Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Policista Amadeus se odjakživa cítil odstrčen, protože na rozdíl od všech svých příbuzných nemá hudební nadání, a navíc trpí silným odporem k hudbě. Nyní se dostává na stopu skupinky hudebníků, která se rozhodla ovládnout veřejný prostor svými akustickými útoky. Podaří se mu překazit kompozici pro šest lékařů, pacienta a operační sál, anebo se sám stane obětí války vedené pomocí hudby? Tvůrci filmu naplno zúročují svou fascinaci městským prostředím a ke zvukům, které nás obklopují, přistupují s obdivuhodnou kreativitou. Způsobem, jakým proti sobě staví hlavní postavy a jejich rozdílné postoje, bojuje snímek proti tichu, nudnému střednímu proudu i hudebnímu snobství, ale také ukazuje, že hudební moderna může být zábavná. Při tom všem ale film nezapomíná na své hrdiny a jejich touhu po naprostém klidu, či naopak hlučném vytrhávání z každodennosti. Zvuk hluku dokazuje, že hudba může opravdu měnit životy lidí. (MFF Karlovy Vary)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (259)

anli 

všechny recenze uživatele

Kriminální komedie,která k nám dorazila ze Švédska(kolik severských filmů k nám ročně dorazí?),je vskutku velmi originální a zaručeně pobaví,i když nějaké ale se najde.Skupina hudebníků,která se snaží kdekoliv a kdykoliv na sebe upozornit zvláštními výstupi a hlavně hraním na cokoliv si člověk(a divák)vzpomene.Stávají se tak vlastně hudebními teroristy,které začne pronásledovat ruka zákona....Opravdu zajímavé a nevšední.První polovina filmu je opravdu jedna vtipná scéna za druhou,vše plné originálních nápadů a gagů.Zpracování-kamera,zvuk,hudba-je na velmi vysoké úrovni a opravdu nemá chybu.Režiséři nám ukazují,jak většina lidí propadne stereotypu a taky,že si moc nevšímáme toho,co se kolem nás děje.Tahle parta si naší pozornost zaslouží a chvílemi jsem nevěděl,jestli fandím hudebníkům,nebo policajtovi.Všichni jsou opravdová"mňamka".Druhá půlka filmu zvolní tempo,místy poměrně značně(až chvílemi nudí),jakoby tvůrci nevěděli kudy kam a jakoby všechny nápady už vyčerpali.Taky se objeví několik nelogičností a nevysvětleností(motiv"hluchoty")a trochu pocit,že střihač měl více střihat.Celkově ale působí film neotřele,originálně a vtipně(scéna na operačním sále nemá chybu) a skutečně má chvílemi člověk chuť válet se smíchy.U mě krásně zvučných 75% a koukám,koukám,na co bych si zabouchal. ()

dr.fish 

všechny recenze uživatele

Samotný nápad je natolik "vyhulený", že normálně by neměl šanci na úspěch- stal se ale zázrak a film vznikl. Parta nevšedních bubeníků na cestě městem. Nejlepší koncert nepochybně ten v nemocnici, první třetina byla našláplá, pak postupný útlum. Přesto veselá taškařice vymykající se obvyklým šablonám- a to vždy potěší. 75% ()

Reklama

Krt.Ek 

všechny recenze uživatele

Interesantnější symbióza obrazu a zvuku tu ještě nebyla, respektive možná byla, ale já se s ní zatím nesetkal, neočekávám, že v životě ještě uvidím film, který by mě svou “milou šílenosti“, tak příjemně překvapil... Nebýt nevyváženosti první a druhé půlky, o které se už rozepsal Matty, neváhal bych s absolutním ohodnocením, škoda, přesto budu na “Sound of Noice“ s láskou vzpomínat... 80% ()

Rosomak 

všechny recenze uživatele

Svérázná hudební komedie Zvuk hluku oslavuje alternativní kulturu, minoritní hudební žánry a umělecký aktivismus. Sympatie jsou přitom v příběhu jak na straně policisty, který stíhá „hudební teroristy“, tak i na straně skupiny hudebníků postavených mimo zákon, jenž vynalézavým způsobem a s punkovou vervou hrají na věci každodenního užití. Oproti příběhu filmu, který vyzdvihuje nespoutanost, svobodu a protest proti společenským konvencím, působí ale samotné vystavění filmu až příliš fádně, s hrdiny bez jakékoli šmouhy, kazů či neřestí, kde vše ústí do uspokojujícího a šťastného konce. Dalo by se říct, že film se trochu alibisticky snaží nikoho neurazit a být pro všechny – což nijak nekazí jeho zábavnost (v některých scénách jsem doslova brečel smíchy), ale spíše přináší následně rychlé vystřízlivění. ()

poz3n 

všechny recenze uživatele

Tenhle film balancuje na dvou protipólech. Na jedný straně přinesl totálně originální námět hudebního terorismu, na straně druhý je ale děsně plochej. Jakoby nevěděl na co přesně se soustředit a postavy tak zůstavaj naprosto neodkrytý. Líbil se mi hlavní hrdina, působil na mě jako švédský Ralph Fiennes. Sound of Noise je film na zábavu, nic hlubšího nepřináší, nicméně ta zábava za to stojí. ()

Galerie (51)

Zajímavosti (6)

  • Filmový web indieWire označil snímek jako "Bonnie a Clyde na bubny". (Hepp)
  • Zvuk všech "skladeb" je originální - pořízen přímo při natáčení. Nebyly zapotřebí žádné dotáčky a remixy. (sluppka)
  • Natáčení probíhalo ve švédském Malmö. (pajik)

Reklama

Reklama