Reklama

Reklama

Kyle Miller je obchodník s diamanty, který žije v luxusním sídle, má nádhernou manželku Sarah a pubertální dceru Avery. Jednoho dne se vrátí z práce domů a chvíli poté zazvoní u jeho dveří policie, shánějící majitele sídla. Když otevře dveře, do domu vtrhne banda lupičů. Zatímco on je s ženou spoután, jejich dcera si tajně užívá na školním mejdanu, kam utekla přes zákaz rodičů. Čtyřčlenná parta gangsterů se dožaduje otevření trezoru, jinak manžele zavraždí injekcí jedů. Kyleova manželka pozná v jednom z lupičů muže, s nímž měla před časem milostný románek. Celá situace se zkomplikuje v okamžiku, kdy se Avery rozhodne vrátit z večírku a během okamžiku se stává zajatkyní gangu. Když se teroristům podaří Kylea přesvědčit, aby otevřel domácí trezor, v šoku zjišťují, že je úplně prázdný. Situaci se snaží zachránit Avery, která tvrdí, že ví o místě, kde se skrývá velká spousta peněz. (TV Nova)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (224)

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Až se probudíš, my budeme v Mexiku a tohle bude jen špatnej sen jedný pojišťovny." Není nad to mít plán. A tady ten plán je takřka geniální - Kyle má peníze a diamanty, tak mu je vezmeme. Má to jen asi padesát háčků začínajících a končících u toho, že zločinci jsou dementi a ještě se k tomu drze nepřiznávají. Mně to tedy moc nebavilo a všichni od psychopatického sympaťáka Jonaha až po prázdný trezor mi dali důvod k tomu, abych je neměl rád, ale pokud se mi někdy nerozvážně postaví do cesty španělský originál, tak si to s ním chlapsky rozdám. ()

dopitak 

všechny recenze uživatele

Okomentoval bych to jako "řemeslně velmi zdařile natočená kravina". Technicky skutečně zmáknuté, ale ani Joel se podle scénáře Karl Gajduseka prostě nemá čeho chytit. Emotivní a hlasité, po angličtinářské stránce krásně srozumitelné. Moc nechápu, proč hvězda formátu Nicole šla do projektu, kde ze sebe dělá hadrového panáka (myšleno tak, že nemá co hrát, ale i doslovně). U Cage už jsme na to zvyklí, ačkoliv tady jsem pořád čekal, kdy začne konečně pořádně řádit (a ono nic). ()

Reklama

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $35miliónovTržby USA $24,094Tržby Celosvetovo $10,003,000Tržby za predaj Blu-ray v USA $438,474 //počet predaných kusov ?Tržby za predaj DVD v USA $2,273,214 //počet predaných kusov ?║ príšerne prekombinované, Schumacher to už nezvláda ako kedysi a herecky dosť rozhárane /40%/ ()

O´Neill 

všechny recenze uživatele

Celkem zajímavý Schumacherův thriller, jehož největším plusem jsou herci. Ano, navzdory tomu, že každý druhý zde v komentářích herce, konkrétně především Cage, kritizuje, já je beru jako plus. Většina zdejších jsou totiž strašně zaujatí, a když vidí Cage, vzpomenou si na to, že za posledních pár let toči jen béčka, a tak mu automaticky řeknou, že neumí hrát. Ne, není to pravda, je to stále ten skvělý herec, jen se mu nedostává lepších projektů. Film má celkem slušný námět, a zajímavé provedení, kdy se z bezstarostné atmosféry rázem stane Schumacherovská psycho atmosféra. Film mě bohužel kromě herců v zásadě ničím neoslnil, a tedy nemohu jinak než pouze průměrné tři hvězdy - nicméně se nebráním pozdější reprojekci, a věřím, že se mi poté film zalíbí více. ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Nicolas Cage hraje obchodníka s diamanty, milujícího manžela a otce dělajícího si starost o svoji dospívající dceru. Jednoho krásného večera vtrhne do jeho honosné rezidence čtveřice násilnických, a ještě k tomu rozhádaných zlodějů požadující otevření sejfu, které ale jeho zpupný majitel odmítá provést. Vystaví tím však sebe i svoji rodinu teroru a bandě lupičů se vydá na milost a nemilost. Navíc zjistí, že je paroháč, protože jeho uvadající a zřejmě neukojená manželka se spustila před časem s jedním z lupičů a tento mladík, jak se později ukáže, trpí psychickou poruchou. Jeho starší bratr, který vede přepadení se svojí děvkou a nelítostným pohůnkem z jiné bandy, musí stůj co stůj vymámit nějaký ten dolar z troufalého obchodníka a troufalý obchodník zase stůj co stůj musí uchránit svoji milovanou rodinu před nebezpečím. Nepopírám, že v první polovině je tento psycho thriller velmi napínavý a ve svých postupech poměrně originální. Rozjede se asi po deseti minutách a nasazené tempo vydrží až do finále. Jenže pak to přijde. Asi v polovině se film přemění na vážně míněnou parodii u které nevíte, jestli se máte smát nebo se divit nad jednáním všech zúčastněných postav. Cage se tváří tak soustředěně, až vás jeho upřímná snaha o vážnou polohu herectví rozesměje a Kidmanová sice perfektně ječí, ale co je to platné, když se ke Cageovi vůbec nehodí. Hloupé bylo implantovat do filmu milostné vzplanutí mezi ní a nervově labilním mladíkem, které stejně jen narušovalo plynulost děje svými neustálými flashbacky, co spolu vedli za jalové rozhovory nebo, jak po sobě zamilovaně koukali před osudným přepadením. Lianu Liberato, která hraje jejich dceru bych chtěl vidět ještě někdy v jiném filmu, protože hrála celkem solidně. Banda násilníků ve které byl nejvýraznějším prostředníkem současný idol dívčích pokojíčků Cam Gigandet odevzdala spolu s ním odpovídající herecké výkony. A největší podíl, že je to mírně nadprůměrný thriller s připitomělým scénářem, má bezesporu režisérský veterán Joel Schumacher, který se prezentoval precizní a efektní režií s kvalitním technickým zázemím. Jeho režie naštěstí nepřipomíná křepčení vetchého starce na diskotéce a především v první polovině se svojí zručností blížila velmi sugestivnímu prožitku, což ovšem vinou scénáře se v druhé polovině rozdrolilo na méně chutnou psycho směsku s poctivými rodinnými hodnotami. Jenže existují o hodně slabší thrillery. 70% ()

Galerie (44)

Zajímavosti (6)

  • Nicole Kidman (Sarah Miller) má ve filmu zrzavou paruku, přestože ve skutečnosti zrzkou je. (Dixieboy)
  • Trespass se už za pouhých 18 dní od jeho uvedení do kin začal prodávat na DVD, čímž zlomil osm let starý rekord filmu Láska mezi superstar (2003), kterému to trvalo 29 dní. (Avalon820)
  • Nicolas Cage byl nominován na Zlatou malinu v kategorii nejhorší herec. (Ded@M@tes)

Reklama

Reklama