Reklama

Reklama

4teens

(seriál)
Česko, 2011, 6 h 18 min (Minutáž: 53–55 min)

Režie:

Pavel Jandourek

Hrají:

Ondřej Malý, Tomáš Materna, Dagmar Křížová, Tereza Beranová, Tomáš Váhala, Lucie Šteflová, Vanda Chaloupková, Tomáš Hlaváček, Adriana Neubauerová (více)
(další profese)

Epizody(7)

Obsahy(1)

Na jednom nejmenovaném gymnáziu vydávají studenti internetový časopis pro „náctileté“. Jeho název, grafická podoba, členové redakce i necelá dvacítka žáků 1. A dávají hlavní podnět k tomu, jak jsme nazvali celý seriál, který byl natočen v Centru hudby, zábavy a tvorby pro děti a mládež Televizního studia Ostrava.

Tak trochu jazyková hříčka z názvu časopisu – 4 teens (For teens) uvozuje mozaiku osudů, které přivedou na televizní obrazovku teenagery a jejich spolužáky či přátele. Věříme, že se s nimi ztotožní především diváci nad patnáct let. Jejich příběhy mají šanci přitáhnout i zralé publikum. Bez rodičů, kantorů i dalších dospělých parťáků se totiž dospívání nedá dost dobře odehrát, ani odžít. (Česká televize)

(více)

Recenze (174)

T-pack 

všechny recenze uživatele

Ukázky na seriál mě (přiznám se) trochu odpuzovaly, ale dal jsem mu šanci a řeknu to na rovinu - vyplatilo se. Není to žádný zázrak, ale průšvih to rozhodně taky nebyl. I když byla spousta příběhových linií přehnaná a místy to vypadalo, jako když je okolí gymnázia Orlová plné patologických psychopatů... i když došlo ke spáse na všech frontách... tak se seriál stále nesl ve znaku přiblížení typického vzorku našich teenagerů. Nečtěte prosím komentáře vzdělaných, ale už nějaký ten pátek dospělých lidí - já vám říkám, že velmi podobně to na gymplu fakt chodí. Pochvaluji si soundtrack i přes jeho zjevnou omezenost. Neokoukané tváře jsou samozřejmě kapitola sama pro sebe - nová krev je vždycky potřeba, ale občas to jde ruku v ruce se špatnými hereckými výkony. Kvalita seriálu měla z mého hlediska stoupavou tendenci a být delší, možná se na konci dočkám solidních dílů. Klenot to rozhodně není, ale kladné body u mě série sbírá za to, že se možná v české televizní tvorbě blýská na lepší časy. ()

cariada 

všechny recenze uživatele

Tak nák náhodou jsem na to kouknul a hlavně úvodní dva díly mě nenadchly, celé mě to přišlo strašně odlišné od toho co znám já ze školy, přece jenom je vidět, že jsem uplně jiná generace. Pak už to celé byla jedna komedie, někdy vtipná, jindy spíš křečovitá. Oproti jiným seriálům či filmům z onoho prostedí se tu řada věcí ani neprovalí, viz na lyžáku se někteří opijí či si zmizí na výlet, nikdo na nic nepřijde což jindy by z toho hned musela vzniknout aféra. Přesto seriál na jedno zkouknutí lepších 40%. ()

Reklama

IvcaSammet 

všechny recenze uživatele

Když jsem se na seriál dívala poprvé, byla jsem z něj docela nadšená. Po druhém shlédnutí jsem trošku změnila názor a nakonec seriál ohodnotila "jen" čtyřma hvězdičkama. Dnes jsem se k seriálu vrátila potřetí. Nejdřív jsem se svým "upraveným" hodnocením souhlasila, dialogy mě přišly trošku umělé a hlavně situace příšerně vyšperkované, usmívala jsem se nad totálně nereálnými scénami. Nakonec mě ale seriál zase chytl jako při prvním sledování a v porovnání s dalšími seriály tohoto typu je 4teens opravdu nejlepší. Závěr seriálu byl sice až moc "zamerikanizovaný", ale myslím, že to překousnu a vrátím seriálu pětihvězdičkové hodnocení ... Protože přiznejme si, co bych já za takovou třídu na střední dala ... ()

Trainspotter 

všechny recenze uživatele

Další zbytečný seriál, na který si po měsíci od skončení posledního dílu (ještě, že jich bylo pouze sedm) nevzpomene. Opět se potvrdilo pravidlo, že mladí neznámí herci neumí vůbec hrát, bylo to takové plácání na úrovni okresního přeboru, min. o tři ligy je neustále převyšoval přirozený Etzlerův výkon "mám-je-na-háku učitele" a to taky nebylo kdo-ví-co. Co mě asi vytáčelo nejvíc, nebylo to, že scénář byl slaboduchý a dle mého soudu rozhodně neodrážel rozpoležení dnešní omladiny, už jen pro ty jejich instatní změny k lepšímu, ale hlavně to, že fracek udělal průser, třikrát bla, bla, bla a průser je vyřešen nebo urychleně promlčen, a to navzdory skutečnosti, že jedna epizoda trvala 52 min.(!) A když si tady v obsahu navíc čtu, že 4teens je jazyková hříčka, no do prkna, to by někoho zaujalo před 15 lety a ne teď. Smutné je to, že jsem ale ochotně shlédnul všech sedm dílů, zřejmě proto, že současná TV tvorba stejně nic lepšího nenabídne a naštěstí jsem se občas i docela zasmál. ()

Dimo 

všechny recenze uživatele

Nepřehlédnutelné přehrávání a naprosto mimózní vykreslení současné náctileté generace. Jednání postav je dosti mimo, ale z projektu je cítit touha, aby tomu tak nebylo, aby jednání herců bylo reálné a diváci se mohli se svými postavami sžít a bla bla... Diváci se nesžívají, protože vrstevníci se nedívají a reálné to zkrátka není. Ale stokrát raději toto, kde se i občas objeví povedený vtip a divák netrpí pocitem trapnosti za herce, než Ordinace v růžové papundeklové zahradě. ()

Galerie (39)

Zajímavosti (7)

  • Dějem prošlo 90 postav a jeden pes. Natáčelo se v průběhu všech ročních období a součástí hereckých akcí byla řada neobvyklých až kaskadérských výkonů, o které se postaralo 10 dublerů a kaskadérů, kteří v seriálu natáčeli srážku aut, kolizi skateboardisty s chodcem, střet lyžařů na sjezdovce, exhibice na lyžích a snowboardech, rvačku, fotbalový zápas a jízdy na skejťácké U-rampě. (ČSFD)
  • Seriálový hit "School Beauty Queen" a scénickou hudbu složila skupina Charlie Straight, která v seriálu také účinkuje. (Rodriguez)
  • Seriál se natáčel na Gymnáziu a Střední odborné škole Orlová-Lutyně. V komparzu se objevují studenti a profesoři této školy. (artuš)

Reklama

Reklama