Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Policista Amadeus se odjakživa cítil odstrčen, protože na rozdíl od všech svých příbuzných nemá hudební nadání, a navíc trpí silným odporem k hudbě. Nyní se dostává na stopu skupinky hudebníků, která se rozhodla ovládnout veřejný prostor svými akustickými útoky. Podaří se mu překazit kompozici pro šest lékařů, pacienta a operační sál, anebo se sám stane obětí války vedené pomocí hudby? Tvůrci filmu naplno zúročují svou fascinaci městským prostředím a ke zvukům, které nás obklopují, přistupují s obdivuhodnou kreativitou. Způsobem, jakým proti sobě staví hlavní postavy a jejich rozdílné postoje, bojuje snímek proti tichu, nudnému střednímu proudu i hudebnímu snobství, ale také ukazuje, že hudební moderna může být zábavná. Při tom všem ale film nezapomíná na své hrdiny a jejich touhu po naprostém klidu, či naopak hlučném vytrhávání z každodennosti. Zvuk hluku dokazuje, že hudba může opravdu měnit životy lidí. (MFF Karlovy Vary)

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (259)

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Mám nezřízenou chuť zamlátit si do bubnů, zapreludovat si na lidské tělo, vydráždit bankovkami skartovačku, zajamovat si bagrem, lechtat smyčcem dráty vysokého napětí či si jen tak zadirigovat zvuk stříkající vody. K filmu samotnému mne sice napadá nejedna výhrada, ale ruce, nohy i uši byly po celou dobu sledování tak zaměstnané dodržováním rytmu, že mne vlastně nic jiného nezajímalo. ()

Ketri 

všechny recenze uživatele

Není nad hudební inovace, nicméně to už není nic nového. Kdysi jsem v rámci "balíčku" vstupenek na Pražské jaro navštívila i jakousi modernu. Vůbec už si nepamatuji jméno skladatele ani název skladby, nicméně byla určena pro symfonický orchestr a dveře. A to jsem si nejdřív naivně myslela, že bubeník zdrhá. ()

Reklama

iamek 

všechny recenze uživatele

První půlku jsem měl snad filmový orgasmus. Jak hudební gang začal hrát na všechno co jim přišlo pod ruku tak jsem měl husí kůži po celém těle. Navíc to nebylo bůhví jaké plácaní, ale svěži rytmická a zábavná hudba. Nejvíc mě dostala scéna v nemocnici, která je vtipná a hudebně mě bavila nejvíce. Druhá půlka už pomalu ztrací dech a tvůrci jakoby neví kudy se vidat. Ale jako celek film působí svěže, zábavně a originálně. ()

anli 

všechny recenze uživatele

Kriminální komedie,která k nám dorazila ze Švédska(kolik severských filmů k nám ročně dorazí?),je vskutku velmi originální a zaručeně pobaví,i když nějaké ale se najde.Skupina hudebníků,která se snaží kdekoliv a kdykoliv na sebe upozornit zvláštními výstupi a hlavně hraním na cokoliv si člověk(a divák)vzpomene.Stávají se tak vlastně hudebními teroristy,které začne pronásledovat ruka zákona....Opravdu zajímavé a nevšední.První polovina filmu je opravdu jedna vtipná scéna za druhou,vše plné originálních nápadů a gagů.Zpracování-kamera,zvuk,hudba-je na velmi vysoké úrovni a opravdu nemá chybu.Režiséři nám ukazují,jak většina lidí propadne stereotypu a taky,že si moc nevšímáme toho,co se kolem nás děje.Tahle parta si naší pozornost zaslouží a chvílemi jsem nevěděl,jestli fandím hudebníkům,nebo policajtovi.Všichni jsou opravdová"mňamka".Druhá půlka filmu zvolní tempo,místy poměrně značně(až chvílemi nudí),jakoby tvůrci nevěděli kudy kam a jakoby všechny nápady už vyčerpali.Taky se objeví několik nelogičností a nevysvětleností(motiv"hluchoty")a trochu pocit,že střihač měl více střihat.Celkově ale působí film neotřele,originálně a vtipně(scéna na operačním sále nemá chybu) a skutečně má chvílemi člověk chuť válet se smíchy.U mě krásně zvučných 75% a koukám,koukám,na co bych si zabouchal. ()

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Hudba jako názor, jako revolta, anarchie, hudba jako živel, jako gejzír tryskajících emocí, které nemilosrdně smetou hradbu konvencí a civilizační návyky. Tu a tam mám pocit, že vše už tu vlastně bylo a nic nového se ani v kinematografii vymyslet nedá, pouze měnit úhly pohledu a přetáčet lépe to, co dříve udělali jiní. Jenže pak se objeví filmy jako tahle střelená švédská komedie a moje představy zboří. Zvuk hluku je originál, solitér, který se jen těžko dá k něčemu přirovnat. Scénáristicky poněkud nedotažený, člověk nějak cítí, že by chtěl pointu ošetřit důkladněji. Ale i tak stojí snímek za vidění. Zejména pro to, co ocení experiment a ujetosti všeho druhu. Já si tu bombastickou provokativní hudební šou zahranou v ilegalitě a všem navzdory docela užil. Celkový dojem: 80 %. ()

Galerie (51)

Zajímavosti (6)

  • Jména členů skupiny jsou opravdová jména herců, kteří tvoří skupinu Six drummers. (sluppka)
  • Magnus Börjeson skládal hudbu v průběhu natáčení filmu. (Hepp)
  • Natáčení probíhalo ve švédském Malmö. (pajik)

Reklama

Reklama