pikantní a vy budete v duchu blahořečit tvůrcům za to, že to celé vyvedli jen černobíle. No články stonožky si užijou své, místama už možná měly zasáhnout herecké odbory!! některým scénám v závěru filmu už se ani nedá říkat „fekální humor“, prostě se zde naplno proflákne, že režisér Tom Six může směle kandidovat na koprofága roku (volný překlad: požírač hoven ). Jinak závěr mě dokonale dorazil, takže pokud režiséra ještě před natočením trojky nezavřou do ústavu, budu se opět těšit na pokračování:) ()

heyda 

všechny recenze uživatele

No ty vole! Nechutnost, nechutnost a nechutnost. Jako těšil sem se na tenhle film hodně, ale po zhlédnutí jsem si uvědomil, že na tohle se může těšit fakt jenom zvrácenej psychouš. Ale teď k filmu. Není potřeba čekat na titulky, celý film má asi 10 vět. Zároveň si nejsem úplně jistý, jestli bylo černobíle provedení výhrou. Asi si teď klepete na čelo, ale mě tam prostě ty barvičky chyběly. Co bych chtěl pochválit a za co dávám 2 hvězdičky? Laurence R. Harvey = tahleta kreatura předvedla v podstatě one man show úplně oskarových rozměrů (pokud není skutečně blázen). Druhou hvězdičku bych chtěl dát za pár nových exploitačních nápadů. Celkově však musím říct, že jsem zklamán. Ty díry v logičnosti jsou zde obrovský jak Macocha (nejvíc do očí bijící je to, jak dokázal sám hejbat i s metrákovým chlapem). Těch kravin je tam ale mnohem, mnohem víc. Co mě zklamalo, byl příběh. Ehm příběh, no on tam žádný příběh totiž není a já jsem doufal, že Six přece jenom s něčím přijde. Bohužel se ale zaměřil jen a pouze na samoúčelnou nechutnost bez jakékoli gradace, což byl od něj hodně špatný krok. Svým způsobem je Human Centipede II revolučním snímkem, do některých zemích bude asi i zakázána distribuce, nicméně já radši brutalitu, ve které je cítit napětí a emoce, jako bylo např. v Srpskim filmu. Tady je to jen a jen o hovnech. Bohužel :-( ()

Galerie (10)

Zajímavosti (16)

  • S rozhovoru s Dr. Philipem Coakleyem, jenž se specializuje, kromě dalších věcí, na gastroenterologii a dýchací ústrojí vyplívá, že je Lidská stonožka z lékařského hlediska 100% přesná, ale ve skutečnosti by tenhle výtvor neměl dlouhého trvání. V podstatě ta základní procedura – propojeni z pusy k análu – má hodně problémů. Za předpokladu, že je to vzduchotěsný prostor, její přirozený instinkt by byl spolknout cokoli, co se jí dostane do pusy, ale kdyby ti někdo vykonal potřebu do pusy, začneš zvracet. Ty zvratky by neměly kam jít a je pravděpodobné, že bys nějaké vdechl. V tu chvíli by ses udusil nebo rychle zemřel na zánět plic. Taky předpokládám, že dýchali nosem. A když brečíš, zablokuje ti to nos, takže nemůžeš dýchat. Kdybys měl anál přišitý k puse, určitě bys brečel. Ani při nachlazení nemůžeš často pořádně dýchat nosem. [Zdroj: vice.com] (pornogrind)
  • Aby se režisér Tom Six ujistil, že je Laurence R. Harvey pro svojí roli dostatečně úchylný, nechal ho před sebou znásilnit židli. (StrYke)

Reklama

Reklama